iceangel4444 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Mam taki problem - zakupilem niedawno nowa karte graf. Asusa 9600 xt. Zainstalowalem ja wysztko ok smiga, zadnych problemow. Pierwszy dzien oczywiscie granie do 03:00 :), ale rano wstaje, wlaczam kompa a tu nie ma tego (pc speaker) piiik !!! i nic sie nie uruchamia. No to restartuje i nic. Wlaczam, wylaczam i nic. Robie resa biosu i nic. Odlaczam all kable od zasilania oprocz plyty uruchamiam i nic. W koncu zaczalem odpinac karte sieciowa, ale dalej nic. xxxwa mac !!! odlaczam karte graf ............. i piiiik !!!! jest dziala - uffff. No to podlaczylem all i juz jest wszystko ok. All dziala, win sie odpala. I co jest dziwnego, ze jak wylacze na 2 - 5 godzin to komp sie normalnie uruchamia, a jak wylcze xnoja na noc to mi sie bydlak nie chce zalaczyc i juz 4 dni musze wyciagac karte graf - wlaczac - wylaczac - wlozyc karte graf i wlaczyc to wtedy dziala. O co w tym biega !!! ? Plz pomozcie bo sobie wyrucham agp na maksa jak tak bede dalje robil :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 moim zdaniem cos sie przegrzewa tylko musisz dojsc co, wiec sprawdz napiecia i temperatury. A jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceangel4444 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 No wlasnie nie napisalem jaki mam sprzet :) A wiec: Procesor: ATHLON XP 2600 THORTON Plyta glowna: ASUS A7N8X-E DELUXE Zailacz: CHIEFTEC 360 W Karta graficzna : Radeon 9600 XT ASUS Pamieci TWINMOS na dualu 2 x 256 Dyski twarde : Samsung Spin Point 160 GB SATA/150 na ktorym jest system i ATA 40 GB fujitsu. Karta sieciowa Realteca. CD-RW Teac 52/36/52 x CD-ROM LG 53x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 mialem kiedys podobny problem na starym sprzecie, tylko ze tam trzeba bylo procka ze slotu wyjmowac i wkladac. u mnie pomoglo wylaczanie na noc listwy. Sprobuj karte mocno dokrecic, nie wiem jak wyglada ale moze pod ciezarem sie wygina albo cus :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceangel4444 Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Sprobuje, dzisja wylacze go z sieci, ale czy to cos da. Ma ktos jakies pomysly czego to moze byc wina !!!! ???????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceangel4444 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Nic to nie daje. Komp sie rano nie chce zalaczyc :( Co to sie xxxx dzieje ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Spróbuj na innej zasiłce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudzio Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Kiedys mialem identyczny problem gdy kupilem nowego kompa , probowalem wszystkiego co przychodzilo mi do glowy a komp po dluzszym czasie odpoczynku nie pracowal . W koncu pomoglo wyciagniecie karty grafiki i wkrecenie jej na "hama" w slot agp . Od tej pory przez 2 lata wszystko dziala bez najmniejszego problemu . Polecam sprobowac tego samego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 moze śpiący jeszcze jest :P spróbuj na innym zasilaczu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceangel4444 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Inny zasilacz nic nie dal. To samo. Czyli to napewno przez karte graficzna :(. Ale jak ja wkrecic na maksa w agp ??? Czy to cos da ? Co dziennie po dluzszej przerwie musze wyciagac karte odpalac kompa, wkladac karte i wtedy rusza omg co to jest ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudzio Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Na maxa znaczy wkrecic tak zeby nie mogla sie wogole ruszac w slocie . Najpierw ja wcisnij tak zeby sie nie ruszala a potem (trzymajac) jeszcze dokrec srubke , jak nie bedzie chodzic no to chyba tylko serwis bo widze ze wykorzystales juz wiekszosc mozliwosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceangel4444 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Tak jest juz na "hama wkrecona" zobaczymy jutro rano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceangel4444 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 (edytowane) A wiec tak. Wkrecenie karty na hama tez inc nie dalo. Wyciagalem karte jeszcze pare razy. Ale sie wkuxxx i rozkrecilem calego kompa. Przedmuchalem wszystkie gniazxda z kurzu, procek tez odpialem. Wkrecilem all spowrotem i dzisiaj juz all ok. Komp sie wlacza normalnie. Edytowane 25 Stycznia 2005 przez iceangel4444 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...