Goofi Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Witam, Zamierzam w swoim kompie zainstalowac WC. W roli chlodnicy chyba wykorzystam nagrzewnice kadett/łada, mysle by ja umiescic poza buda, konkretnie powiesic na scianie pod biurkiem B) Tak pomyslalem, ze jak ja ja powiesze tak, ze wyprowadzenia bedzie miala z boku, to moze sie nie odpowietrzyc bo wyprowadzenia nie sa na krawedziach a troche blizej srodka, do tego nie wiem jak w srodku wyglada jej budowa. Moze lepiej ja powiesic wyprowadzeniami do gory, wtedy nie bedzie problemu z odpowietrzeniem, ale tu znowu wlot cieplej wody bedzie na tym samym poziomie co wylot zimnej a z tej strony patrzac lepiej by bylo jakby wlot cieplej byl na gorze a wylot zimnej na dole... Co o tym sadzicie? :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 odpowietrzy sie chyba tak czy siak tylko to moze potrwac dosc dlugo... pozatym na czas odpowietrzania moze byc w jednej pozycji a potem mozesz ja przyczepic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidzi Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 A co z cyrkulacją powietrza ? Shroud z miejscem na wlot powietrza masz ? Jak powiesisz gołą nagrzewnicę na ścianie szerszym bokiem, to cyrkulacja bedzie marna ... Puszczasz wodę, potrząsasz kilka razy nagrzewnicą i dopiero na miejsce - wtedy w każdej pozycji będzie odpowietrzona :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofi Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Shroud??, Cyrkulacje powietrza bede chcial wymusic dwoma wiatrakami fi 120mm bo pod biurkiem przeciagow nie mam, ale i tak bedzie lepiej niz gdybym zamknal chlodnice w budzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nazir123 Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Puszczasz wodę, potrząsasz kilka razy nagrzewnicą i dopiero na miejsce - wtedy w każdej pozycji będzie odpowietrzona :D 1221546[/snapback] Nie do końca. U siebie przeprowadzałem odpowietrzanie parę razy a i tak, co coś kombinuję w układzie i wyciągam nagrzewnicę przy włączonej pompce to jeszcze gdzieś tam się odrobina powietrza zbiera i "wypływa". Proces odpowietrzania to nie jest takie łapu capu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...