piotras- Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Witam. Mam plyte ECS K7VTA3 v.2 i Duron 1.2Ghz chcialbym podkrecic troche tego procka,a ta plyta w biosie ma zablokowany dostep do napiecia i mnoznika, wiec mysle ja sprzedac, a kupic taka plyte ktora obsluguje durona i z poziomu biosa mozna go niezle podkrecic,bo nie chce nic przy nim zarysowywac czy grzebac z olowkiem zeby nie spieprzyc.. prosze o dorade w sprawie nowej plyty glownej pod duron 1.2ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zimny1 Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 (edytowane) bierz abita albo dfi najlepsze abity do krecenia to nf7 i nf7-s i do tego jakiś dobry ram i zasilacz :) Edytowane 16 Stycznia 2005 przez zimny1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 abit nf7 do durona 1.2? zastanówcie się co piszecie! przecież ona jest warta pewnie tyle co 1/2 jego kompa! kup sobie epoxa 8krai albo najlepiej epoxa 8kra2i. ja mam to i spokojnie sobie kręce mojego durona 800... poza tym jest stabilna i ma dobrą regulacje pier.dółek typu napięcie timingi itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregfan Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Bez odblokowania mnożnika na tym duronie nie wiele zyskasz. Najlepiej zamaluj w nim ołówkiem mostki L1, kup jakąś nową płytę co ma FSB 200 i ustaw wtedy duraka na 6,5x200 to dostanie niezłego kopa ;) Tylko nie zapomnij o dobrych pamięciach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 Gregfan napisał(a): Bez odblokowania mnożnika na tym duronie nie wiele zyskasz. Najlepiej zamaluj w nim ołówkiem mostki L1, kup jakąś nową płytę co ma FSB 200 i ustaw wtedy duraka na 6,5x200 to dostanie niezłego kopa ;) Tylko nie zapomnij o dobrych pamięciach... 1220940[/snapback] np. AsRock KT880 Upgrade ~165 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 (edytowane) Miałem jeszcze niedawno Durona 1,2 i powiem Ci, że tu płyta nic nie pomoże. Ten procek słabo się kręci, przęciętnie coś koło 1,35 GHz. Oczywiście trafiały się lepsze sztuki. Możesz też zrobić tak, że kupisz nową płytę, odblokujesz mnożnik i ustawisz wysoką magistralę, powiedzmy 200 MHz (np. 6,5x200 - jeśli pamięci pozwolą). Wtedy zyskasz nie tylko z większego zegara, ale szybszej magistralii. Aczkolwiek i tak ogólny wzrost wydajności nie będzie zbyt duży. Edytowane 16 Stycznia 2005 przez Atomówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mychalek Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Ja swojego Durona 1300 mam na 1440. Plyta MSI KT4AV. Mysle, ze to dobre mobo do takiego proca. Na Allegro (uzywana) za 99 zlotych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...