Skocz do zawartości
emge

zasilacz ATX400W : gdzie znajde dobry i niedrogi

Rekomendowane odpowiedzi

przejzalem dotychczasowe posty i linki w tym temacie. to co znalazlem to albo zasilacze - jakies codegen za 100zl, albo wogole wykrecone cenowo - enermax 450zl.

czy na prawde nie znajde nic po srodku co byloby warte zainteresowania?

dobre rady poszukiwane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te obudowy mają ale tylko tyle FOXCONN PC-115 350W. I jak tam sprawuje się Chaintech  :?:

ktore obudowy? chodzi o codegena 9011 w opisie?

tak wiem ze to nie jest najszczesliwszy zasilacz i chce wymienic na cos porzadnego aczkolwiek w rozsadnej cenie - sporo tego chce wcisnac do budy (i tak zastanawiam sie nad 2gim zasilaczem)

co do chaintech - to patrz "evil" przy opisie - no zawiodlem sie

zajrzyj tu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=106...ighlight=apogee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przejzalem dotychczasowe posty i linki w tym temacie. to co znalazlem to albo zasilacze - jakies codegen za 100zl, albo wogole wykrecone cenowo - enermax 450zl.

dobre rady poszukiwane.

www.cennikpc.com

Gość ma zasilacze ToPower i ThermalTake obie firmy bardzo dobre :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobre rady poszukiwane.

www.cennikpc.com

Gość ma zasilacze ToPower i ThermalTake obie firmy bardzo dobre :D

owszem - a i zajzalem tam - tylko chyba rzeczywiscie jest jedynie cennik - nijak nie idzie tam nic zamowic. ceny mnie nie interesuja - ja chce moc gdzies to zamowic - a nie tylko sobie popatrzec 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

owszem - a i zajzalem tam - tylko chyba rzeczywiscie jest jedynie cennik - nijak nie idzie tam nic zamowic. ceny mnie nie interesuja - ja chce moc gdzies to zamowic - a nie tylko sobie popatrzec 8)

aj :wink:

Przemek Mikosz

sklep@cennikpc.com

tel. 602324238

GG: 1603742

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to zmienia kolej rzeczy - coz chyba rzeczywiscie twoje info jest pewne.

to faktycznie ciekawa oferta - ThTk jest dobry ale czy takze w zasilaczach? no i co to ten ToPwr? pytam by dokladniej poznac cos o nich zanim cokolwiek bym zamowil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak - to jest jedna z alternatyw. mysle o tym.

jednak ograniczeniem jest ilosc miejsca w obudowie - jeszcze faktycznie jej nie dostalem - ale znam jej wymiary zew. i wiem co chce tam wpakowac - bedzie ciasno. a wiekszej obudowy nie chce bo mi nie bedzie do stolika pasowac - sprzet ma zajmowac minimum miejsca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:twisted: ja i tak ja przerabiam zeby wszystko sie zmiescilo :twisted:

nawet zasilacz jest zaplanowany za obudowa - ale przeciez nie bede stawial obok budy osobnej stacji zasilajacej ktora wymiarami bedzie taka samam jak pc'et.

a co to te fototrony? takie dobre?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś po środku to np Hount Key 300W lub 350W

Ja mam 300W bo wersja 350W jest znacznie droższa - ok 200zł w Komputroniku (razem z przesyłką). Wersja 300W kosztuje + przesyłka chyba 148zł.

Jestem bardzo zadowolony z niego (co prawda mam go zaledwie 4 miechy), b.dobrze trzyma wszystkie napięcia. W stosunku do poprzedniej zasiłki podobno 300W Codegen to zupełnie inny produkt. Na oko jest ze dwa razy cięższy od rzeczonego Codegena.

Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie szukam najlepszych 400W - potrzebne mi dobre - z dobrym stosunkiem wydajnosc/cena.

szukamczegos poz SRODKU. no przeciez musi cos byc.

jak po srodku to Topower 420W (Dual Fan) - tanszy od Enermaxow (o 20-40% w zaleznosci do jakiego modelu porownujesz) a niewiele gorszy (o ile nie rownorzedny) :!:

http://www.topower.com.tw/home/atx12v_420p4.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co juz sie rozejzalem - to juz wylania sie konkretny wybor. czyli bedzie to ThermalTake lub ToPower - oba 420W. cena jest do przyjecia.

tylko zastanawiam sie co to jest to Active PFC :?:

Non-PFC offers around 0.5~0.6 PF (Power Frequency), 40%~50% power lost. 

Active PFC provides more efficient PF(Power Frequency), 0.95~0.99, it means only 1%~5% power has gone.

no dobrze ale co to oznacza dla mnie - co na tym moge zyskac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie jet to jakas alternatywa dla ThTk'a

mysle i mysle.... i jeszcze pomysle.

tylko w zasadzie ThTk bez tego ActivPFC kosztuje 260 brutto a to jest jednak cala stowa no i zal sciska mi cztery litery.

czy ten dodatek w antec'u "PFC" wart jest tej kasy???? pojecia o pradzie nie mam i nie wiem dalej co to za gadzet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...