VEDAMGO Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Mam problem tego typu, czas zamykania systemu jest strasznie dlugi mniej wiecej 3-5 min, nie mam pojecia czym to jest spowodowane. Nie mam burdelu na dysku, a format mnie nie urzadza - to by bylo zbyt proste. Specjalnie mnie to nie przeszkadza, przewaznie komp chodzi 16h/24, ale wypadaloby cos z tym zrobic :-| . Dodam ze wpisy w msconfig-u w rejestrze sa zoptymalizowane pod wydajnosc. Podczas trwania procesu shudowna HDD jest caly czas aktywny ( lampka swieci sie caly czas - jak ma to w czyms pomoc ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 jezeli plik stronicowania jest bardzo duzy to wlasnie tak sie dzieje. Pobaw sie pamiecia wirtualna moze dales za duze parametry, wylacz wyglad i ustaw na wydajnosc, zbadaj dysk roznymi progsami typu spy-bot, sciagnij sobie program xpspy i powylaczaj tam niektore opcje wszystko masz tam opisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 A nie wlaczales sobie czasem czyszczenia pliku stronicowania podczas zamykania systemu? Pamietam, ze na swiezym Windowsie wlaczylem to ekperymentalnie. W efekcie system wylaczal sie jakies 2 minuty. Po wylaczeniu tej opcji zamykanie trwa kilka sekund. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VEDAMGO Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 No tak o tym zapomnialem, faktycznie mialem plik stronicowania troche wiekszy niz standardowo :) tzn 2GB, ale bylo to potrzebne jak stawialem serwer pewnej gry, juz jest jak bylo, tylko jeszcze jedno pytanie: gdzie znajde ta opcje dotyczaca czyszczenia pliku stronicowania przy zamykaniu systemu?? Nie moge sobie przypomniec a po omacku troche mi to zajmie B) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=56399 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 No tak o tym zapomnialem, faktycznie mialem plik stronicowania troche wiekszy niz standardowo :) tzn 2GB, ale bylo to potrzebne jak stawialem serwer pewnej gry, juz jest jak bylo, tylko jeszcze jedno pytanie: gdzie znajde ta opcje dotyczaca czyszczenia pliku stronicowania przy zamykaniu systemu?? Nie moge sobie przypomniec a po omacku troche mi to zajmie B) . 1220455[/snapback] XP-Antyspy, gdzies w opcjach bedzie dostepne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...