Skocz do zawartości
Carrot

Nagrywarka Dvd Samsung Ts-h552b

Rekomendowane odpowiedzi

W listopadzie 2004 r. kupiłem ten napęd. Ogólnie nie zachowywał się najlepiej, bo zmarnowałem na niej trochę płyt. Po niecałym miesiącu napęd przestał wogóle widzieć płyty CD-R i CD-RW. Z płytami tłoczonymi oraz ze wszystkimi DVD nie miał problemu. Zaniosłem więc nagrywarkę do serwisu, gdzie po sprawdzeniu sprzętu wymieniono mi go na nowy. Byłem zadowolony - wszystko śmigało jak trzeba... przez 4 dni! Potem znowu to samo! Nie wiem, czy to ważne, ale wcześniej nagrywałem płytę CD-R, która nie nagrała się poprawnie - pojawił się komunikatw w Nero (6.6.0.3), że "fiksacja nie powiodła się" :? W pierwszej nagrywarce uaktualniłem firmware zaraz po zakupie, w drugiej postanowiłem tego nie robić, ale nie pomogło. Zaktualizowałem firmware po tym, jak znowu się coś pochrzaniło - ale nie pomogło. Oczywiście znowu zaniosę napęd do serwisu, ale komu pierwszemu skończy się cierpliwość? :lol: Może wiecie coś na ten temat? Z góry dziękuję! Narson!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszałem, że niektórzy piszą coś tylko po to, żeby zdobyć jakieś tam punkty, czy coś takiego... Faktycznie mam okazję się o tym przekonać ;) Można sobie chyba darować odpowiedzi w stylu www.google.pl, albo www.samsung.pl Hehe! Laikiem w sprawach sprzętu nie jestem, dlatego forum było mi potrzebne zwykle tyle, co nic. Teraz mam poważniejszy problem. Wydawać by się mogło, że skoro napęd nie ma żadnych problemów z DVD - ładnie zapisuje wszystkie płytki i odtwarza, to dlaczego ma problemy z CD? Sprzęt i tak oddam do serwisu, ale może niektórzy z Was znają się trochę lepiej niż serwisanci wymieniający tylko napędy... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi