Skocz do zawartości
Sysak

Kreskówki, Kreskówki

Rekomendowane odpowiedzi

jakbym ogladal telewizje to bym se poogladal moze i muminki .. ale ze od jaksi 6-7lat nie ogladam ...

w sumie nie tesknie..

jak zjade na chate czasem to jakies vivy i mtv poogladam z nudy ...

ale tak to wole necik albo spotkanie ze znajomymi.

Tudziez siakas fajne brunetke ;]

1221157[/snapback]

Coś widze ze bardzo polujesz na posty Fallensoul :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wydaje Ci sie ...

to twoja dziewczyna ...

mnie nie rusza ..

pozatym nie w moim guscie ..

wiec nie wlewaj sobie :P i nie dopowiadaj

1221181[/snapback]

Hehe a czy ja coś mówie ??? Stwierdziłem tylko fakty :wink:

Co do bajek żeby nie robić OT to mnie się podobały Smerfy :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm .. to ze pisze w 2 topicach w ktorych ona pisze to nie znaczy ze poluje na jej posty ..

taksamo moglbym powiedziec ze ona przyszla do "mojego" tematu o tatuazach "za mna" .. :P

ROTFL ..

z całym szacunkiem Walker .. mylisz sie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko :)

..

a pozatym zauwazliscie ze muminki to bajka o narkomanach?

Włóczykij hoduje ziolo zapewne .. bo zawsze jest taki wyloozowany.

Mala Mi ciagle lazi naspeedowana

Ryjek ciaglena głodzie i ciuła pieniazki na twoar.

Tata muminka ciagle kopci se hasz i ma all w [gluteus maximus]

itd itp :)

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: Rozumiem, też kiedyś byłem w twoim wieku ale naprawde  B) zadużo ćpasz.

1220570[/snapback]

Sie nie czepiaj :P Bo też czuję się obrażony jakoż jestem w podobnym wieku i z podobnymi zachowaniami :P Czyli są 2 wyjscia:

1)Obaj jesteśmy tymi 2 przypadkami na 10^15 którym się to zdarza

2)Obaj jesteśmy normalni...

Tak BTW: Muminków nie oglądałeś?

Muminki się cieszą, radością i życiem, Mumiiiiinkiiiiiii

I że im słoneczko bieleje o świcie, Mumiiiiiinkiiiiiiii

Tak, czas jest ustalany na podstawie zegara słonecznego i te pół stopnia róznicy dało 2 minuty.

:lol:

1221093[/snapback]

Po co jakieś skomplikowane pomysły, pomiary... Poprostu nagięliśmy czasoprzestrzeń... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sie nie czepiaj  Bo też czuję się obrażony jakoż jestem w podobnym wieku i z podobnymi zachowaniami  Czyli są 2 wyjscia:

1)Obaj jesteśmy tymi 2 przypadkami na 10^15 którym się to zdarza

2)Obaj jesteśmy normalni...

Tak BTW: Muminków nie oglądałeś?

Muminki się cieszą, radością i życiem, Mumiiiiinkiiiiiii

I że im słoneczko bieleje o świcie, Mumiiiiiinkiiiiiii

I jest jeszcze jedno: Obaj kochamy garfielda :D Jednak kreskówki rządzą! Niech się te wszystkie matrixy schowają :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko :)

..

a pozatym zauwazliscie ze muminki to bajka o narkomanach?

Włóczykij hoduje ziolo zapewne .. bo zawsze jest taki wyloozowany.

Mala Mi ciagle lazi naspeedowana

Ryjek ciaglena głodzie i ciuła pieniazki na twoar.

Tata muminka ciagle kopci se hasz i ma all w [gluteus maximus]

itd itp :)

1221188[/snapback]

to prawda: od teraz zmienię nazwę "dolina rozpusty" na dolinę jaraczy&wciągaczy"

poza tym pan paszczak zbierał różne dziwne rosliny - czyt. szukal tej która najbardziej daje popalić. Pozatym KGB stwierdziło że w swojej szklarni hoduje grzybki halucypki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poza tym pan paszczak zbierał różne dziwne rosliny - czyt. szukal tej która najbardziej daje popalić. Pozatym KGB stwierdziło że w swojej szklarni hoduje grzybki halucypki!

1222015[/snapback]

Oj bo terasssssss pofffiedzą eloZiomy że naprafffdę coś brałeś ;) ;) ;)

A gumisie pamiętacie? :>

BTW. "Myszy są passe" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MUMINKI to najgorsza bajka jaka widzialem.

Jak bylem dzieckiem to plakalem, ze akurat lecialy muminy a nie jakas pozadna bajka.

1221555[/snapback]

Dla mnie najgorszą bajką było "Przygód kilka wróbla Ćwirka". Allle byłem wkurzony jak to puszczali. :twisted:

"Zaczarowany ołówek" - to było coś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gumisie pamiętacie? :>

1223260[/snapback]

stary ja do dziś to oglądam, ale kiedyś mi się bardziej podobały, ale piosenkę z gumisiów często śpiewam "...Abra kadabra to czary i magia. Sekretem jest przepis na gumisiowy sok..."

:wink: Ja nie nawidzilem "Mysi" ona jest po prostu. ekhm. ułomna...

zawsze jeszcze lubiłem popey'a :D

p.s. a co mi tam zmieniam nazwę topicu na kreskówki :D

Edytowane przez Sysak13

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muminki powiadacie....? Cóź kojarzą mi sie wybitnie negatywnie i jakoś w cielęcym wieku nie mogłem strawić tej sztucznej bajeczki. Tym przecież dzieciaki można straszyć. Chyba nie powiecie, ze Włóczykij wyglądał sympatycznie....

Za to oderwać nie można mnie było jak w niebieskim ekranie leciał KRECIK. Maskrycznych dźwięków wydawanych przez to stworzenie w stylu - "Ajooooo", "U-uuuu", "Jee-eeee" jakoś nie mogę zapomniec do dziś :lol:

Edytowane przez Hanu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muminki powiadacie....? Cóź kojarzą mi sie wybitnie negatywnie i jakoś w cielęcym wieku nie mogłem strawić tej sztucznej bajeczki. Tym przecież dzieciaki można straszyć. Chyba nie powiecie, ze Włóczykij wyglądał sympatycznie....

Za to oderwać nie można mnie było jak w niebieskim ekranie leciał KRECIK. Maskrycznych dźwięków artykółowanych przez to stworzenie w stylu - "Ajooooo", "U-uuuu", "Jee-eeee" jakoś nie mogę zapomniec do dziś :lol:

1223545[/snapback]

Nie Ty jeden :D :lol:

EDYTA mówi że ja mówiłem o Kreciku :-P

Edytowane przez kazik2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurcze, ale fajnie - BAJKI !! ;)

Muminków nienawidziłem za małolata a teraz to nawet mnie bawi zjarany włóczykij, i migotka na speedzie :D

Najlbardziej mi się podobały bajki Walt Disneya, zawsze w sobotę o 12:30 leciały i w niedzielę o 19:00.

Przez jakiś czas rządziły bajki z poloni1 - do dziś pamiętam wojny z rodzicami Teleekspres vs. Yattameni. A jak już o Yattamanach mowa to ta bajka wywołała u mni nerwicę - oglądałem każdy odcinek z głęboką nadzieję że wkońcu wygają moi ulubieńcy i yattameni dostaną kopa ...ale oni zawsze wygrywali, pewnego dnia już nie wyrobiłem nerwowo i z tego co pamiętam to narysowałem podobizny yattamenów i zrobiłem im wielką masakrę w małym pokoju, przy okazji 'psując' pokój.

Deimos był zarąbisty, ale rządził Gigi :D ...białe majteczki - co to mi z głową zrobiło, do dzisiaj tak mam :P ;)

Później było Cartoon Natwork - tu to były bajki tylko po angielsku - więc nauczyłem się angielskiego :D - autentycznie w szkole się nigdy naprawdę nie uczyłem angielskiego, wszystko co umiem nauczyłem się siedząc przy kompach i oglądając CartoonNetwork.

2 Stupid Dogs, Krowa i kurczak, Laboratorium Dextera... które to było wiernym odzwierciedleniem moich relacji z siostrą :).

Mange polubiłem jak zauważyłem, że to nie tylko "czarodziejki z księżyca" - które swoja drogą obejżałem czasami... i też mi jakieś schizo zostało - ah te szkolne stroje japonek..... :D , ale po obejrzeniu "Ninja scroll" i innych naprawdę świetnych filmów w klimaci emangowym zópełnie zmieniłem podejście i lubię sobie czasami obejrzeć jakiś film w klimacie mangowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe

ja cały czas oglądam na cartoon network , johnego bravo, ed,edd i eddy, chojraka, kaczora dogersa i wiele innych:>

ze starych dobrych czasów najbardziej pamiętam Super Baloo[albo jakos tak] , Szmergla i Alladyna[dżin po prostu pomiatał]

o anime nie będę pisał bo po pierwsze to nie kreskówki, i nie bajki, a po drugie dla mangi i anime jest odzielny temat:>

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muminków raczej nie trawiłem.

Tak jak już ktoś wspomniał bajki z Polonii 1 wymiatały: Gigi, Tsubasa, Yattaman, Daimos itd.

Z 'wieczorynek' na Tvp1 lubiłem: Gumisie, Smerfy i Reksia :lol:

Na CartoonNetwork miażdżył Johnny Bravo, no i Dexter.

Obecnie za stary jestem na bajki (z resztą teraz to jakieś pokemony badziewne lecą), ale jak dorwałem Tsubase z p2p to aż mi łezka poszła :wink:

Stare dobre czasy :cry:

Edytowane przez agr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja dorzucę do pieca - a co powiecie na kolejny czechosłowacki produkt pod nazwą "SĄSIEDZI". Ciężko ich czyms pobić....

1224524[/snapback]

Yeah, goście byli nie do zdarcia. Pomysły mieli nie z tej ziemi. :razz:

Nie oglądaliśmy...

No tak, to były lata osiemdziesiąte. I to raczej początek. Leciało to w piątki. Coś mi się tak kojarzy, że leciałem do domu, jak namarznięty po kółku fizycznym w siódmej czy ósmej klasie podstawówki.

Chyba sie nie mylę, no nie Hanu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muminki , a fe - nietrawię tego do dziś ;

Za to inne bajki lubiłem , Disneya ( Kaczor donald i& Co ) , Gumisie , Smerfy ( swego czasu słuchałem nawet smerfne hity ) ,

Yattaman i jego nibykontunuacja Yatto-deta-man ; He-Man , Starcom , G.I.Joe , Transformersy ; przesmieszny Struś Pedziwatr czy Tom & Jerry ; ogłnie sporo bajek lubię i czasami nawet dziś oglądam ( głwnie na Fox Kids i CN )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, to były lata osiemdziesiąte. I to raczej początek. Leciało to w piątki. Coś mi się tak kojarzy, że leciałem do domu, jak namarznięty po kółku fizycznym w siódmej czy ósmej klasie podstawówki.

Chyba sie nie mylę, no nie Hanu?

1224943[/snapback]

Chyba że tak... Za młody jestem ;) A z czeskich to Krtka pamiętam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi