Skocz do zawartości
krew

Prosze O Pomoc W Doborze Konfiguracji :)

Rekomendowane odpowiedzi

moje obecna konfiguracja:

Celeron 466Mhz

458 RAM SD

ABIT BE6

Winfast GeForce 2Titanium 64 DDR

Seagate 13GB+20GB

zasilacz standardowy

+ badziewna obudowa ;)

na modernizacje chcę przeznaczyć ~2600 zł

wstępnie myśle o:

AMD Athlon 64 3000+ BOX ~600zł

Gigabyte GA-K8NF-9 ~440zł

2x512 Mb DDRAM 400MHz ~540zł

GeForce 6600GT Gigabyte GV-NX66T128D 128MB (128-bit) TV BOX ~750zł

NeoTEC X3800 380W No-Noise Series 22dB ~200zł

przestronna obudowa ~120zł

=2650

dyski mysle ze zostaną :)

co sądzicie o takim zestawie??

zastanawiam sie czy moze jakiejs innej grafy nie kupic?? moze np.Abit Radeon RX700PRO 256MB PCI-Express moze R9800 Pro ?? wyjdzie troche drożej no ale cóż ;)

mam tesh dylemat co do ramu wiem ze powinno byc 1Gb ale jakie?? i czy takie normalne DDR-y beda dzialaly w Dual Channel?? czy musze kupic specjalne jakies??

mile widziane sugestie i rady co mam zrobic :)

wielkie dzięki

aha i najwazniejsze kompa ma służyć do grania :) i powinien dać sie łatwo modernizować.

Edytowane przez krew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze po pamieciach ze nie masz zamiaru podkrecac sprzetu

wiec proponuje tansza i zarazem lepsza plyte ,bo Gigabyte nie jest moim faworytem

jak na s939 to MSI Neo4 lub abit AV8 z tym ze abit to niwiele tanszy od tego gigabyte

a moze tak asrock Combo s754/s939 - kto wkoncu wyprobuje ta plyte bo cena 290pln kusi

przestronna obudowa to bigtower - nie wiem czy za 120pln sie kupi - trzeba poszukac

jak midi tower to tylko codegen w tej cenie (zreszta budy codegen dla mnie sa wypas - nie ma problemu z plastikowymi kolkami i innymi duperelami - wszystko solidne)

wtedy buda z zasilaczem kosztuje 120pln ,wiec bez zasilki mozna pewnie lyknac za 80pln (w hurtowni 85pln z zasilaczem ,ale brzydki przod ma :P )

model 6013L wymiata :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowieku nie wiem, co ty robisz z dyskami. Więcej niż pewne, interfejs tych dysków masz na ata 66 i 33. Więc odrazu sprzedaj te dwa dyski. I kupuj jeden 7200 obrotów 8 mb cashu na Sata. Co z tego, że masz szybki procek i reszte, jak dyski ci będą muliły.

Po drugie bierz Abita av8 (sam bym takiego łyknął).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi