Kemot Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Witam. Widziałem dziś w MM skaner MEDION. Ale zainteresowała mnie podane w opisie MM jego dane: - rozdzielczość optyczna: 1200x1400 - rozdzielczość programowa: 9600dpi 9600?! Obok stał jakiś inny (nazwy nie pamiętam) i miał podane: - rodzielczość optyczna: 9600x9600 - rozdzielczośc programowa: 19600 ! Co to jest ta rozdzielczość programowa? Optyczna to - logicznie rzecz biorąc - rozdzielczość jaka może przerobić przetwornik. A programowa? To co zrobi ze skanem program??? To mając optyczną dużą, można mieć gorszy skan niż ze skanerem który ma gorszy czytnik?! Kurde... nie kumam tego :( pomóżcie albo podajcie jakiś link (szukałem ale nie znalazłem) gdzie są dokładnie opisane te zależności w skanerach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 (edytowane) Rozdzielczość programowa - czyli interpolowana, czyli żadna. Tak jak zoom całkowity w aparatach = optyczny*cyfrowy, znaczenie ma tylko optyczny. Znaczy, że dostaniesz obrazek o dużych rozmiarach, ale jego jakość będzie taka, jakby go w programie graficznym rozciągnąć Edytowane 15 Stycznia 2005 przez grzmot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kemot Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Dzięki Grzmot. Dziś byłem toto zobaczyć, zajrzałem do instrukcji i jak byk pisze 19200. Poprostu Ci z MM się palnęli i źle wpisali. Skaner kupiłem, jak narazie jestem z niego bardzo zadowolony. Jest to MEDION 6471: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...