Guma' Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Mam dysk Seagate st33232a (3,2GB) ma troszkę ;) bad sektorów i od czasu do czasu coś się przytyka :( . Czy pomoże low format ? Skąd ściągnąć taki programik do Seagate-a ? Proszę o link (albo na maila). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 ja mialem taki programik zalaczony do plyty abita wiec zobacz gdzies na www.abit.com.tw jest tam tez link do polskiej strony abita jedno ci powiem bo tez ostatnio sie w tym temacie orientowalem ze tym low formatem mozesz spieprzyc dysk wiec uzywaj go jako ostatecznosc :) a napierw zpbacz tym sposobem czy pomoze bo mi pomoglo fdisk /mbr format c: /u lub inna litera dysku :) najlepiej usun wszystkie partycje przed tym formatem mi to pomoglo a jesli masz fizycznie uszkodzony dysk to nic nie zrobisz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Zwykłym fdisk-iem Microsoftu czy fixdisk-iem ? Zaryzykowałbym low lewel format (gdzieś czytałem, że pomaga nawet przy nowszych dyskach). Może ktoś wie skąd zassać ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 9 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2002 Zwykłym fdisk-iem Microsoftu czy fixdisk-iem ? Zaryzykowałbym low lewel format (gdzieś czytałem, że pomaga nawet przy nowszych dyskach). Może ktoś wie skąd zassać ?? a po drugie radzilbym ci to zrobic firmowym prgramem zanim zaczniesz go formatowac poprzez low level format to usun mu wszystkie partycje i zrob mu fdisk /mbr format c: /u ja tez mialem pare bad sektorow ktorych nie umialem sie pozbyc i mi to pomoglo nie mam zadnego :) no chyba ze masz fizycznie uszkodzony dysk to nawer low level ci nie pomoze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...