rudicar Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Nie mam żadnych doświadczen z AMD, kompletny laik ze mnie, czy to coś da sie porządnie podkręcić: Chce kupić athlona 3200+ bulk - 709 zł Płyte główną ASUS K8V/SE deluxe 395 zł Wentyl na procresor pentagram freezone qvc-100 cu - ok 110 zł 512 ddr 400 kingstona - 295 I teraz czy ten wentyl wejdzie mi w normalna obudowe ATX ?? Czy mój stary zasilacz codegen 300W jest cokolwiek wart, czy trzeba sie tego pozbyć, a jeśli tak to co kupic dobrego i taniego??????? Jeśli macie jekieś propozycje aby zestaw ulepszyć nie podwyższając znacząco kosztów to proszę o wszelkie rady!!!!!!!! Z góry dzięki, pewnie jesteście wściekli bo pewnie było to już wałkowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Jeśli do kręcenia to ja bym zrobił mniej więcej tak: - zamiast tego antka 3200 wziąłbym jakiegoś 2500 mobile i kręcił. - płyte wybrałbym Abita NF-7 albo DFI Infinity - co do wentyla to nie wiem, ja mam qc-92 i nie jest aż tak źle ale ten svc-100 chyba jakiś taki orbowaty duży ;), powinien wejść. - pamięci, hm.. zamiast tych kingstonów Hynix'y D43 - o starym zasilaczu zapomnij, chyba że chcesz sie nacieszyć nowym kompem przez niecałą minutę ;) Koszty będą dużo niższe niż podane przez Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 (edytowane) Nie ten dział, to powinno trafić na podstawowe! Tam jest temat co kupić, więc użycie opcji szukaj rozwiązało by już twój problem! A teraz do rzeczy: A3200+ to niezbyt procek do kręcenia, poszukaj mobila na allegro, będzie taniej i znacznie lepiej, jeśli myślisz o A64 to bierz A3000+ na jądrze winchester. ASUS K8V/SE ta płytka jest na socket754, zapomnij o tym, lepiej kupić coś na s939, ceny są juz zbliżone a będzie szybciej i bardziej przyszłościowo. Najlepsza będzie MSI na nForce3, chociaż wkrótce będzie wreszcie DFI na nForce3 i to pewnie będzie wypas. Jeśli szukasz coś na VIA to Abit AV8. Jeśli chcesz zostać przy SocketA to to Abit NF7/NF7-S albo DFI Infinity. Co do wentyla to dobry wybór, czy wejdzie to nie wiem bo nie mam, ale ludki się nie skarżą wieć powinno wejść bez problemów:) Zamiast tych kingstonów proponuję Hynix d43 albo Kingmax Hardcore DDR500. Jeśli chodzi o zasilacz to nie rób sobie żartów, chcesz silnik od malucha pakować do Merca? :) Zasilacz to jakieś 200PLN i poniżej bym nie schodził jeśli myślisz o kręceniu. Chieftec 420W powinien być aż nadto:) Pozdrawiam i skoro wiesz że było to czemu nie szukasz?! Upgrade: Kurcze spóźniłem się;) Edytowane 15 Stycznia 2005 przez ajsi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...