Kepons Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Chcę Wam zaprezentować mój pierwszy blok, wykonany z radiatorka alu :) Celem nie było osiągniecie super wydajności czy wygladu, a wykonanie bloczku jak najmniejszym(zerowym) kosztem :) Jedyne narzędzia to piła, wiertarka, pilnik/papier ścierny/poxipol. Podstawa: 5 kanalików o średnicy 2,5mm Cały blok. krócce: kitek 12/14mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 dobry pomysl ale uwazaj aby nie bylo wycieku:) sam wlasnie niedlugo zabieralem sie do wykonania bloczku z radiatora ale mysle nad polaczeniem al i cu oraz aby w srodku bylo pelno pinow jak zrobie to sie pochwale:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 dobry pomysl ale uwazaj aby nie bylo wycieku:) sam wlasnie niedlugo zabieralem sie do wykonania bloczku z radiatora ale mysle nad polaczeniem al i cu oraz aby w srodku bylo pelno pinow jak zrobie to sie pochwale:) 1220728[/snapback] No właśnie nie chcę Cie straszyć Kepons ale mi się bardzo, bardzo podobny rozpadł... dobrze że nie na grafice :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 No właśnie nie chcę Cie straszyć Kepons ale mi się bardzo, bardzo podobny rozpadł... dobrze że nie na grafice :wink: 1220748[/snapback] ojoj :? cały sie rozpadł? Mój na początku nie był szczelny ale teraz po uszczelnieniu wydaje sie git :) i to pod ciśnieniem dobry pomysl ale uwazaj aby nie bylo wycieku:) sam wlasnie niedlugo zabieralem sie do wykonania bloczku z radiatora ale mysle nad polaczeniem al i cu oraz aby w srodku bylo pelno pinow jak zrobie to sie pochwale:) 1220728[/snapback] Lepiej nie łączyć cu i alu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
liquidboy Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 ojoj :? cały sie rozpadł? Mój na początku nie był szczelny ale teraz po uszczelnieniu wydaje sie git :) i to pod ciśnieniem 1220812[/snapback] Przy zakręcaniu cybantów na złączki (rurki) w bloku. Gdy zakręcałem, wyrwały się te rurki i rozkleił się cały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 dawno dawno temu zamierzałe cos podobnego zrobić, ale jakoś to odeszło na dalszy plan. może to i dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 juz nie zrobie nigdy bloku klejonego - ostatni sie rozkleil po 2 latach a nie jest powiedziane ze nie mogl wczesniej teraz tylko skrecane moje najnowsze dzielo z radiatora od Cyrixa 486DX http://members.lycos.co.uk/pipanol/KGB/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 juz nie zrobie nigdy bloku klejonego - ostatni sie rozkleil po 2 latach a nie jest powiedziane ze nie mogl wczesniej teraz tylko skrecane moje najnowsze dzielo z radiatora od Cyrixa 486DX 1221191[/snapback] A czym kleiłeś? Fajny ten bloczek twój;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Kepons heh KGB napisal ze teraz tylko skrecane... i tan bloczek ja na sruby skrecony ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 jak napisal bartool blok jest skrecany 4 srubami M3 miedzy plakse i spod dalem silikon przezroczysty pomysl byl fajny ,ale wykonanie mi nie wyszlo bo mam tylko wiertarke na stojaku i dremel ,a pleksi dobrze jest obrabiac na niskich obrotach bo inaczej sie topi a nie skrawa no ale najwazniejsze ze dziala i osiagi ma bardzo dobr jak na aluminium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Kepons heh KGB napisal ze teraz tylko skrecane... i tan bloczek ja na sruby skrecony ;] 1221280[/snapback] sry :) to miało być do liquidboy :) liquidboy->więc czym kleiłes/ ja mam teraz problem z króćcami. Króćce na klej to nie jest dobry pomysł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 (edytowane) jeżeli TO ci troche pomoże... :D też z radiatora (nie ta era ;) ) Edytowane 17 Stycznia 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 no to ja powiem ze mialem ten radiator z artykulu (ten z ktorego zrobili blok) przecialem go na pol i mam idealne radiatory na pamieci ram trudniej znalezc dobry radiator na ram niz dobry radiator na blok wodny (wykonany tym sposobem) :-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...