Skocz do zawartości
Goofi

Ułożenie Nagrzewnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zamierzam w swoim kompie zainstalowac WC. W roli chlodnicy chyba wykorzystam nagrzewnice kadett/łada, mysle by ja umiescic poza buda, konkretnie powiesic na scianie pod biurkiem B)

Tak pomyslalem, ze jak ja ja powiesze tak, ze wyprowadzenia bedzie miala z boku, to moze sie nie odpowietrzyc bo wyprowadzenia nie sa na krawedziach a troche blizej srodka, do tego nie wiem jak w srodku wyglada jej budowa. Moze lepiej ja powiesic wyprowadzeniami do gory, wtedy nie bedzie problemu z odpowietrzeniem, ale tu znowu wlot cieplej wody bedzie na tym samym poziomie co wylot zimnej a z tej strony patrzac lepiej by bylo jakby wlot cieplej byl na gorze a wylot zimnej na dole...

Co o tym sadzicie? :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z cyrkulacją powietrza ? Shroud z miejscem na wlot powietrza masz ?

Jak powiesisz gołą nagrzewnicę na ścianie szerszym bokiem, to cyrkulacja bedzie marna ...

Puszczasz wodę, potrząsasz kilka razy nagrzewnicą i dopiero na miejsce - wtedy w każdej pozycji będzie odpowietrzona :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Puszczasz wodę, potrząsasz kilka razy nagrzewnicą i dopiero na miejsce - wtedy w każdej pozycji będzie odpowietrzona  :D

1221546[/snapback]

Nie do końca. U siebie przeprowadzałem odpowietrzanie parę razy a i tak, co coś kombinuję w układzie i wyciągam nagrzewnicę przy włączonej pompce to jeszcze gdzieś tam się odrobina powietrza zbiera i "wypływa". Proces odpowietrzania to nie jest takie łapu capu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi