Lumperator Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Yo! Ja mam taką sprawę. Stoją u mnie dwie spore kolumny (120cm/30kg) z podwójnym bassreflexem (otwory między dwoma głośnikami basowymi). Interesuje mnie podświetlenie jakimś ultrafioletowym LEDem. Żeby sprawa nie była tak prosta, chciałbym, aby świało przygasało (a najlepiej błyskało) w momencie kick-basu lub w ściśle określonym przedziale częstotliwości. W sumie samo światło bez mrygania też byłoby ok, ale jesli da się coś więcej, to chętnie poczytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 hmm no to podobny ukladzik jak w lampach rgb [czy jakos tak, te co reaguja na natezenei czestotliwosc dzwieku] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 podłaczasz leda z rezystorem pod głosnik i Ci mruga w rytm basu :lol: z tym że to bedzie słabo widoczne.. mam w swoim subie podswietlony bassreflex (fi 9cm :twisted:) i tylko w nocy widaćze coś tam sie swieci... jeśli ktoś zagląda przez bassreflexa :) zazwyczaj kick-jak to TY mówisz-bass ma wiekszą amplitudę niż dalsza częsc basu więc dioda bedzie błyskać... mozesz spróbować dołaczyć jeszcze potencjometr do regulacji (w szereg z rezytorem!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Tylko jaki konkretnie rezystor i jak duży led. Zaelży mi na tym, aby w nocy był naprawde dobrze widzialny. A może masz gdzieś pod ręką jakiś schemat. Bo korci mnie to, a nie wiem od czego zacząć. W spra- wach moddingu jestem lamka, no ale od czegoś trzeba zacząć ^_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 na co CI schemat... nierzesz jakąs diode... jaką chcesz... podłączasz rezystor 1k i patrzysz czy zadowalająco swieci.. jesli nie to zmniejszasz ... byle nie przegrzać diody.. cała filozofia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...