Kolekcjoner Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Przy nagrywaniu we frapsie strasznie spada fps (do 15-18 i jest pokaz slajdow) czym jest to spowodowane ?? Czy to po prostu za malo ramu i kiepski proc czy mam zwalne cos w kompie/systemie . A kompa mam takiego jak w podpisie . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2005 Norma... nagrywanie we frapsie bardzo obciaza kompa. Zdaje sie ze ilosc RAM ma tu kluczowe znaczenie, ale pewien nie jestem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 A ty probowowales nagrywac we frapsie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Ja próbowałem w colinie to spadał mi FPS po prostu obciąża kompa. I to raczej na 100% będą ramy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 zalezy tez czy nagrywasz w pelnej rozdzielczosci czy polowa, 30fps czy mniej i czy zgrywasz dzwiek.niestety u mnie fraps zrzera zbyt wiele klatek.a przy 19fps raczej srednio sie gra w nfsa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 przy nagywaniu we frapsie liczy sie i dobre hdd :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Proc na pewno, nie chce mi się sprawdzać ale sądzę, że to jedna z niewielu rzeczy, w których HT iNtela może się wykazać :> Ramu pewnie też przydałoby się więcej, a przede wszystkim dysk 10000 obrotów :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 (edytowane) No ja mam Właściwości urządzenia ATA ID modelu ST380023A Numer seryjny 5KA09BVT Numer wydania 3.53 Parametry 155061 cylindry/ów, 16 głowic(e), 63 sektory/ów na ścieżkę, 512 bajty/ów w sektorze Liczba sektorów LBA 156301488 Bufor 2 MB Zwielokrotnienie sektorów 16 Liczba bajtów korekcji ECC 4 Najszybszy tryb transferu PIO PIO 4 Najszybszy tryb transferu UDMA UDMA 5 (ATA-100) Aktywny tryb transferu UDMA UDMA 5 (ATA-100) Pojemność przed sformatowaniem 76319 MB Własności urządzenia ATA SMART Obsługiwane Tryb zabezpieczeń Obsługiwane Opcje zasilania Obsługiwane Zaawansowane zarządzanie energią Nie obsługiwane Bufor zapisywania danych Obsługiwane Host Protected Area Obsługiwane Power-Up In Standby Nie obsługiwane Automatic Acoustic Management Obsługiwane 48-bit LBA Nie obsługiwane Device Configuration Overlay Obsługiwane Informacje fizyczne urządzenia ATA Producent Seagate Nazwa dysku twardego Barracuda ATA V 80023 Współczynnik postaci 3.5" Pojemność po sformatowaniu 80 GB Liczba dysków 2 Liczba powierzchni zapisu 3 Wymiary 146.56 x 101.85 x 26.1 mm Maks. ciężar 635 g Średnie opóźnienie obrotowe 4.16 ms Prędkość obrotowa 7200 RPM Maks. szybkość wewnętrznej transmisji danych 570 Mbitów/sek Średni czas wyszukiwania 9.4 ms Interfejs Ultra-ATA/100 Szybkość transmisji danych z bufora do hosta 100 MB/sek Rozmiar bufora 2 MB Producent urządzenia ATA Nazwa firmy Seagate Technology LLC Informacje o produkcie http://www.seagate.com/products Opis z aidy Bufor 2 mb :mur: Edytowane 16 Stycznia 2005 przez Kolekcjoner Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zmien rozdzielczosc w grze, ktora chcesz sfrapsować na 800x600 i zapusc frapsa, wtedy nie tnie, bo jak chcesz nagrywac w 1280 to nie ma szans, ja u siebie mam 15FPSow podczas nagrywania takiej sesji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Heh to ze zaczyna cią to normalne :D:D zmniejsz rozdzielczość na 800/600 i bedzie gitez na bank. A ja mam inny problem :( bo potem jak puszczam zgrany film to ma on np. 40fps w górę :( i powoduje to że film odtwarza się praktycznie 2 razy szybciej :/ i wygląda to strasznie nienaturalnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 No ale i tak to malo daje fps 20-40 :blink: Przy nagrywanie na klanowce demka tego sie po prostu nieoplaca . Wydajnosc gry to masakra . Po prostu musze zmienic proca i ramu .... Zreszta teraz tez pracujena fsb 133 :blink: bo na 166 proc nie wyrabia <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Daj mu wieksze napiecie to pojdzie - u mnie chodzi na 1.75V A co do filmu to powinien on miec ok 30fps - powyzej tego moga byc jajca z ogladaniem (tak jak napisal Spawacz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 albo odpal na 160 najpierw i zarzuc prime'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Ale w tym problem ze jak podkrecam wogule proca to przy uruchamianiu ponownie komutera on juz nie wstaje . Musze w zasilaczy wyjac kabel albo przelaczyc przycisk i znow wlaczyc zeby sie wlaczyl . A przeciez pozniej normalnie dziala . Ja tego nie rozumiem :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mALy_rst Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) Witam Mam mały problem ze zbyt szybką animacją zgrywanych ujęc - zgrane filmy lecą w mocno przyspieszonym tempie. Nie mam jeszcze dzwięku w ów sekwencjach ale to pewnie wina tej (starej) wersji frapsa. TU jest przykład Jest na to jakas rada? Korzystam z Frapsa w wersji 1.94 Edytowane 18 Lipca 2005 przez mALy_rst Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...