bartolomeo_1 Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 nie chce byc zle zrozumiany, chodzi mi, że jak loguje się na konto przez ssh to edytując plik .bashrc moge uruchomic dowolny program. jak wykonać cos takiego przy logowaniu na FTP? jestem niestety tylko użytkownikiem tego konta i nie mam uprawnień administratora. moge uruchamiać demony, ale nie wiedze w tym przypadku zastosowania... jakieś pomysły? :) p.s. wcześniej nie było treści do pytania z przyczyn technicznych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Raczej nie będzie to możliwe ze względów bezpieczeństwa. Możlwie, że root może dodać jakiś skrypt - triggera do ftp - ale nawet nie wiadomo jaki serwer masz. Napisz lepiej co chcesz osiągnąć przez to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartolomeo_1 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 chodzi mi o wyciągnięcie adresu ip oraz daty i godziny logowania do ftp, jak już powiedziałem nie jestem tam adminem i nie moge dobrać się do ogólnych log-file`s. Chciałem robić statystyki odwiedzin, ale często jak potrzeba tylko jakiś plików to loguję się do ftp, nie do bash i informacja o dacie i ip znika. konto bash+ftp jest pod Fedorą, serwer to Apache. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Super. Od kiedy apache przestał być serwerem http i stał się serwerem ftp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...