e!Gr00bY Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Wybaczcie. Jesli AMD to i VIA a VIA drepcze, kreci sie w kolko, nowe chipsety, smiech. Znam na wylot 266A, 333 i teraz juz dwie plyty KT400 po co? Ta... To teraz zabiłeś ćwieka "miłośnikom" AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 No i szyqje się wojna :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Wybaczcie. Jesli AMD to i VIA a VIA drepcze, kreci sie w kolko, nowe chipsety, smiech. Znam na wylot 266A, 333 i teraz juz dwie plyty KT400 po co? Skoro nie zmienia podstawki AMD , to oni Chipsety zmieniaja ;) . Zreszta nie gadajmy juz na ten temat , bo szkoda klawiatury , dobrze wykrecony P4 jest naprawde swietnym procem ( A celerona pominmy ) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Tylko dlaczego jest takim drogim procem :cry: Chcialbym zakupic 2,26 i wykrecic na 3,0 ale ta cena to poprostu rozboj w bialy dzien. Pozostaje mi tylko AMD :cry: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Kup 1.8A i wykręć je na okolice 3GHz. Po co Ci 2.26 na 3.0GHz skoro możesz do 3.0GHz z 1.8A. Pamiętaj, że 1.8A ma mnożnik 18x a 2.26 tylko 17x. Docelowo przy 166MHz IMHO lepszy będzie 1.8A. Żeby jeszcie tylko pojawił się C1 :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 dla mnie p4 nie istnieje z 2 powodów: 1.zabojczej ceny i 2.śmiesznej wydajnosci A w podkrecanie nie kazdy lubi sie bawic i niszczyc ciezko zarobione pieniadze Bo jesli mi mamusia kupilaby mi p4 2.8ghz to bym ja do konca zycia na rekach nosil Jak narzie mam to co mam kupione za swoje pieniadze i nie zamierzem tego zmieniac na zadnego Intela zlodzieja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Ja mysle ze 3.6Ghz to minimum. Najlepiej jesli dopiero DDR-II bedzie pretekstem do zmian. Swoja droga to plyte Intela z AGP 8X, SerialATA, DDR-II bedzie mozna rozsadnie wymienic ale nie teraz. Po co jakis pretekst? Mysl czy ci sie to przyda w praktyce a nie ze poprostu chcesz to miec bo to fajne i nowe. SerialATA - gdy zakupie najnowszy dysk 200gb to i dokupie do niego karte kontrolera SerialATA, w zadnym wypadku niepotrzeba trzymac tego bajeru obecnie na plycie (no chyba ze dla cienkich kabli). przeciez taka sama sytuacja jest teraz z Raidem, plyty drozsze od tych bez raida o ponad 120zeta a sam kontrorer raid kosztuje 103zl. AGP8x - wiadomo juz nie praktycznie nic nie poprawia w wydajnosci, kolejny bajer na plycie. w tym momencie wazniejszym problemem w kartach graficznych jest wolny dostep do pamieci karty - czekamy na nowe ddry Dwukanalowy DDR - daleka przyszlosc kierowana glownie do serverow. bedzie wykorzystywana praktycznie dopiero przy Prescottach i ich 667mhz szynie przepustowosci >6gb/s (przy zalozeniu ze maksymalna wydajnosc dwukanalowej pamieci wynosic bedzie 5,4gb/s). W tym momencie wypada zakupic tania, stabilna plytke na i845PE ew. 845E, bylo juz o nich wiele topikow... ps.Mam nadzieje ze ktos rozwinie moja wypowiedz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 dla mnie p4 nie istnieje z 2 powodów: ........ 2.śmiesznej wydajnosci Że niby P4 ma śmieszną wydajność ? ROTFL. Celeron4 owszem, ale wydajność P4 jest w porządku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Dwukanalowy DDR - daleka przyszlosc kierowana glownie do serverow. bedzie wykorzystywana praktycznie dopiero przy Prescottach i ich 667mhz szynie przepustowosci >6gb/s (przy zalozeniu ze maksymalna wydajnosc dwukanalowej pamieci wynosic bedzie 5,4gb/s). Wydajność dwukanałowego DDR doceni każdy kto będzie mocno podkręcał P4. Dlatego ja czekam na SiS655. Z tym, że ja mam już płytke. W tym momencie wypada zakupic tania, stabilna plytke na i845PE ew. 845E, bylo juz o nich wiele topikow... Jeżeli kupować zestaw na P4 to dla mnie tylko na i845PE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Zauwaz ze na chwile obecna DDR333 z przepustowoscia 2,7 GB/s jest w tyle z przepustowoscia nawet szyny FSB 100. Dwukanalowe DDR dla platform z P4 to kolejny kop w wydajnosci P4. Przeciez Rambusy 1066 maja identyczna przepustowosc co szyna FSB i dlatego P4 z tymi pamieciami jest wydajniejsza. Podkrecajac FSB P4 do 166 MHz na platformach z dual DRR da przepustowosc ponad 5GB/s na stosunkowo niedrogich modulach. Jest to wynik znacznie wiekszy od drogich pamieci DDR400. Warto zdecydowanie czekac na plyty z Dual DDR. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Gr00bY Mazur"] dla mnie p4 nie istnieje z 2 powodów: ........ 2.śmiesznej wydajnosci Że niby P4 ma śmieszną wydajność ? ROTFL. Celeron4 owszem, ale wydajność P4 jest w porządku. Ale po podkreceniu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Ale po podkreceniu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sprezyzuj jakie procki masz na mysli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Ale po podkreceniu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Sprezyzuj jakie procki masz na mysli. O tym ktorego poleca Rafal . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Znajdz mi szybszy procesor od P4 2.53 z innej firmy niz Intel (bez podkrecania nawet). Albo znajdz procesor szybszy od 1.8 @ 2.8Ghz z innej firmy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Chyba jednak poczekam na dwukanalowy DDR. Jak myslicie kiedys w naszym kraju ukaza sie plyty glowne oferujace ten bajer? Gdyby nie to to bym juz danwo kupul plyte bo agp 8, mase usb, fireware, raidy i inne bajery mnie nie interesuja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Znajdz mi szybszy procesor od P4 2.53 z innej firmy niz Intel (bez podkrecania nawet). Albo znajdz procesor szybszy od 1.8 @ 2.8Ghz z innej firmy :) Pisal o 1.8 A i bez podkrecania nie jest to super szybki proc , ale powtarzam chetnie bym sam na takim popracowal , ale patrze obiektywnie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Obietkywnie patrząc to po co mi teraz więcej niż 1.8A? 8) Mój biegał na 2.7GHz bo wtedy mam wykorzystane pamięci i po co ma sie "marnować" procek. Kozioł - czyli jednak Intel :) - myślę, że na gwiazdkę bedą mnogość płyt na SiS655, a pierwsze powinny się pojawiać na początku listopada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Gr00bY Mazur"]Obietkywnie patrząc to po co mi teraz więcej niż 1.8A? 8) Mój biegał na 2.7GHz bo wtedy mam wykorzystane pamięci i po co ma sie "marnować" procek. Kozioł - czyli jednak Intel :) - myślę, że na gwiazdkę bedą mnogość płyt na SiS655, a pierwsze powinny się pojawiać na początku listopada. Mowa byla o P4 bez O/C :) , zreszta i tak narazie zegar 1200 MHz starcza do prawie wszystkich aplikacji :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Gr00bY Mazur"] - myślę, że na gwiazdkę bedą mnogość płyt na SiS655, a pierwsze powinny się pojawiać na początku listopada.No to moze miesiac zaczekam a nie pozaluje, SiS i tak zawsze tanszy jest od intela, mam nadzieje ze nie zaplace fortuny za ta nowosc :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 @Rafal : Poprostu chce sie pobawic teraz INTELem. Droga zabawka ale jej jeszcze nie mialem. Wiem kaprysny jestem. Czekam na w/w mobo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koziol Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Tak mi smyra jedna mysl po glowie. Czy nie jest nadal z INTELem tak ze pod INTELE najlepiej kupowac MOBO na INTELACH. Pamietam jak to kiedys wszystko co nie-intelowe szlo pod intela to byly klopoty. Nie mowie teraz o wydajnosci tylko o stabilnosci ... :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Czasy się zmieniły. Kiedyś był BX i koniec. SiS jeżeli nie przewyższył Intel to jest na równi jeżeli chodzi o chipsety pod P4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Tak mi smyra jedna mysl po glowie. Czy nie jest nadal z INTELem tak ze pod INTELE najlepiej kupowac MOBO na INTELACH. Pamietam jak to kiedys wszystko co nie-intelowe szlo pod intela to byly klopoty. Nie mowie teraz o wydajnosci tylko o stabilnosci ... Napisze to samo co wielokrotnie pisalem juz na forum. Od zlozenia komputera czyli prawie 3 miesiace czasu, nie zaliczylem ani jednego wiechu kompa i ani jednego niebieskiego ekranu, oczywiscie na podkreconym procesorze. Praktycznie nie sposob spowodowac aby system byl niestabilny, a mam Asusa P4S533 na SiS 645DX. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...