Skocz do zawartości
aregh24

Restart Przy Uruchamianiu Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc. Zainstalowalem mojej siostrze windowsa xp (dotad miala w98). Instalacja oczywiscie przebiegla pomyslnie bez zadnych problemow. Jednak podczas uruchamiania windowsa system sie restartuje (rowniez w trybie awaryjnym). Sprzet to Duron 1200, plyta gl. Mercury KOB kt266a fdsx, 256 ram, Riva TNT2. Dodam ze moj komp zbudowany jest na tej samej plycie glownej i nie mialem takiego problemu. Z gory dziekuje za wszelkie sugestie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kompie siostry poza cd-rom'em nie ma zadnych dodatkowych urzadzen (w moim natomiast jest ich pelno). Wkladalem do niego swoje ramy i karte graficzna ale niestety nic to nie dalo. Nie chcialo juz mi sie z nim walczyc i zainstalowalem spowrotem windowsa 98. Przypomnialem sobie teraz ze w swoim kompie aktualizowalem bios ale o ile pamietam nie wnosil on nic nowego poza obsluga szybszych procesorow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kompie siostry poza cd-rom'em nie ma zadnych dodatkowych urzadzen (w moim natomiast jest ich pelno). Wkladalem do niego swoje ramy i karte graficzna ale niestety nic to nie dalo. Nie chcialo juz mi sie z nim walczyc i zainstalowalem spowrotem windowsa 98. Przypomnialem sobie teraz ze w swoim kompie aktualizowalem bios ale o ile pamietam nie wnosil on nic nowego poza obsluga szybszych procesorow.

1219333[/snapback]

Mam ten sam problem zreszta tez nie na swoim kompie.

Sprzet to staruszek celeron 566E+VIA Apollo+128SDRAM100+Radek9000Pro+ForteMedia-801+sieciowka

Do tego dwa dyski 10+40GB, CDRW 24x8x40x i CDROM 48x

Jak na razie wychodzi na to iz jest to wina karty sieciowej badz grafy...

Restart nastepuje zawsze chwile po pojawieniu sie loga Windows XP.

Tak raz na 10 razy udaje sie uruchomic.

Jakby ktosik wiedzial co to takiego z mila checia sie zapoznam z problemem.

Pozdrawiam

Grzegorz gzesiolek@skrzynka.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi