Skocz do zawartości
Gość

Zmiana Mnoznika "w Locie" Na Nforce'ach

Rekomendowane odpowiedzi

Krótka piłka z mojej strony...;]

Czemu zmiana mnoznika w locie nie działa na płytach z tymi chipami?

Przykładowo gdybym przerobił swojego semrpona na mobile to i tak nie mógłbym zmieniac mnozika w locie, bo spowodowałoby to tylko zwis winzgrozy....

czy jest to wina samego chipu czy tylko biosu?

Czy dysponując odpowiednio zmodyfikowanym biosem mozna zmieniac mnozik w mobilach podczas pracy windzy, na płytkach z serduszkiem od nv?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się zmienić mnożnika na NF2 w locie, czego to jest wina nie wiem, ale było nie raz był testowany nie jeden program ze zmianą mnożnika i efekt zawsze był ten sam…. ZWIS

Prawdopodobnie jest to wina samego, NF2 ale to tylko moje przypuszczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)+Jan 16 2005, 15:24-->

CYTAT(Mardok =:) @ Jan 16 2005, 15:24)
Nie da się zmienić mnożnika na NF2 w locie, czego to jest wina nie wiem, ale było nie raz był testowany nie jeden program ze zmianą mnożnika i efekt zawsze był ten sam…. ZWIS

Prawdopodobnie jest to wina samego, NF2 ale to tylko moje przypuszczenia.

1220378[/snapback]

to że sie nie da to wiem:>

próbuje tylko sie dowiedzieć czego to wina:>

bo moze da sie rade na ten problem jakos zaradzić ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to że sie nie da to wiem:>

próbuje tylko sie dowiedzieć czego to wina:>

bo moze da sie rade na ten problem jakos zaradzić ;]

1220392[/snapback]

Nie jeden Guru nad tym swoje cenne godziny spędził i rozwiązania nie widać - także na 99% się nie da tego zrobić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)+Jan 16 2005, 19:56-->

CYTAT(Mardok =:) @ Jan 16 2005, 19:56)
Hym ja zrozumiałem, że ten temat ma dotyczyć tylko NF2, ale coś widzę, że się myliłem.

1220862[/snapback]

"Zmiana Mnoznika "w Locie" Na Nforce'ach, czemu ni ma takiej mozliwosci ?;]" jest tu gdzieś o NF2 ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yotomeczek:

Bo jak byś nie zauważył to od początku mówiliśmy o NF2 i tak już zostało dopiero jak napisałeś o NF3 przypatrzyłem się dokładniej że w temacie nie ma wzmianki że chodzi konkretnie o jeden chipset ale o całą rodzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no rzeczywiscie, chodzi mi głównie o nf2....

a jak wyglądałaby sytuacja gdzie przerabiam procka na mobila i robie drut moda na mnożnik?;/

czy drut mod wtedy zadziała, czy mnożnik musi być odblokowany "normalnie" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze powiedziawszy nikt nie jest w tej sytuacji winny poniewaz mobilny Athlon nie był docelowo przewidziany dla platformy desktop ani AMD ani Nvidia nie mogą za taki stan rzeczy ponosić winy. A problem tkwi w tym iż Nforce 2 błędnie obsługuje techologię PowerNow! zaszytą w mobilnych Athlonach i odpowiedzialną za programową zmianę mnożnika w celu przedłużenia życia akumulatorowi w laptopach (gdy pocesor nie jest obciązony to mnożnik zostaje obnizony a poprzez to i zuzycie energii spada)...that's all...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...