ZUQu Opublikowano 16 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2005 SORRY ze tak namieszałem z tymi moimi postami, ale jak je wysylalem to co chwile wyskakiwalo mi takie cos -> "Serwer chwilowo nie moze obsluzyc Twojego zapytania ze wzgledu na zbyt duza ilosc jednoczesnych polaczen. Prosimy sprobowac ponownie za kilka chwil." i dlatego sie porąbalo:-) SORRY!!! Odnośnie mojej prośby o radę-> chodzi mi o to, które pamięci według Was są lepsze (biorąc pod uwage to,że chciałbym by działały w DUALu na mym sprzęcie) te http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...DUAL&kat=&pkat= ,czy te http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...00DC&kat=&pkat=? Jesli mielibyście jakieś inne propozycje w podobnej cenie to prosze o INFO;-) ...ahha i jeszcze jedna sprawa-> jak myślicie czy jak kupie pamieci optymalizowane pod DUALa to one na 100% będą działać w DUALu ,czy to i tak bedzie loteria ( albo bedzie DUAL, albo nie-dowiem sie dopiero po zamontowaniu)!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysiek Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 jak myślicie czy jak kupie pamieci optymalizowane pod DUALa to one na 100% będą działać w DUALu ,czy to i tak bedzie loteria ( albo bedzie DUAL, albo nie-dowiem sie dopiero po zamontowaniu)!? 1221079[/snapback] Jezeli chodzi o tzw. Dual Kit`y to sadze, ze sa to pamieci dobrane tak, zeby dzialaly ze soba. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Snoopy- Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Widze że to jakiś paradox. Masz płytę główną na nF2 która musi obsługiwać duala, i takie same kości jak twierdzisz. No wiec moze cos z tymi pamięciami jest nie tak. A propo kupna ja bym wzioł TwinMos-y, mają dobre CL. Pamięci "zoptymalizowane pod duala" - heh, nawet jak bys kupił identyczne kości w różnych sklepach to też ma być dual i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 dual działa nawet na dwóch różnych kostkach.. no-name cl3 i nawet OCZ cl2.. po prostu ta szybsza sie dostosowywuje do tej wolniejszej.. CZASEM moze sie cos kaszanic, jednak są to przypadki baaaaardzo zadkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 ...no to widocznie ja miałem pecha, albo WY mieliście szczęście:-) bo u mnie te KINGSTONY (które mam w opisie) co niedawno kupiłem to jednak niebardzo się lubiły i chodzą tylko w singlu:-/ ...dzisiaj zamówiłem GEILe ,zobaczymy czy one ruszą w DUALu (czy znowu nie będe miał FARTA:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) A propo kupna ja bym wzioł TwinMos-y, mają dobre CL. Pamięci "zoptymalizowane pod duala" - heh, nawet jak bys kupił identyczne kości w różnych sklepach to też ma być dual i tyle. 1222479[/snapback] Z tego co wiem do te TWINMOSY i te GEILe maja dokładnie tak samo "dobre cl" czyli 2.5! ...a co do kupownia pojedyńczo kostek (chodzi o 512) pod DUALA w różnych sklepach to wydaje mnie się,że musiałbyś mieć wyjątkowe szczęście żeby trafić kości o podobnym numerze (kolejności opuszczania taśmy produkcyjnej) to może i poszłyby w DUALu, przynajmniej ja mam takie doświadczenia. Po tym jak okazało się,że te KINGSTONY u mnie chodzą tylko w singlu wróciłem do sklepu i przez 3 dni dobierałem i testowałem różne "sztuki" , o podobnych numerach, o różnych numerach-> KAŻDA z KAŻDĄ ,a DUALa nie znalazłem tylko mnie palce rozbolały:-) ...dla rozjaśnienia troszke sytacji dodam,że przed zmianą na 2x 512 KINGSTON , miałem wcześniej 2x 256 KINGSTON które chodziły w DUALu bez najmniejszych kłopotów! według mnie to owy "paradox" polega właśnie na tym,że jak widać ten nFORCE2 wcale nie MUSI obslugiwać DUALa, przynajmniej z tego co wiem to przy 2x512 bywa z tym różenie;-) Edytowane 18 Stycznia 2005 przez ZUQu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...