Carrot Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 W listopadzie 2004 r. kupiłem ten napęd. Ogólnie nie zachowywał się najlepiej, bo zmarnowałem na niej trochę płyt. Po niecałym miesiącu napęd przestał wogóle widzieć płyty CD-R i CD-RW. Z płytami tłoczonymi oraz ze wszystkimi DVD nie miał problemu. Zaniosłem więc nagrywarkę do serwisu, gdzie po sprawdzeniu sprzętu wymieniono mi go na nowy. Byłem zadowolony - wszystko śmigało jak trzeba... przez 4 dni! Potem znowu to samo! Nie wiem, czy to ważne, ale wcześniej nagrywałem płytę CD-R, która nie nagrała się poprawnie - pojawił się komunikatw w Nero (6.6.0.3), że "fiksacja nie powiodła się" :? W pierwszej nagrywarce uaktualniłem firmware zaraz po zakupie, w drugiej postanowiłem tego nie robić, ale nie pomogło. Zaktualizowałem firmware po tym, jak znowu się coś pochrzaniło - ale nie pomogło. Oczywiście znowu zaniosę napęd do serwisu, ale komu pierwszemu skończy się cierpliwość? :lol: Może wiecie coś na ten temat? Z góry dziękuję! Narson! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Samsung ------- to chyba wszystko tłumaczy http://www.cdrinfo.pl/software/stronaspw.p...neid=4210200827 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carrot Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Tak, tak... to ja już wiem co to jest Samsung. O swoim modelu zwłaszcza. Link z danymi o napędzie pomógł mi bardzo dużo... :D Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carrot Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Słyszałem, że niektórzy piszą coś tylko po to, żeby zdobyć jakieś tam punkty, czy coś takiego... Faktycznie mam okazję się o tym przekonać ;) Można sobie chyba darować odpowiedzi w stylu www.google.pl, albo www.samsung.pl Hehe! Laikiem w sprawach sprzętu nie jestem, dlatego forum było mi potrzebne zwykle tyle, co nic. Teraz mam poważniejszy problem. Wydawać by się mogło, że skoro napęd nie ma żadnych problemów z DVD - ładnie zapisuje wszystkie płytki i odtwarza, to dlaczego ma problemy z CD? Sprzęt i tak oddam do serwisu, ale może niektórzy z Was znają się trochę lepiej niż serwisanci wymieniający tylko napędy... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...