Skocz do zawartości
airjohny

Redeon 9550 Sapphire

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam karte radeon 9550 sapphire, problem polega na tym ze podczas wlaczania komutera ekrany startowe wyswietlaja sie w nietypowej rozdzielczosci w odswiezaniu 50Hz i nie moge ich dopasowac do ekramu monitora( nie da sie ich rozciagnac w ustaiwniach monitora),jak juz sie odpali windows to wszystko jest normalnie, dodatkowo w ustawieniach ekranow wciaz pojawia mi sie ze mam podlaczony telewizor popimo tego ze juz go odlaczylem dawno temu. Jeszcze niedawno wszystko gralo ale ostatnio instalowalem omega drivers, byc moze to one zrobaly cos w biosie karty, probowalem cos z tym zrobic ( reinstalacja systemu, najnowsze sterowniki) ale nic nie pomoglo. Byc moze ktos mial podobny problem , prosze o pomoc.

Edytowane przez airjohny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odswiezanie obrazu mozesz zmienic w opcjach karty wlasciwosci/ustawienia/zawansowane/monitor.

1218912[/snapback]

takie podstawy to wiem, w windowsie moge zmieniac odswiezanie bez problemu, chodzi o ekran startowy przed ladowaniem windowsa, tam sie zmienila rozdielczosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba problem w tym ze masz ustawione na tv zamaist monitora i na poczatku winda proboje tego tv znles lecz nci z tego bo przeciez odlaczyles tv od komap wez sobie zmien w opcjach na monitor a tv wypitol albo wylacz !!opcja jest w ustawieniach grafy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi