Skocz do zawartości
yodaX

Msi Kt4av Amd 1800 Palamino

Rekomendowane odpowiedzi

Płyta MSI 4T4AV procesor AMD 1800 XP Palamino.

Procek powienien chodzić na FSB 133 a chodzi na 100, przy próbach podnoszenia FSB w biosie dochodzę do 108 i koniec pieśni.

Czy na tej płycie jest przestawianie FSB za pomocą zworki- nie mogę nic takiego znaleźć.

Procek to grzałka mam 50 stopni przy chłodzeniu Spire Whisper

Podnosiłem napięcie ale nic to nie daje FSB i tak nie mogę podnieść.

Da sie cos wyskrobać sie z tej płytki czy poprostu wstawić tam XP 2000 Thoroughbred i dac sobie spokój z Palamino.

poradzcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najczęściej fsb starszych płytach zmienia się za pomocą zworek między 100-133-166 a pomiędzy tymi wartościami w biosie. Ja miałem msi k7 turbo (kt 133a) i też mogłem zmieniać w biosie co 1 mhz ale się wykrzaczał po nawet nieduzym podniesieniu fsb (też palomino 1800+). Na płycie za to była zworka do zmiany fsb na 133 i wtedy to już podnosił się normalnie. Inna sprawa, że potem np na filmach się wykrzaczał. Ale na to pomogło zamocowanie wiatraczka na northbridge.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najczęściej fsb starszych płytach zmienia się za pomocą zworek między 100-133-166 a pomiędzy tymi wartościami w biosie. Ja miałem msi k7 turbo (kt 133a) i też mogłem zmieniać w biosie co 1 mhz ale się wykrzaczał po nawet nieduzym podniesieniu fsb (też palomino 1800+). Na płycie za to była zworka do zmiany fsb na 133 i wtedy to już podnosił się normalnie. Inna sprawa, że potem np na filmach się wykrzaczał. Ale na to pomogło zamocowanie wiatraczka na northbridge.

1220075[/snapback]

Ok, ale akurat w KT4AV FSB zmienia się w biosie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leonidas ma rację - ustaw od razu na 133. Płyta nie jest taka zła - trochę można z niej wydusić ( popatrz na moje ustawienia na dole ) , chociaż trochę się rozczarowałem, że nie ma dzielnika 1/6 - no ale już przepadło.

Pozdr. :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...