Konar Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Meczy mnie juz nastepujacy problem od dluzszego czasu na konfiguracji z opisu tylko zamiast R9550 mialem GF2 MX 200 mialem 100fps w Counter-Strike'u 1.6 na rozdzialce 1024x768. Teraz na kompie jak w opisie + Samsung SP0812N 7200 80GB 8 cache mam 40 max 80fps nie mowcie ze mam cos w ustawieniach nie tak tylko tu chodzi o sprzet. I teraz moje glowne pytanie czy niewielkie skoki na zasilaczu w przedziale 12V w wielkosci 0.01V-0.02V to moga powodowac takie problemy bo tu bardziej mi chodzi o to czy cos z mobo czy raczej trzeba zasilke zmienic bo nie wyrabia. Teraz nastepne za co odpowiedzialne jest napiecie VTT? no i co mogo powodowac jego skoki. bo jezeli napiecie dysku ma byc 12V a to skacze raz do 11.98V a raz do 12.04V to chyba jest bardzo niezdrowe dla dysku? I jeszcze jedno czy zrobie dobry zakup jak wezme i kupie sobie zasilacz Chieftec HPC-360-202 DF to wytrzyma to wszystko spokojnie do czerwca a pozniej zeby oszczedzic troszke kasy zeby smigalo to z athlonem 64 tak zeby bylo podatnie na oc taki jaki jest, a zeby pewnego dnia nie poczuc dymu z budy i zobaczyc swojego adeemka(admka?) troche ciemnniejszego niz zwykle co spowoduje najprawdopodobnie atak serca w moim przypadku. Aha teraz pisze z innego kompa bo sie o swojego boje a jak ty sprawdzilem napiecie 12V jest 11.63V to chyba zly znak co? No i odnosnie pytanka a zasilke a moze lepiej wziac ten model chieftec 420W? Za wszelkie sensowne porady z gory wielkie dzieki 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Takie skoki sa normalne. Pamietaj, ze standardowo za margines bledu przyjmuje sie 5% zakresu (jezeli nie jest znana dokladnosc urzadzenia pomiarowego) - czyli dla 12V jest to 0.6V (zakladam pomiar z Biosu, tam nie jest podany zakres na jakim jest napiecie mierzone wiec przyjalem nominalne napiecie) Takie niewielkei skoki sa normalne i nie ma sie czym przejmowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 skoki fps'ow sa czesto na radkach i chyba wiekszosc wiary je ma i to nawet 9700pro a zasilacz zawsze warto wymienic B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Ostatnio coraz bardziej zaczynam zalowac przejscia z nvidii ale jak pytalem sie wiary to mowia ze maja 100fps czyli albo mam zwalony zasilacz albo moj radek jest very lame :/ :mur: 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Moze masz pamieci 64-bit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konar Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 nie no mam 128bit pamiatki, ale gdzies czytalem ze ati ma mniejsza wydajnosc niz nvidia w opengl. Nadal jednak twierdze ze to wina slabego zasilacza bo chwile temu tak z siebie wyskoczyl mi zwiech na pulpicie po ruszeniu myszka. Ale teraz mam pytanie brac chiefteca HPC-360-302DF czy moze wziac to cos bo mi sie podoba tylko nie wiem czy zasilka w tym jest dobra. wyslalem maila do komputronika i poczekam na odpowiedz i podam parametry 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...