Skocz do zawartości
BusteR

Dysk W Kieszeni ?!?

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsze slysze.. co ma do tego cache?

Jedyne (w miare) sensowne wytlumaczenie to fakt, iz dyski z 8MB cache maja 7200 lub 10000 rpm (sa szybkie) i moga sie grzac bardziej niz starsze dyski (np na 5400) ale watpie..

Poza tym niektore kieszenie maja chlodzenie.

Inna sprawa, ze gdyby tak zapuscic formatowanie 80GB dysku umieszczonego w kieszeni bez chlodzenia, to troche moglo by mu byc goraco.. ale nie powinno sie mu nic stac. Gdyby moglo, to napisaliby o tym na obudowie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wlasnie tez sie bardzo dziwilem, ja mam swoj dysk (patrz opis) w kieszeni i chodzi wszystko ok. Mam dodatkowe chlodzenie w kieszeni. A zaciekawilo mnie to bo wczoraj bylme w serwisie z kompem i lysy informatyk pracujacy w tym sklepie stwierdzil ze to wrecz nie mozliwe abym trzymal taki dysk w kieszeni :huh: Dlatego pytam Was o zdanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że masz Caviara. Może wiesz ze Caviary to porażka wśród dysków. Padają jak muchy po aerozolu. Może gościu liczył na to, że Ci padnie i powie:

"A nie mówiłem? " Ale jak poprzednicy napisali, nie robi to czy masz 2 czy 8 MB. Zobacz, jaką masz temp na dysku w jakimś programie najlepiej po kilkugodzinnej pracy. Jeżeli będzie w normie to nie masz się czym przejmować.

Pozdrów pana "informatyka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że masz Caviara. Może wiesz ze Caviary to porażka wśród dysków. Padają jak muchy po aerozolu. Może gościu liczył na to, że Ci padnie i powie:

"A nie mówiłem? " Ale jak poprzednicy napisali, nie robi to czy masz 2 czy 8 MB. Zobacz, jaką masz temp na dysku w jakimś programie najlepiej po kilkugodzinnej pracy. Jeżeli będzie w normie to nie masz się czym przejmować.

Pozdrów pana "informatyka

1220436[/snapback]

Twoja teoria cos sie nie sprwdza. Swojego Caviara 40G z 8M cache mam od niecalych dwoch lat i ma sie bardzo dobrze, czego nie moge powiedziec o 3 wczesniejszych IMB'ach (padaly po roku pracy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KrzychuG

potraktowałem Twój pot jako żart, bo logiczne, że nie każdy dysk pójdzie. Mam nadzieję że zdajesz sobie z tego sprawę, bo dużo ludzi piszenp: "no jak się psuje skoro u mnie chodzi"

Poza tym 40 Gb to nie są te dyski o których mowa. Od 80 w górę. Poczytaj na forum ile ludzi ma problemy z Caviarami nowymi jeżeli zobaczysz temat o problemie z dyskiem to w 90 % to właśnie caviar. A jeżeli pisze ktoś żeby mu polecić dysk to odradzają WD-ki. Sam mam i nie polecam mimo iż jest szybki to głośny i się lubi grzać. Nie mówiąc o padaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi