2pac Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 (edytowane) Witam! Wie ktos moze gdzie mozna jeszcze dostac ta karte pod USB? Edytowane 16 Stycznia 2005 przez 2pac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 1220641[/snapback] Coz. Z gwarancja nie wiem jak jest, natomiast z pewnością to jest tak ze albomusisz uwierzyc tym co juz to mają i mowia ze gra swietnie i to na pewno to. Albo rozkręcic. Nie wiem czy jest inna mozliwosc. Bo nie wiem jak system wykrywa kartę. Update" Dowiedziałem się ze gwarancja jest na rok. 1220683[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esh0 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 z tego co wiem, koleś z tej strony co CHECK-IT podał dość niedbale montuje te karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2pac Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 1220976[/snapback] Zlozylem zamowienie 2 dni temu ale nie dostalem zadnej odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brachol Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 ja przed chwila gadalem z gosciem na gg i dowiedzialem sie nastepne beda dopiero kolo polowy lutego, teraz musi jeszcze zrealizowac poprzednie zamowenia. Moze 2pac sie nie zalapales i przyjdzie Ci czekac do polowy lutego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 ja sie jeszcze zalapalem i jutro/pojutrze bede miał tą kartke. Powiem jak to to sie sprawuje i jak gra. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 zapewne bedzie pierdziala przy wiekszej glosnosci :) - wina pojedyczego zasilania opampa.. trzeba na symetryczne robic odrazu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 (edytowane) O_O Mow do mnie po polsku ;] Ja mam taki bas juz przy obejsciu regulacji we wzmaku przy glosnosci 2/5 ze mam wrazenie ze zaraz wypadną mi glosniki ;] Edytowane 20 Stycznia 2005 przez CHECK-IT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Ostrzezenia dla ludzi ktorzy chcą kupic PCMke od Montera czy jak mu tam ... Dzisiaj do mnie przyszla. Coz. Po jakims dosc dlugim czasie oczekiwania przyjechala. Podłączam all do kompa, odplaam foobara jeszcze na direct'ie i troche sie zdziwilem. Slysze pierdzenie, szumy, brak basow, i praktycznie to nic nei slyszalem bo glosno syczały i zero glosnosci. Odrobine sie zalamalem bo AC97 lepiej gra. Pisze do Kamienia, ze jest kaszanka. Powiedzial mi zebym sprawdzil miernikiem czy na 8 nozce od OPA jest przynajmniej 9v. Jak sie okazalo bylo tam 5v! Jak sie nie trudno domyslic koles ktory to zbudowal totalnie spartaczył robote, bo powinno tam byc od 12 do 15v :] Kamien jednak powiedzial zebym zrobil moda i odlutowal nozke nr.8 i podlaczyl do niej stabilizowany zasilacz 12v. Co sie okazalo? Odpalam i nagle, jest glosno, basy są, przestrzen jest, zero syczenia. Potem jeszcze pomogl mi z ASIO w foobarze i PCMką i juz all mi chodzi. Basy są zdyscyplinowane, mocne, przestrzen dobra, wysokie tez dobre. Moje odczucie jest takie. To zupelnie innaczej gra niz cd czy dvd. Bardzo ladnie. Szczegolnie basy i przestrzen. basy nie sa takie rozlazle, są zwarte, zkoncentrowanejesli tak mozna powiedziec. No jestem ogolnei bardzo zadowlony Ps. A tego koleszke od PCMki to mocno "zkrzycze" ;] Bo odwala robote i jest happy. Tępić takich ludzi. 1240187[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 czyli jednym slowem kupujac pcmke u montera odrazu nastawiac sie trzeba na moda zasilania opampa w filtrze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 moze sie ogarnie i nie bedzie robil fuszerki ... mi zrobil karte dobrze, pojedyncze zasilanie ale dziala dobrze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Heh - coś czuje, że poczekam na jakieś alternatywy - bo znając moje szzczęście, to trafię na schrzanioną kartę - i jeszcze ten mod na symetryczne napięcie by się przydał... lutownicy mi się nie bardzo opłaca kupować, bo dobre są dość drogie... Może by się ktoś z Tweaka zabrał za to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 nie koniecznie na symetryczne, wystarczy pojedyncze, aby wiecej jak 9V bylo na opampie, za moja pomocą check-it wykonal moda w ciagu 5 minut zbytnio sie nie spieszac to i ty pewnie zrobisz w razie czego... a co do lutownic to "palcowka" za 10-15zl spokojnie do wykonania vmoda karty wytarczy i stabilizowany zasilacz 12V... odlutowuje sie od plytki jedna noge opampa, nastepnie podlacza sie do niej + 12V a - laczy sie ze wspolna masa na plytce... ot i cala zawilosc ;) proste jak 1,5m sznurka w kieszeni :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) To prawda. nei bylo trudno, ale trzeba to robic wolno i uwazac jak to z elektorniką. I upewnic sie czy zasilacz jest stabilizowany i nei pomyslic plusa i minusa ;] Update. Wlasnie odkrylem ze jeden kanal jest z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y ;/ Edytowane 28 Stycznia 2005 przez CHECK-IT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaLeSnick Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 "Update. Wlasnie odkrylem ze jeden kanal jest z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y ;/" Nierozumiem... Tzn ze cos nie tak z tym modem czy co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 nie rozumiem, odkryles ze jeden kanal spalony ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 to calkiem szybko ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 lepiej późno niż wcale :] PS. uwielbiam te całe "<span style="color:red;">[ciach!]</span>y" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 [ot] "gora" nad tym pracuje ;] [/ot] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 czy dzwiekowka ma grac na domyslnym ustawieniu glosnosci (troche cicho) bo jak podkrece tak do 75% i glosniki na 50% to wszystko harczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 dzwiekowka wszedzie ustawiona na maxa gra dobrze i nie ma prawa harczec - rozwiazaniem twego problemu jest zrobienie moda zasilania wzmacniacza operacyjnego w filtrze, poniewaz scalak zasilany jest napieciem 5V a minimum na ktorym zaczyna dzialac to 9V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 czyli znowu fuszerka, grrrrrrrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) karte zmontowalem sam robilem zasilanie na opampie przecinajac sciezki przed i za 8 nozka no i zle sie przecielo, tylko obserwowalem jak smarzy sie pcm2702 :mur: , wzialem moja transformatorowke, ostry noz i wylutowalem go, wyszlo mi to calkiem dobrze, gorzej bylo z wlutowaniem drugiego ukladu, troche go zmasakrowalem, najpierw wykrylo jako nieznane urzadzenie usb, przypieklem go jeszcze troche i wykrylo poprawnie, nawet dziala, dioda (wzkaznik podłączenia do magistrali USB) jest zapalona tylko do wykrycia usb - zupelnie na odwrot :blink: , albo tak powinno byc napiecie dalem 12v z kompa, Edytowane 6 Lutego 2005 przez qaz43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Nie, no na początku lewy kanal jakos gorzej gral, ciszej, mniej basow. Ale potem na drugi dzien jakies sily wyzsze sprawily ze all gra git. No i tak jest do dzisiaj. Gra sobie z modem 12v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) karte zmontowalem sam robilem zasilanie na opampie przecinajac sciezki przed i za 8 nozka no i zle sie przecielo, tylko obserwowalem jak smarzy sie pcm2702 :mur: , wzialem moja transformatorowke, ostry noz i wylutowalem go, wyszlo mi to calkiem dobrze, gorzej bylo z wlutowaniem drugiego ukladu, troche go zmasakrowalem, najpierw wykrylo jako nieznane urzadzenie usb, przypieklem go jeszcze troche i wykrylo poprawnie, nawet dziala, dioda (wzkaznik podłączenia do magistrali USB) jest zapalona tylko do wykrycia usb - zupelnie na odwrot :blink: , albo tak powinno byc napiecie dalem 12v z kompa, 1259643[/snapback] nigdy nie zasilaj karty napieciem z kompa, gdyz jest tragiczne bez zadnej stabilizacji i uklad na 100% sie wzbudza, jak sciezki do 8 nogi przecinales to pozniej zrobiles ich zwore z pominieciem wlasnie 8 nogi ?? tak wyglada moja oddzielne zasilania dla pcmki i filtra, filtr tez oddzielny... wszystko gra super poprawnie Edytowane 6 Lutego 2005 przez kamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) nigdy nie zasilaj karty napieciem z kompa, gdyz jest tragiczne bez zadnej stabilizacji i uklad na 100% sie wzbudza, jak sciezki do 8 nogi przecinales to pozniej zrobiles ich zwore z pominieciem wlasnie 8 nogi ?? 1260904[/snapback] wlasciwie to nie zrobilem zworki :oops: zmienilem zasilanie i troche pomoglo karte moge ustawic na max w windowsie nawe nie harczy ale cos ten dzwiek nie taki - nie potrafie tego opisac dioda dalej szaleje kamien - pewnie gra swietnie bo wyglad ma ponad przecietny moja wyglada strasznie Edytowane 6 Lutego 2005 przez qaz43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) wyglada dobrze - tak jak powinno, zworka mam rozumiec zrobiona omijajaca noge 8 i laczaca obie przeciete sciezki, dioda sie nie przejmuj, moze ktorys z tranzystorow sterujacych zwariowal ;) a i napisz co to znaczy dzwiek nie taki.. moze cos poradzimy ;) napisz czym zasilasz jeszcze ta karte (jakim napieciem i na ile ten dodatkowy stabilizator jest V ?? ) Edytowane 6 Lutego 2005 przez kamien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 zworka jest dzwiek taki suchy, szorstki stabilizator na 12v cos czuje ze to dalej moze byc problem z zasilaniem bo troche buczy mi w glosnikach gdzie mozna znalezc jakis dobry schemacik zasilacza do tej karty mam stary transformator od unitry 2x20v czy da sie to jakos wykorzystac bo nie chce mi sie do sklepu biegac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 a na stabilizator ten 12V ile wchodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 stabilizator jednak 15v wchodzi 10.2 na wzmacniaczu jest 9.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...