Ruppi Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Witam, mam problem z odświeżaniem monitora cały czas jest 60 Hz, (dziwne bo wcześniej normalnie działał na 100Hz 1024X768) Popsulo sie w momecie gdy przełączałem ekrany z tv na monitor. Zmiana częstotliwości nic nie daje ( w zakładce monitory ), programy typu ati refresh , czy mulitres też nie pomagają. Karta którą mam to ATi 9800XT oraz monitor CTX711LE, drivery to najnowsze od omegi (karta nie jest podkręcana). Caly czas bylo w pożadku i dzisiaj:( sie popsulo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRX Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Etam nic wielkiego. Nie bardzo pamiętam bo Radeona 7000 miałem wieki temu ale pobaw się w ustawieniach dodatkowych ekranów. Pamiętam, że przy pewnych konfiguracjach karta ustawia 60Hz na wszystkich ekranach. Jak nie dasz rady to poczekaj na wpisy kogoś kto ma Radka i wie o co biega. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Wejdź w zakładkę Ekrany -- Monitor, a następnie zaznacz "Użyj informacji DDC" lub jeżeli nie da rady, to poniżej wybierz ręcznie maksymalną rozdzielczość i maksymalną częstotliwość odświeżania dla monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruppi Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Wejdź w zakładkę Ekrany -- Monitor, a następnie zaznacz "Użyj informacji DDC" lub jeżeli nie da rady, to poniżej wybierz ręcznie maksymalną rozdzielczość i maksymalną częstotliwość odświeżania dla monitora. 1219842[/snapback] Zrobilem tak jak mowiles, DDC bylo zablokowane, zmienilem maksymalną częstotliwość odświeżania dla monitora ustawiłem 1600x1200 x100Hz, potem przestawilem odświeżanie monitora ( zakładka monitor) na 100 Hz i ruszyło;].(Wcześniej nie chciało działać). Zmieniłem drivery dałem zwykłe od Ati, ale bez tych poźniejszych zmian nic to nie dalo. DZięki Wielkie, myśle ze juz nie ma co dalej ciągnąć tego posta! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 A tu masz bardzo obszerny topic o Radkach 9800 :D http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=77037 1 karta = 1 temat :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruppi Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 A tu masz bardzo obszerny topic o Radkach 9800 :D 1220089[/snapback] Byłem wcześniej na tej stronie co podaleś, ale ja nie miałem problemów z podkręceniem karty tylko, z jej dziłaniem. dlatego założyłem nowy topic. Ale na pszyszłość będę już bardziej uważał. Rzadko korzystam z forum, najczęściej oglądam to co inni napisali, btw to był mój pierwszy post. :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...