Patrox Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Którąś z poniższych serii masz na pewno: SL7KL - D0 SL7LA - D0 SL7J7 - D0 SL7PX - E0 SL7PW - E0 3.2@4.0 przy napięciu 1.57V to troche kiepski masz egzemplarz... BTW Dołącz do rankingu 1231962[/snapback] Lancera to napewno nie prześcigne bo to wytrawny oveclocker i pisał recenzję na twojepc na temat fatallity i p5ad2e premium.Serie procxa mam SL7KL. Nie wiem czy chodzi stabilnie na niższym napięciu bo nie sprawdzałem ale spróbuje.Mi sie odpala komp na 4,4 tylko potem juz dysku nie odczytuje.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ApyNet Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Którąś z poniższych serii masz na pewno: SL7KL - D0 SL7LA - D0 SL7J7 - D0 SL7PX - E0 SL7PW - E0 3.2@4.0 przy napięciu 1.57V to troche kiepski masz egzemplarz... BTW Dołącz do rankingu 1231962[/snapback] Gdzie mozna sprawić jaka seria tzn. ja sprawidzłem, że mam D0. Jakie ma to znaczenie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 23 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2005 Gdzie mozna sprawić jaka seria tzn. ja sprawidzłem, że mam D0. Jakie ma to znaczenie ... 1232246[/snapback] na pudełku od procesora jest napisane jaka seria Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 (edytowane) Gdzie mozna sprawić jaka seria tzn. ja sprawidzłem, że mam D0. Jakie ma to znaczenie ... 1232246[/snapback] 1.Wypalone laserem na blaszce ochronnej procesora lub tak jak kolega już napisał: 2.na pudełku w ciągu znaków Prod. Code: (5 ostatnich). Jakie to ma znaczenie - głównie do overclockingu poprostu jedne serie lepiej podkręcają się drugie gorzej np. dla Northwood-ów najlepszymi seriami były SL6Z5 (2.8C) i SL6Z3 (2.4C). Edytowane 24 Stycznia 2005 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ApyNet Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 A nie można jakoś inaczej pudełka nie mam. A chcę wiedzieć jaki mam model jak to sprawdzić ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 A nie można jakoś inaczej pudełka nie mam. A chcę wiedzieć jaki mam model jak to sprawdzić ... 1233317[/snapback] Na heatsprederze jest wygrawerowana seria. A stepping poda ci np.Cpu-Z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ApyNet Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 A co powiedzieli byście na chłodzenie GlacialTech Igloo 5100 PWM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Chłopaki jakie wy macie napięcia na swoich intelach 775 lga 3,2? Bo wszyscy mi mówią żebym dał max przy podkrecaniu 1.4 v a mi płyta standardowo wykrywa go na 1.425?Wczesniej po podniesieniu na napiecie 1,5 kondensatorki wypłyneły także pytam?Dzieki i pozdrawiam. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 który proc na s775 sie najlepiej kręci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nineinch Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) moj 3 na 3,9 przy 4 sie botuje ale winda sie resetuje prawdopodobnie pamieci ale stabilny jest na 3,9 1,36v i tem 50-65'c wiem ze to troche duzo ale puki sie nic nei dzieje to jest gut edit: zapomnialem dodac SL7PU Edytowane 14 Lutego 2005 przez nineinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Jutro prawdopodobnie zamowie Freezera 4 , zdam wam relacje jak do mnie dojdzie i go zamontuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 witam, niechcąco bede miał intel p4 2.8 s775, płyta EPOX 5EPAJ I915P S775 DŹW/SIE/SATA/PCI-E, karte 6200@6600 z gigabyte. 2x256ddr( jedna kingmax, druga goodram :mur: ) i na epoksie 8rda3I(athlon xp) działały w dualu, a to nie wiem czy beda działac <_< . chodzi mi o to, czy duzo sie traci bez duala w intelu. aha wersja to bedzie box, nei chce, tzn narazie krecic, a wentyl standardowy. chodzi mi o to, czy jest na nim wmiare dobre temp i czy mozna obnizac plyty speed fanem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 mam pytanko, ale najpierw konfig: P4 3,4@4,0 GHz (XP120 + Panaflo), ASUS P5AD2-P, Corsair 2x512MB DDR2 533@603, FSB235, Leadtek GF6800 325@450 600@850 (NV5), Maxtor 120GB + 160GB, LiteOn CD-RW + DVD-RW, Tagan 480W... czy da się jakoś lepiej podkręcić tego proca?... pamięć ustawiona na 3:4 (4-3-3-9) doradzcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Ustaw pamieci na 1:1 i skroc timingi. Te pamieci powinny latac 3-3-3-8, a moze nawet uda sie i 3-2-2-7! Jak chcesz lepiej podkrecic to zakladaj FC i jazda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 a co z FSB i CPU :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Ja mam takie pytanko - gdzieś wyczytałem, że Prescotty z literką J na końcu np. 540J są na pewno na steppingu E0. Na allegro pewnien koleś sprzedaje 540J i serie podał mi SL7KL -a to przecież D0 jak nic :blink: Jak to jest w końcu z tymi steppingami w wersjach J ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 dziwna rzecz, a może normalna...porównywałem w SSSandra05 dwa ustawienia kompa i...okazało się, że 3,57GHz(14x255) wypadają lepiej niż 4,0GHz(17x235)...wiem, że lepiej mieć wyższe FSB, ale żeby była różnica na korzyść 3,57GHz :huh: próbowałem ustawić 17x255 (4,34GHz), ale się nie odpala...i teraz kolejne pytanie...czy to wina proca (za dużo dla niego) czy pamięci (corsair vs DDR2 533MHz)...ale pamięci poszły przecież na 255FSB <_< co robić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrox Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 To raxczej nie wina pamieci bo zobacz sobie tescik:http://www.hardwareluxx.de/cms/artikel.php?action=show&id=91&seite=5 Te pamiatki w tesciku poszły na 814 mhz?Może za niskie timingi ustawiłeś?A jakie masz napięcie na procu i temp?Może to zbyt dużo dla proca!!Ustaw timingi tak jak na tym linku i do boju. Mój komp jak wróci z naprawy to tez go zacznę pociskać na ile pójdzie.Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 timingi 3-3-3-9, performance mode: turbo.. ale czy nie lepiej lepsze timingi i mniejsze FSB niż większe timingi i większe FSB??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 To raxczej nie wina pamieci bo zobacz sobie tescik:http://www.hardwareluxx.de/cms/artikel.php?action=show&id=91&seite=5 Te pamiatki w tesciku poszły na 814 mhz?Może za niskie timingi ustawiłeś?A jakie masz napięcie na procu i temp?Może to zbyt dużo dla proca!!Ustaw timingi tak jak na tym linku i do boju. Mój komp jak wróci z naprawy to tez go zacznę pociskać na ile pójdzie.Pozdrawiam :) 1290809[/snapback] a jakie ustawiłes timingi??..bo rozumiem że FSB 250x16...czyli pamięć 333MHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin_Ez Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 już wiem co daje takiego kopa w przypadku 3,57 (14x255)...Performance Mode:Turbo w Biosie, dzięki temu wszystkie testy, które robiłem( SSSandra05, 3dmark05, SuperPI) wypadają lepiej niż 4,0 GHz bez Turbo!!!..niestety nie mogę włączyć Turbo przy 4,0GHz bo komp sie nie odpala...zostawiam 3,57.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Witam. Postanowiłem odświeżyc temat z nadzieją na znalezienie odpowiedzi na frapujące mnie pytanie :wink: A teraz do rzeczy. Mam Pentiuma 630 (3,0) podkręconego do 3,6 (bez zmiany napięcia) i jest w 100% stabilnie. Dzisiaj postanowiłem z niego jeszcze trochę wycisnąc :) Moim celem było 4,0. Problem pojawił się przy 3,7. Napięcia nie zmieniłem, a pod obciążeniem było w 100% stabilnie. Chodzi o to, że przy ponownym uruchamianiu komputera gdy on już chodzi (nie chodzi tu o zwisy ani o samoczynne restarty, bo takowych nie było) komp się wyłącza, a po 2-3 sek. samoczynnie się włącza. Nie wiem co o tym myślec. Podejrzewam zasilacz, a wy co o tym sądzicie? Mój sprzęt to: pł. gł. Asus P5WD2, Radeon x1900xt, zasilacz 500W Thermaltake, pamięci Geil 2x512, chłodzenie na procu BigTyphoon. Mam nadzieję, że coś poradzicie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 plyta glowna tak, ze przy podkreceniu sie wylacza i wlacza nie masz powodu do zmartwien! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 hmm demek widzę, że masz płytę taką samą jak ja. Czy ty podkręcając swój proc, również masz takie objawy? Wydaje mi się, że gdyby wszystko było ok, to nie powinno się dziać coś takiego. To tak na mój rozum. Nie wiem, może jestem w wielkim błędzie, niechciałbym czegoś popsuć. Jeszcze jedno. O ile się nie mylę to blokada na zegary PCI / PCI-Express jest (mam ustawione na auto) - wolę zapytać i mieć pewność :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demek Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 nie mam takiej plyty ale sie nia bawie od jakiegos czasu plyta sie poprostu tak zachowuje i nic jej nie bedzie ustaw na 33/100 na wszelki wypadek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Ok, dzięki, jestem trochę spokojniejszy B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_men Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2006 Moze takie pytanie juz bylo, ale, mam paste AC5 i zamontowalm ja na pentka 3.0 HT i temperaturki tylko na poczatku byly nizsze. Jaka gruba warstwe dac ej pasty na proca? dodam ze poprzednio dalem dosc cienką, wentyl to pentagram 100cu+ i temp sa zadziwiajaco wysokie, chyba ze to plyta robi przeklamanie (sygnatura), wentyl jest napewno dobrze zalozony, mocno dokrecilem srubki. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Witam. Powracam do tematu gdyż mam do was pytanie. Jak już kilka postów wcześniej pisałem mojego proca chę wykręcić na 4,0. Na 3,8 już chodzi i jest stabilnie. Gdy ustawiam go na 4, to podczas uruchomiania systemu mam cały czas restarty. Napiecie ustawiłem na 1,5, pci/pci-e ustawione na 33/100, pamięci ustawiłem asynchronicznie. Czy wina leży po stronie napięcia? Narazie więcej jak 1,5 nie próbowałem bo boję się przedobrzyć. Co byście poradzili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...