Skocz do zawartości
Trendzik

Co Zrobić Z Podbitym Okiem ... ? ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem taką sytuacje że ide sobie ulicą , wieczorkiem, podchodi 2 panów, i grzecznie chcą wysłać SMS-a z mojego telefonu, ale gdy usłyszeli że takowego nie posiadam, dostałem gonga ... na moje szczęście telefonu naprawde nie miałem , bo zostawiłem w domu, ponieważ się rozładował... ale mam teraz PODBITE OKO ?? Wie ktoś jak można przyśpieszyć gojenie się tego ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podbji sobie drugie powiesz, ze jestes nie wyspany :D

a tak na serio to jest taka masc tormenotriol - na gojenie sie ran, strupow itp. nie wiem czy to dziala na lima ale moze ci pomoze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mi jeden koleś podbił oko to co rano chodziłem do kuzynki (wakacje były) i ona mi robiła ładny makijaż. dzieki temu do dzis wiem jak sie używa podkładu i pudru :wink:

przez 5 dni nikt się nie skapnął a potem się zagioło

Edytowane przez Sysak13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mi jeden koleś podbił oko to co rano chodziłem do kuzynki (wakacje były) i ona mi robiła ładny makijaż. dzieki temu do dzis wiem jak sie używa podkładu i pudru :wink:

przez 5 dni nikt się nie skapnął a potem się zagioło

1220307[/snapback]

lol...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście to miasto, to SZCZECIN... też pierwszy raz dostałem dlatego takie pytanie, koleżanka w szkole mi zrobiła podkład i pudrem przesmarowała...nie widać tak bardzo,bardzo...ale widać

ps. lód przykładalem, 2 dni, i to przez dość spory okres czasu, niestety nie pomogło...może tylko opuchlizna zeszła troche, ale jest oko różowawe, w sumie to już się zółte robi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluje [pierwszy raz już masz za sobą :D

następnym razem już będzie lepiej B)

Ps. Ja ,oałe z 4 razy podbite oko i to zawsze w tym samym miejscu

fajne są te zmieniające sie kolorki :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam podobny problem ale troche inny bilem sie i koles mi walnal w prawy rog prawego oka ale w kosc ;p(nie wiedzialem jak to inaczej wytlumaCZYC ;P) podbitym okiem sie nie przejmuje ale w tym prawym rogu oka w 1 dzien mialem plamke krwi teraz sie troche powiekszyla to normalne ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maska przeciwgazowa będzie bardzo oryginalnym pomysłem. Jedynie ochrona w sklepach może dziwnie reagować. :)

Kolorki ładne potrafią wychodzić. Pamiętam, jak kiedyś znajomy popchnął kumpla na mnie i wpadłem głową na szklaną gablotkę, delikatnie, nic się nie stało. Chciałem mu lekko oddać, ale ten się nadstawił, bo myślał, że udaję i oberwał bardzo mocno. Później mieliśmy przez tydzień kameleona w klasie, teraz się śmieję, że miał całą paletę RGB na twarzy. Zielony, granatowy, fioletowy, czerwony, różowy, szary, prawie niebieski, do wyboru do koloru.

@aggressive - to raczej normalne, często miałem takie sytuacje na kolanach, łokciach przy jeździe na desce. Zawsze przechodziło, ale trzymało się ok. 3 dni i bolało przy dotyku. Kiedy się biłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi