MAGIC Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 (edytowane) dostałem router od dostawcy internetu posiada on zewnętrzne IP niedawno chciałem postawić server do gry CoD i MU-online ale nie moge wystawić routera na net ponieważ trzeba przekierować porty na mój wew. IP wszystko by było w pożądku żeby na routerze nie było hasła konfiguracje routera mam przez http po wpisaniu w IE http://192.168.0.1 wyskakuje monit o podanie hasła i loginu do łączenia się z "ADSL Router" jest jakiś program do obejścia hasła ??? ??? ??? PROSZE POMOCY . Edytowane 20 Stycznia 2005 przez MAGIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 najprosciej i najlatwiej: zadzwon do osoby od ktorej dostales router i sie dowiedz jakie jest haslo i login 2 sprawa nie dawaj adresu routera bo to jest adres dla sieci wewnetrznej, a nawet gdybys podal zewnetrzny adres IP to nigdy tego nie rob, chyba ze jestes (bez urazy) glupi ,albo masz dynamiczne IP i zmieniasz je co 1s :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) ma ktoś jakiś program którym można złamać hasło do routera ??? . Edytowane 20 Stycznia 2005 przez MAGIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 ma ktoś jakiś program którym można złamać hasło do routera ??? . 1226787[/snapback] jesli router ma port do podlaczenia konsoli, to podlacz sie przez niego. Kazde sprytniejsze uzrzadzenie tego typu ma pewne prodcedury ktore pozwalaja dostac sie do konfiguracji bez hasla. poczytaj o tym w sieci - podlaczanie konsoli, tryb serwisowy - dla twojego modelu routera... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker_24 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 przycisk reset i urządzenie wraca do ustawień fabrycznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Reset nie skasuje hasła. W zależności od modelu zwykle pomaga hard reset albo wgranie nowego softu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAGIC Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 (edytowane) router nie ma portu do podłączenia a konfiguracja jest przez http zresetować nie moge bo nie znam ustawień które tam są więc potrzebny mi jakiś sposób na obejście hasła przy konfigu http . Edytowane 21 Stycznia 2005 przez MAGIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Nie ma takiego sposobu ;] Ewentualnie może router ma hasło (zwracam uwagę, że hasło' pisze się z 'h' a nie 'ch') uniwersalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 dostałem router od dostawcy internetu jezu stary dlaczego nie zadzwonisz do dostawcy?? boisz sie?? on nic ci nie zrobi... programu do lamania haslem w routerach nie ma bo tu nie chodzi o dopasowanie hasla do konta tylko znalezienie nazy konta a potem jeszcze do tego hasla nawet jezeli taki program by istnial to haslo znalazlby chyba dopiero po twojej smierci .. a chyba tak dlugo nie chcesz czekac :) Sam napisales ze reset nie wchodzi w gre- w wiekszosci routerow hard reset zeruje je do zera a wiec haslo sie robi difultowe .. ale jezeli nie mozesz resetowac to zostaje ci tylko porada z mojej pierwszej odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Routery mają bardzo słabe zabezpieczenia. Polecam internetowe gierki w łamanie haseł ( http://academy.dyndns.org/ ) Niekture routery US Robotics mają hasło zrobione na tej zasadzie co pierwszy level z linka który podałem wyżej. Jak się przejdzie prawie wszystkie levele to zaden router się nie oprze, poprostu tylko kwestia czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lee-SoRCe Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 siema wam mam bardzo ogromon sprawe.muj admin ma tylko on chaslo na router i mi niechce portów odblokowac a wiec bardzo bym prosil o jakis programik o złamania chasła na router. :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :angry: :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 no nie dziwie się że nie chce... proponuję postać chwile przy jakimś bankomacie i prosić ludzi żeby ci pożyczli swoją kartę i podali do niej PIN .... skutki bedą podobne.... p.s. proponuję korzystać z takiego modułu jak "sprawdź pisownię" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2005 tja no bo to muj a nie mój no i chasła ci nie poda bo jest hasło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 siema wam mam bardzo ogromon sprawe.muj admin ma tylko on chaslo na router i mi niechce portów odblokowac a wiec bardzo bym prosil o jakis programik o złamania chasła na router. :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :angry: :angry: 1413813[/snapback] mam prostom sposobom na twoj problom. zmien sobiem dostawcem interneta. bo nie ma legalnego sposba na twojego problema 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 28 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2005 a jakby przeczytał to co w 10 postach wyżej napisali to może by nawet tego pytania nie zadał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macos87 Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 zainstaluj program cain i czekaj ;P ludzie macie problemy np. bitcomet sam sobie przekieruje porty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur.c Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 macos87 -> chyba w twoich snach! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morion Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 najlepiej zainstaluj program Rozum v2.0 bo stara wersja ma dużo bugów jak widze.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 http://peb.pl/ tu ci pomoga ale nie podawaj im adresu IP bo bedziesz mial az naddto pomocy ... z tego co sie orjetuje na tym forum lubia takie zabawy w lamacie wszystkiego hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1980 Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Kup sobie sam router i nie będziesz miał żadnego problemu z hasłami bo np. hasło do routera firmy której ja posiadam znajduje się w instrukcji obsługi a porty przekierowuje się dosłownie jednym palcem. Może wystarczy Ci zdobyć instrukcję obsługi do Twojego routera może że tam będzie hasło do Twojego routera.Możliwe że jedna firma ma takie samo hasło do tego samego typu routerów (w moim przypadku tak jest). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 (edytowane) w wiekszosci routerow jest to haslo "epicrouter" Edytowane 21 Maja 2005 przez szpak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1980 Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 Ale trzeba podać jeszcze użytkownika. Spróbuj wpisać "admin" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KK-8991 Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 albo wgranie nowego softu. 1227580[/snapback] Chesz powiedzieć za da sie jakoś wgrać na router?? Bo jeśli tak to i by sie dało coś z niego skopować. A jeśli znowu tak to istnieje możliwośc wydobyca hasła. A więc czy router posiada coś na a la "dysk twardy" ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...