barteksquall Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 (edytowane) Jakiś tydzień temu wymieniłem kompa. Wszystko było cacy ale po jakichś 3 godz zaczą się sam resetować. Jak myślicie co to może być?? Komputer się resetuje dosłownie kiedy mu się podoba. Nieraz pochodzi z 5 godzin a innym razem reset jest co 15 min. Wszystkie ustawienia są wporządku więc stawiam na sprzęt tylko co??Myślałem że zasilacz nie trzyma. Zmieniałem i to samo... Czekam do poniedziałku i zobacze na innych Ramy i płytce. Dobrze że mam ziomków w sklepie to mogę się pobawić dowoli za friko :D Jeszcze nigdy w ciągu tygodnia nie instalowałem 4 razy Windy. Praktycznie co drugi dzień po tych resetach OS jest tak zjechany ze się nie odpala. Sempron 2800+, 512Mb 400Mhz, GB-7n400-L i Leadtek 6600GT. Sterowniki najnowsze, oficjalne. Jeszcze nieczego nie zdążyłem kręcić :cry: no bo jak?? :mur: :mur: :mur: :mur: Edytowane 16 Stycznia 2005 przez barteksquall Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
npr Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 a jaki zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oswald Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 jakie temperatury procka ? IMHO cos sie przegrzewa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Rozłóż kompa i poskładaj na pająka. Zanim to zrobisz to zrób o co koledzy wyżej prosili. Na mój gust coś jest niedociśnięte albo ma przebicie do masy. Niemniej jednak sprawdzenie temperatur i napięć miernikiem napewno nie zaszkodzi a wykluczy te przyczyny. Pozdrawiam i napisz co pomogło! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość per3z Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Widze,ze sprzet masz calkiem,calkiem,ale nie zapomniales przypadkiem o ZASILACZU??Sprawdz napiecia i podaj nam,co to za zasilka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 I rada wujcia Sidzia co już wczoraj gdzieś pisałem - sprawdzić jaki BSOD wywala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>PePeK< Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Moim zdanie temp. ja miałem taki problem. Ale tez może bios zrób uaktualnienie mojemu kumplowi kiedys na nowej płycie resetował zrobił update i śmiga do tej pory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteksquall Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Na zasilaczu Tracera 350W sie resetował zmieniłem na 400W i to samo. Temperatura procka 60C ale dla tej MOBO jest to normalne, zawyza o jakies 15 stopni. :mur: :mur: Wszystko złożyłem od nowa, format, bios i stery najnowsze i lipa. Trzeba się zabrać za RAMy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 400W Tracera? Lol... Zaloz cos porzadnego, jakies markowe 350W a nie wynalazek, ktory moze sie wogole od tego 350W nie roznic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KostekAMD Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Jak włączam jakąś gierkę np. Roller Coaster Tycon 3, czy Half Live 2 to restartuję mi się komp!!! nie dzieje się tak we wszystkich grach. Albo jak mam kursor na pulpicie i pokręce przekrętłem w myszce to też mi się restartuje :mur: ... Mój kumpel mówi, że mi chyba zasilacz pada!!! Co to może być ? :? POMOCY!!! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AMD Athlon 2600+, 2* 256 RAM- Good RAM, Ge Force 5200, Płyta główna - Gigabyte, 80GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Jak włączam jakąś gierkę np. Roller Coaster Tycon 3, czy Half Live 2 to restartuję mi się komp!!! nie dzieje się tak we wszystkich grach. Albo jak mam kursor na pulpicie i pokręce przekrętłem w myszce to też mi się restartuje :mur: ... Mój kumpel mówi, że mi chyba zasilacz pada!!! Co to może być ? :? POMOCY!!! ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AMD Athlon 2600+, 2* 256 RAM- Good RAM, Ge Force 5200, Płyta główna - Gigabyte, 80GB 1233069[/snapback] dziwna sprawa ale chyba to nie jest od zasilacza skoro restartuje ci sie w tych 2 grach bo restartowałby sie tez w inych no chyba ze zasilaczowi spodobały się akurat te 2 gierki :wink: a to "przekrętło" w myszce zwie się rolką :wink: jeszcze nie napisałeś jaki masz zasilacz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2005 Na poczatek proponuje standardowe procedury: -sprawdz temperatury i napiecia (najlepiej miernikiem) -obniz troszke timingi pamieci lub najlepiej przywroc domysle ustawienia biosu -przeskanuj pamieci memtestem -przypominij sobie czy nie instalowales ostatnio do kompa jakis nowych sterowników, oporogramowania itp... -uruchom antywirusa -postaraj sie odpalic kompa bez zbednych kart rozszerzen i kosci ramu (tylko tak aby sie uruchomil) -przestudiuj FAQ: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=104416 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejko1 Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 Mialem podobny problem. Bylo to zaraz po kupieniu nowego sprzetu. W sklepie powiedzieli mi że to zasilacz. Kupiłem więc nowy i nic to nie pomogoło. Po dłuższych testach w serwisie okazało się że jednak pamięc jest wadliwa. Po wymianie na nową działa bez zarzutów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(A)rturoo Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) Moj komputer sie restartuje. Konfiguracja: Amd 2200+ (nie podkrecany) Plyta MSi 2 dyski (40 i 80GB) + cdrom + fdd Pamiec RAM: Samsung jedna kosc 256MB druga 512MB tez Samsung restartowal sie po 3 razy dziennie bez powodu. Kupilem nowy zasilacz (Chieftec 360W ATX-1136H) + nowy wiatrak. Temperatura procesora 41-50stopni w zaleznosci od obciazenia.. Od wczoraj dzisiaj sie zrestartowal kolejny raz.. bez powodu.. System win xp z wszystkimi latkami. W czym jeszcze szukac przyczyny? Tutaj link do napiec : arturo.serv01.net/olympus/upload/pliki/napiecia.jpg Edytowane 5 Lutego 2005 przez (A)rturoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) pamiec jak nic kosci sie gryza sprawdz memtest86+ napieca sprawdzaj miernikiem a nie polegaj na wskazaniach plyty Edytowane 5 Lutego 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JayT Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Przeskanuj system dobrym antywirusem. Może jakiś robal robi Ci psikusy. Powyjmuj podzespoły, oczyść styki i zamontuj ponownie - wiem, że to brzmi banalnie, ale kiedyś u mnie zadziałało tak z RAMem :wink: Spróbuj określić, co się dzieje na chwilę przed resetem - może masz ustawione z BIOSie zabezpieczenie przed przegrzaniem procka na np. 55*C i to ono jest winne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 stawiam na TEPM. PROTECT alebo jak wcześniej na RAM. zobacz jak działająposczególne kości , pojedyńczo w płycie jak ok to masz juz odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aRRoW500 Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Jaka moze byc tego przyczyna ? Jesli ktos wie prosze o pomoc. Mam nowy zasilacz i wszystko cacy i nie wiem czemu: 1,3 duron 256 MB SDRAM 128 MB SDRAM ASRock K7Vt2 Dysk 120 7200 obr 8 MB cache Seagate Barracuda Nagrywarka Jesli cos trzeba to napisze prosze o pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 A nie kręciłeś niczego? W takim przypadku któryś z podzespołów może ci poprosto nie wytrzymywać. O wywalaniu z gier już kiedyś coś było. Pogrzeb jeszcze na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 nowy zasilacz firmy codegen ;) ?? rubikon :>? system płyta gł ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Na poczatek start - ustawienia panel sterowania - system zaawansowane - uruchamianie i odzyskiwanie - ustawienia i tam odznacz opcje automatycznie uruchom ponownie. Druga sprawa to jak pojawi ci sie wtedy blue screen to odpisz dokladnie numer bledu i komunikat. Podaj tez wiecej informacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AirMax Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 mam dokladnie to samo.. myslalem ze karta graf sie przegrzewa ale to nie od tego.. bo resetuje mi sie normalnie w windzie.. sam jestem ciekaw w czym tkwi problem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro Opublikowano 9 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2005 Byc moze problem tkwi w pamieci RAM, ale nie dam sobie reki uciac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aRRoW500 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Ok wyszedl mi nastepujacy blad: STOP: d0000144 unknown hard error unknown hard error Rozpoczynanie zrzucania fizycznej pamieci Zrzut pamieci fizycznej zostanie zakonczony. Dane Kompa po tym bledzie: DURON 1,3 ASROCK K7VT2 DDR 256MB 233MHz GeFORCE 32 MB MX HDD 120GB 8MB cache Seagate Barracuda HDD 80GB 2MB cache Seagate Barracuda SoundBlaster 128 LITE-ON 52x32x52 Jak trzeba cos wiecej to pisac! Pozdrawiam i czekam na jakas pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Ten komunikat wskazuje prawdopodobnie na: 1. problem z dyskiem 2. problem z systemem plików 3. uszkodzony plik wymiany 4. walnieta pamiec RAM Proponuje zatem uruchomic chkdsknajlepiej z testem powierzchni. Sprawdzic tasmy oraz zworki na dyskach, pamieci przeskanowac memtestem. Mozesz tez sprobowac hddregeneratora do poszukiwania badow. Przypomnij sobie czy nie konwertowales np. dysku z fat32 na ntfs lub odwrotnie. Moglo to wlasnie wplynac na takie zachowanie. Przeczytaj tez ten artykuł ale skoro nie pojawila ci sie w tym komunikacie zadna nazwa pliku to watpie ze cos to da: http://support.microsoft.com/?kbid=314474&sd=RMVP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 wyjmij jedną kość i zobacz czy bęzie to samo. jak tak to zamień i wyjmij tą drugą. jak będzie działało to będziesz wiedział że to ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aRRoW500 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Chkdsk nic nie wykryl wszystko ok. Memtest rowniez wszystko ok. Jesli chodzi o tasmy to sa nowe. Zworki tez sa ok. Wiec nic z tych rzeczy. Ponadto Championship Manager strasznie mi zamula teren. Boje sie az jak ten komp mi chodzi. Laduje sie ponad 10 min jak nie wiecej i w poszczegolnych sekcjach gry np. ladowanie NEWS-ow to samo ponad 6-7 min. TRAGEDIA!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutekstan Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam wszystkich. Mam pewien problem juz od okolo 1 misiaca. KOPUTER SAM SIE RESTARTUJE. Bez zadnej informacji dlaczego co i jak. Restartuje sie w róznych nie przewidzinaych sytuacjach - nie ma jakiejs konkretnej reguly ani zadnego komunikatu. Czasmi restartuje sie po 10 minutach a czasmi po 7 godzinach. Wyjałem juz nawet wszystko z płyty głównej i włozylem na nowo. Tez nic nie pomoglo. W desperacji nawet zmienilem pastę na procku - efekt był taki ze temp na procku spadla o 2 stopnie. Testowałem pamieć Memtest - zero błędów Temperatura na procku od 36 do 42 stopni. Przy grach okolo 48. Moj sprzet: Win XP z SP 2 EN ( na WIN XP z SP 2 PL tez sie to robilo) DDR 512 kingston Athlon 2400 XP Asus A7V8-X Radeon 9600 XT WinFast 2000 DV (sprawdzalem przy nie zainstalowanej karcie TV - tez to samo) Lite-On DVD nagrywarka DL zasilacz: Megabajt- taki dostalem z obudową. Prosze o pomoc. Co to moze byc?? Czy to winna sprzetu czy systemu (jakis robak albo wirus)?? Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez lutekstan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Ja bym stawiał na zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutekstan Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja bym stawiał na zasilacz. 1379026[/snapback] Moje Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora ------------ 1,68 V +3,3 V ----------------------------------- 3,09 V + 5 V ------------------------------------- 4,70 V 4,68 +12 V---------------------------------------12,35V 12,42V 12,22V 12,29V + 5 V podczas wstrzymania pracy -------4,92 A jak to sie przedstawia - dobrze czy zle ???? Edytowane 9 Kwietnia 2005 przez lutekstan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...