azyl Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Witam , jakis czas temu zainstalowalem linuxa jako drogi system operacyjny ( 1 to xp ) wszystko dzialalo ladnie az poewnego dnia wyskoczyl mi a windzie blad ze plik ntfs czy jakos tak jest uszkodzony i zeby uruchomic chkdsk, Totez zrobilem ale po tej operacji komputer zaczal sie ciagle restartowac a przy wejsciu do windowsa zacznal sie scandisk i znowu restart ... kiedy udalo mi sie go ominac t windows sie nie wlaczyl ( czarny ekran ... ) . Sformatowalem partycje z winda i zainstalowalem ja na nowo - i zaczelo sie. po zainstalowaniu windy zaladowalem wsyztskie programy a potem chcialem zainstalowac karte tv - nestety podczas instalacji wyskoczyl blad ze winda nei moze znalesc sterownika do karty . Pierwszy raz co takiegfo m sie zdazylo , wielokrotne proby konczyly sie bledem. na domiar zlego wpanelu sterowania wyskakiwal jakis blad run dll czy jakos tak i nie dalo sie wejsc w opscje dodaj usun. No to 2 formacik ... jakos poszedl ( pomijajac fakt ze podczas kopiowania plikow trzeba bylo ponawiac probe bo niektore sie blednie skipiowaly . Kiedy jz sie wsyztko poinstalowalo wchodze do windowsa a on szaista niebieskeigo pasku startu mial taki zolty standrdowy ( to bylo 1 uruchomienie nic nie grzebalem w opcjach ) i znowu ten blad z tv ... No to 3 formacik ( joz mnie cholera bieze .. ) znowu trzeba bylo ponawiac probe przy tym kopiowaniu plikow zaraz po formacie bo cos sie zle skipiowalo. A joz przy samej instalacji wyskaczyl komunikat ze jakies oprogramowanie czy sprzet battery nie przeszedl testu zgodnosci i nie otrzyma loga windows .. dalem kontunuacje mimo to. Tym razem winda miala pasek niebieskie standardowy ale przy instalacji sterownikow od MOBO wyskaczyl komunikat ze jakies pliki win xp zostaly zamienione na neiznane co moza spowodowac neistailnosc i prosil o wlozenie plyty z win xp. nrazaei to zignorowalem ( moze nieslusznie ? :( ) i zabralem sie do niesczesne karty tv. Ona znowu nie hciala sie zainstlowac - i tak oto dochodze do punktu w ktorym teraz jestem... ufff sie rozpisalem blagam o pomoc :( joz mnie nosi przez ten system :cry: :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1s1ek Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Moze sprobuj przelozyc karte w inny slot PCI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azyl Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Witam - niestety przelozenie karty w inny slot nci nie dalo :( ja joz wysiadam wiec moze inaczej sformuluje pytanie : co zrobic jezeli podczas instalacjii win xp wywala komunikat ze karta graficzna nei przeszla testu zgodnosci i nie mzoe otrzymac loga xp ( po tym instalacja jest kontynuowana ), a joz w zainstalowanym systemie nei mozna zainstalowac karty telewizyjnej bo win twierdzi ze nie moze znalesc oprograowania potrzebnego do instalacji ( plyta z softem jest w napedzie ). Zmienialem joz sloty pci , ustawialem rozne konfiguracje cdrom/cdrw-master/slave , instalowalem xp z roznych plyt :( joz nie mam pomyslu co chodzi :( pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...