Mark Nazzal Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Szukam od tygodnia płyty głównej pod Pentium4 s478, która spełnia nastepujące warunki: 1. Obsługuje pamięć DDR333 (minimum). 2. Możliwość ustawienia z poziomu BIOS: - FSB powyżej 200mhz - Czestotliwość pamięci. - Vcore powyżej 1.85v - Vmemory powyżej 1.7v Czy ktoś może coś zaproponować ? Szukam od tygodnia, i nic nie znalazłem... Proszę o podanie dokładnego modelu. Cena nie gra roli. Z góry dziękuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 To nie wiem jak szukasz bo prawie każda to obsługuje. Ale od początku. 1. Obsługuje pamięć DDR333 (minimum).Każde płyta na SiS645/DX/648 Intel 845PE wspiera oficjalnie DDR333 - reszta nieoficjalnie 2. Możliwość ustawienia z poziomu BIOS: - FSB powyżej 200mhz - Czestotliwość pamięci. - Vcore powyżej 1.85v - Vmemory powyżej 1.7v Po co Ci FSB powyżej 200MHz? To jest czysta teoria - jak dojdziesz do 166MHz to będzie dobrze. Ogromna część płyt ma możliwość ustawiania taktowania pamięci (dzielniki FSB:MEM). Vcore powyżej 1.85v nie jest zbyt bezpieczne. Nie znam płyty która dawałaby wyższe napięcie niż 1.85v, ale można zrobić v-mode'a - żaden problem i masz napięcia ponad 1.85v. Napięcie pamięci to chyba powyżej 2.7v. Każde porządne MOBO ma pamięci do 2.7v, a większość trochę ponad. Więc jakie MOBO? Looknij do cennika komputronika tam jest ASUS za ok. 800zł na i845PE. Powinien być dobry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark Nazzal Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 Gr00bY Mazur"]To nie wiem jak szukasz bo prawie każda to obsługuje. No jak widać dobrze szukam, bo mi chodziło dokładnie o te specyfikacje które podaęłm. FSB poniżej 200mhz mnie nie interesuje, tak samo jeżeli chodzi o napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...