Skocz do zawartości
Konar

Zasilacz = Fps'y?

Rekomendowane odpowiedzi

Meczy mnie juz nastepujacy problem od dluzszego czasu na konfiguracji z opisu tylko zamiast R9550 mialem GF2 MX 200 mialem 100fps w Counter-Strike'u 1.6 na rozdzialce 1024x768. Teraz na kompie jak w opisie + Samsung SP0812N 7200 80GB 8 cache mam 40 max 80fps nie mowcie ze mam cos w ustawieniach nie tak tylko tu chodzi o sprzet. I teraz moje glowne pytanie czy niewielkie skoki na zasilaczu w przedziale 12V w wielkosci 0.01V-0.02V to moga powodowac takie problemy bo tu bardziej mi chodzi o to czy cos z mobo czy raczej trzeba zasilke zmienic bo nie wyrabia. Teraz nastepne za co odpowiedzialne jest napiecie VTT? no i co mogo powodowac jego skoki. bo jezeli napiecie dysku ma byc 12V a to skacze raz do 11.98V a raz do 12.04V to chyba jest bardzo niezdrowe dla dysku? I jeszcze jedno czy zrobie dobry zakup jak wezme i kupie sobie zasilacz Chieftec HPC-360-202 DF to wytrzyma to wszystko spokojnie do czerwca a pozniej zeby oszczedzic troszke kasy zeby smigalo to z athlonem 64 tak zeby bylo podatnie na oc taki jaki jest, a zeby pewnego dnia nie poczuc dymu z budy i zobaczyc swojego adeemka(admka?) troche ciemnniejszego niz zwykle co spowoduje najprawdopodobnie atak serca w moim przypadku. Aha teraz pisze z innego kompa bo sie o swojego boje a jak ty sprawdzilem napiecie 12V jest 11.63V to chyba zly znak co? No i odnosnie pytanka a zasilke a moze lepiej wziac ten model chieftec 420W?

Za wszelkie sensowne porady z gory wielkie dzieki

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie skoki sa normalne. Pamietaj, ze standardowo za margines bledu przyjmuje sie 5% zakresu (jezeli nie jest znana dokladnosc urzadzenia pomiarowego) - czyli dla 12V jest to 0.6V (zakladam pomiar z Biosu, tam nie jest podany zakres na jakim jest napiecie mierzone wiec przyjalem nominalne napiecie)

Takie niewielkei skoki sa normalne i nie ma sie czym przejmowac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no mam 128bit pamiatki, ale gdzies czytalem ze ati ma mniejsza wydajnosc niz nvidia w opengl. Nadal jednak twierdze ze to wina slabego zasilacza bo chwile temu tak z siebie wyskoczyl mi zwiech na pulpicie po ruszeniu myszka. Ale teraz mam pytanie brac chiefteca HPC-360-302DF czy moze wziac to cos bo mi sie podoba tylko nie wiem czy zasilka w tym jest dobra. wyslalem maila do komputronika i poczekam na odpowiedz i podam parametry

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi