Tornado90 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 chce kupic nagrywarke DVD i w tym problem bo nie wiem jaka wiec jakby ktos moglby mi napisac jakie aktualnie sa najlepsze na rynku z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Pewnie wiele osób mnie za to zjedzie ale ja bym polecił Lite-on. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 @lolipop nir zjedzie hehe do tego np NEC 3520A jak się nie mylę. Temat do zamknięcie. Uzyj szukajki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 NEC 3520 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Od wczoraj mam NECa 3520A... Wypaliłem już kilka płytek i działa OK, szybko i bez problemów. Przed wyborem sporo czytałem na ten temat i wydaje się, że jest to wypalarka warta swojej ceny. Nie spotkałem się z wieloma negatywnymi opiniami na jej temat. Nie polecam natomiast nagrywarek LG... Miałem już 3 (CDRW) i strasznie szybko padały :( . Pewnie z dvdr jest podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Nie jest podobnie,ja mam combo 2,5 roku teraz gsa 4163 i jakoś działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter166 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Ja bym polecil Ci Lite-On mam taka nagrywarke i sprawuje sie naprawde dobrze!!! Pozdrawiam:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Nie jest podobnie,ja mam combo 2,5 roku teraz gsa 4163 i jakoś działa 1218586[/snapback] Może i inne urządzenia działają lepiej, ale ja mam niezbyt dobre doświadczenia. Było tak, że miałem nagrywarkę 16x, padła po niecałym roku i wymienili na 32x. Ta też padła dość szybko i dali mi z gwarancji 48x :) . Płytek nagrywam raczej dużo i może to dlatego. W każdym razie serwis mają dość dobry bo wymieniają na nowsze modele :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Lajt-on ;] Ja mam LiteON 1633S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 NEC 3520 Naprawde super sprzet wypalilem pare plytek. Zero problemow!!!! Jest nawet dosc cicha. Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tornado90 Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 czym ruznia sie nagrywarki NEC 3500A a NEC 3520A?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoli Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 tym, ze 3520 ma zwiekszony zapis dvd/-rw i dvd+r9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SxxxK Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 LG GSA-4163B. Cicha,szybka, ładna, z dobrą gwarancją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 tym, ze 3520 ma zwiekszony zapis dvd/-rw i dvd+r9 1220278[/snapback] Mylisz sie ma tylko podniesieone DVD+/-RW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 O ile dobrze pamietam to w temacie poswieconym 3520 bylo wspomniane ze chip jest wymieniony. Wiec teoretycznie 3500 i 3520 to inne nagrywawarki notabene obie sa bardzo dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$migacz Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Ja od hmm około pół roku jade na Lite-On'ie i wszystko jest OK no i w pip softu do lite'onów wychodzi + soft modzik i jest bardzo miło jedyne do czego można sie przyczepić to kultura pracy napędu jest hmm ciut za głośno chociaż w porównaniu do spawary CD i tak ciszej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ApyNet Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Tylko i jedynie Toshiba DVD+/-RW SD-R5372B bulk black Najlepsza dwuwarstwowa nagrywarka ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Tylko i jedynie Toshiba DVD+/-RW SD-R5372B bulk black Najlepsza dwuwarstwowa nagrywarka ... 1223121[/snapback] mozesz podac jakies konkrety ? albo testy ?, porownania ?.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurek Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 ja mam lite-ona dl i chodzi super wypaliłem kilkanaście płytek dvd i zwykłych,jest dużo cichszy od zwykłej nagrywarki i ma bardzo szybki dostęp(odczyt) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Mam nagrywarke DVD Lite-ON SOHW 1633s i nie da sie nagrywac. Przegrałem dopiero 1 płytke-jakims cudem. Gdy nagrywam to komp się zawiesza i koniec,ale te swiatełka na obudowie i od DVD mrygaja ale reszta nic. Raz zostawiłem na 1h jak sie tak zacieło ale plyta okazala sie pusta po "nagraniu".Aha nagrywałem CD[chyba [-]minus]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Mam nagrywarke DVD Lite-ON SOHW 1633s i nie da sie nagrywac. Przegrałem dopiero 1 płytke-jakims cudem. Gdy nagrywam to komp się zawiesza i koniec,ale te swiatełka na obudowie i od DVD mrygaja ale reszta nic. Raz zostawiłem na 1h jak sie tak zacieło ale plyta okazala sie pusta po "nagraniu".Aha nagrywałem CD[chyba [-]minus]. 1247890[/snapback] Hmm może kabel do nagrywarki masz uszkodzony ?? Ja miałem takie coś z czytnikiem DVD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 Nie wiem czy kabel jest uszkodzony :huh: . A czy może byc zle podłaczony? Bo taki z biala koncówka[4 kabelki-zolty-czarny-czarny-czerwony] ciezko bylo wsadzic, no i nie wiem moze to to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 A sprawdzales sam kabel laczacy plyte z nagrywarka. Podlacz zamiast nagrywarki np HDD albo inna nagrywarke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 źle podłączyć sie nie da. Pierwszy wtyk idzie do płyty na środku kabla jest slave na końcu to jest master master i podłączenie do płyty mogą się mieniać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 (edytowane) chce kupic nagrywarke DVD i w tym problem bo nie wiem jaka wiec jakby ktos moglby mi napisac jakie aktualnie sa najlepsze na rynku z gory thx 1218399[/snapback] Mam liteon 1653s i dlatego polecę ci NECa NEC lepiej pali od Litka i do tego na większej ilości nośników (a płyty palone z większą prędkością niż na Liteonie mają spoooro mniej błędów - ot np Verbatim x8 +R nagrywana na Liteonie x4 ma podobną ilość błędów co ta sama płyta nagrywana na NEC x12). Nie wspomnę też o tym iż nawet dobre płyty DVD-R na litku nagrywają się sporo gorzej niż na NECu NEC 3520A w tej chwili jest bardzo dobrym wyborem Edytowane 31 Stycznia 2005 przez wojwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 ja na swoim necu nagrałem dużo płyt i tylko jedna źle sie nagrała a mianowicie HAwK DVD-R 4x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...