macialek Opublikowano 14 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2005 Od pewnego czasu mam wątpliwą przyjemność korzystania z drukarki HP 690c. Otóż posiada ona taką przypadłość, iż nie wciąga kartek wcale, lub łapczywie nadrabiając straty pochłanie ich po kilka naraz. Z tego co się dowiedziałem, od samego początku miała ona podobne problemy, z czasem jednak nasiliły się one, zmuszając do wiecznego czuwania podczas drukowania. Moje pytanie brzmi: czy ktoś z obecnych lub byłych użytkowników miał ten problem i rozwiązał go jakoś? (zakup nowej drukarki to żadne rozwiązanie :P ) Dlaczego w sumie szanująca się firma wypuściła takie badziewie? Mogli jakąś akcje wymiany chociaż zrobić :/ Zero posznowania dla klientów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_aniol Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 To jest odwieczny problem tych drukarek, chyba każda to ma. Być może pomoże ci wyczyszczenie wilgotną szmatką wałka który wciąga kartki. To on jest powodem tego, że są problemy z wciąganiem kartek (nie jestem pewien, ale ten wałek się ściera i nie ma takich własności tarciowych jak na początku uzytkowania). Ale na twoim miejscu po prostu przyzwyczaiłbym się do popychania kartek ręką :D Ale jeśli ci się uda coś z tym zrobić to napisz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Co ty chcesz od 7 letniego sprzętu?!! :| Moja jest trzymana do połowy w folii- problem rozmazywania tuszu (po pewnym czasie od kurzu) już nie wystęuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Od pewnego czasu mam wątpliwą przyjemność korzystania z drukarki HP 690c. Otóż posiada ona taką przypadłość, iż nie wciąga kartek wcale, lub łapczywie nadrabiając straty pochłanie ich po kilka naraz. Z tego co się dowiedziałem, od samego początku miała ona podobne problemy, z czasem jednak nasiliły się one, zmuszając do wiecznego czuwania podczas drukowania. Moje pytanie brzmi: czy ktoś z obecnych lub byłych użytkowników miał ten problem i rozwiązał go jakoś? (zakup nowej drukarki to żadne rozwiązanie :P ) Dlaczego w sumie szanująca się firma wypuściła takie badziewie? Mogli jakąś akcje wymiany chociaż zrobić :/ Zero posznowania dla klientów ;) 1218108[/snapback] czasem pomaga starcie tych wałków papierem ściernym (ale nie na długo - tak może przez pół roku miałbyś spokój). cóż - taki urok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pociag Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 ja przeczyścilem walkek spirytusem, i dalo to efekt ale tylko na jakis czas :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macialek Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Słowem grzybnia. Czyli dalej będę robił za podajnik papieru :D No i chyba jednak rozejrze się za czymś nowym... Bo rzy drukowaniu kolejnego skrypu szlag mnie trafi :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Słowem grzybnia. Czyli dalej będę robił za podajnik papieru :D No i chyba jednak rozejrze się za czymś nowym... Bo rzy drukowaniu kolejnego skrypu szlag mnie trafi :/ 1219629[/snapback] spróbuj powalczyć papierem ściernym z wałkami, a potem przemyj je spirytusem - powinno pomóc, a na pół roku będziesz miał spokój. Przynajmniej spróbuj ją ztweakować :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAtswat Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) U mnie takie objawy jak nie pobieranie papieru sa juz od dosyc dawna :-) Chyba wszyscy tak mamy :-) Ja mam takze problem z przesuwaniem wozka (koszyka z glowicami) w mojej drukarce. Chodzi o to ze uderza on w lewa strone drukarki nie zatrzymujac sie. Drukarka nie zatrzymuje wozka, uderza w "scianke" i ciagle probuje przesunac sie jeszcze dalej osiagniecia konca toru. Z prawej tam gdzie koszyk parkuje zatrzymuje sie i wszystko jest oki. Moze ktos ma pomysl. ?? Edytowane 18 Marca 2005 przez MAtswat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zac Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 Mam pytanie czy kazda drukarka HP 690 ma ten problem czy ogolnie rodzina hp?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...