Gość Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Krótka piłka z mojej strony...;] Czemu zmiana mnoznika w locie nie działa na płytach z tymi chipami? Przykładowo gdybym przerobił swojego semrpona na mobile to i tak nie mógłbym zmieniac mnozika w locie, bo spowodowałoby to tylko zwis winzgrozy.... czy jest to wina samego chipu czy tylko biosu? Czy dysponując odpowiednio zmodyfikowanym biosem mozna zmieniac mnozik w mobilach podczas pracy windzy, na płytkach z serduszkiem od nv? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Nie da się zmienić mnożnika na NF2 w locie, czego to jest wina nie wiem, ale było nie raz był testowany nie jeden program ze zmianą mnożnika i efekt zawsze był ten sam…. ZWIS Prawdopodobnie jest to wina samego, NF2 ale to tylko moje przypuszczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 :)+Jan 16 2005, 15:24--> CYTAT(Mardok =:) @ Jan 16 2005, 15:24) Nie da się zmienić mnożnika na NF2 w locie, czego to jest wina nie wiem, ale było nie raz był testowany nie jeden program ze zmianą mnożnika i efekt zawsze był ten sam…. ZWIS Prawdopodobnie jest to wina samego, NF2 ale to tylko moje przypuszczenia. 1220378[/snapback] to że sie nie da to wiem:> próbuje tylko sie dowiedzieć czego to wina:> bo moze da sie rade na ten problem jakos zaradzić ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Wnioskuję, że jak by się dało to był by już dawno, dlatego też myślę, że wina leży po stornie chipsetu, który po prostu tego nie mumie / toleruje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 to że sie nie da to wiem:> próbuje tylko sie dowiedzieć czego to wina:> bo moze da sie rade na ten problem jakos zaradzić ;] 1220392[/snapback] Nie jeden Guru nad tym swoje cenne godziny spędził i rozwiązania nie widać - także na 99% się nie da tego zrobić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Nie jeden Guru nad tym swoje cenne godziny spędził i rozwiązania nie widać - także na 99% się nie da tego zrobić... 1220782[/snapback] Na NF3 na Neo2 działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Hym ja zrozumiałem, że ten temat ma dotyczyć tylko NF2, ale coś widzę, że się myliłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 :)+Jan 16 2005, 19:56--> CYTAT(Mardok =:) @ Jan 16 2005, 19:56) Hym ja zrozumiałem, że ten temat ma dotyczyć tylko NF2, ale coś widzę, że się myliłem. 1220862[/snapback] "Zmiana Mnoznika "w Locie" Na Nforce'ach, czemu ni ma takiej mozliwosci ?;]" jest tu gdzieś o NF2 ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 yotomeczek: Bo jak byś nie zauważył to od początku mówiliśmy o NF2 i tak już zostało dopiero jak napisałeś o NF3 przypatrzyłem się dokładniej że w temacie nie ma wzmianki że chodzi konkretnie o jeden chipset ale o całą rodzinę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 no rzeczywiscie, chodzi mi głównie o nf2.... a jak wyglądałaby sytuacja gdzie przerabiam procka na mobila i robie drut moda na mnożnik?;/ czy drut mod wtedy zadziała, czy mnożnik musi być odblokowany "normalnie" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Może poda ktoś nazwę programu który potrafi zmienić mnożnik w locie, ja mam płytę na via kt333 więc chyba się uda, jakiś prosty programnik dla nie zaawansowanego usera :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 CrystalCPUID ale musisz mieć mobila Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 CrystalCPUID ale musisz mieć mobila 1226316[/snapback] uuu, to niedobrze, myślałem że każdy proc z odblokowanym mnożnikiem może być, ja mam bez blokady mnożnika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 to spróbuj. moze zadziała, ale nie wiem;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KazMax Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Szczerze powiedziawszy nikt nie jest w tej sytuacji winny poniewaz mobilny Athlon nie był docelowo przewidziany dla platformy desktop ani AMD ani Nvidia nie mogą za taki stan rzeczy ponosić winy. A problem tkwi w tym iż Nforce 2 błędnie obsługuje techologię PowerNow! zaszytą w mobilnych Athlonach i odpowiedzialną za programową zmianę mnożnika w celu przedłużenia życia akumulatorowi w laptopach (gdy pocesor nie jest obciązony to mnożnik zostaje obnizony a poprzez to i zuzycie energii spada)...that's all... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...