Skocz do zawartości
Ferdy

Gainward Pp! Ultra/1960 Xp Gs (6600 Gt) Agp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Wczoraj zakupiłem upragnioną kartę. Po zamontowaniu jej i zainstalowaniu steroników z płyty dołączonej do zestawu, odpalilem 3dmarka 2001. Przy demie z samochodami, obraz sie zawiesił. Konieczny byl reset. Zrobilem 3dmarka 2003, to samo, zawiesil sie obraz przy pierwszym tescie. Odinstalowalem stery zalecane przez producenta, zainstalowalem najnowsze ze strony nvidii. Problem sie powtarzał. Nie moze byc to wina zasilacza - Tagan 480W. Ogolnie karta w innych testach ( o ile wogole zadzialaja ) wypada o wiele słabiej od mojego poprzednika Leadtek winfast fx 5900xt. raz udalo mi sie zrobic performance test, grafika wyszla slabiej o jakies 40 % od fx 5900 xt, po paru probach udalo mi sie, ze wynik byl o jakies 20 % lepszy (karta nie podkrecana). Niewiem od czego to zalezy. Zdazy sie tez tak ze obraz przy tescie sie zawiesi i koniec :(. Czy ktos miał podobny problem z tą lub z innymi kartami ? Jestem zrozpaczony :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na sterownikach do grafiki ze strony guru3d (71.40) w 3dmarku przeszlo 2 testy dalej a pozniej sie zwiesilo. w Performance test okolo 20 % wiecej niz na poprzednich sterownikach :(

UPDATE.

Kiedy postawiłem duzy wiatrak dmuchajacy na karte graficzna, 3dmark przeszedl bez problemu (karta nie podkrecona) 17000. Wyjalem grafike, zobaczylem ze pamieci wogole nie stykaja sie z radiatorem karty, oraz ten nowy chip montowany na karte zeby chodzila na AGP ledwo co dotyka ( a podobniez ten mostek sie strasznie grzeje). Wnioskowac moge, ze karta za szybko sie grzeje i od tego sie zawiesza. no coz jutro wyslam na gware. Dobrze ze to gainward bo mam zapewnione odbor w 2-3 dni robocze :]

Edytowane przez Ferdy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi