Skocz do zawartości
ZUQu

Pilnie Potrzebuje Rady :-)

Rekomendowane odpowiedzi

SORRY ze tak namieszałem z tymi moimi postami, ale jak je wysylalem to co chwile wyskakiwalo mi takie cos -> "Serwer chwilowo nie moze obsluzyc Twojego zapytania ze wzgledu na zbyt duza ilosc jednoczesnych polaczen. Prosimy sprobowac ponownie za kilka chwil." i dlatego sie porąbalo:-) SORRY!!!

Odnośnie mojej prośby o radę-> chodzi mi o to, które pamięci według Was są lepsze (biorąc pod uwage to,że chciałbym by działały w DUALu na mym sprzęcie) te http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...DUAL&kat=&pkat= ,czy te http://sklep.tweak.pl/index2.php?id2=menu_...00DC&kat=&pkat=? Jesli mielibyście jakieś inne propozycje w podobnej cenie to prosze o INFO;-) ...ahha i jeszcze jedna sprawa-> jak myślicie czy jak kupie pamieci optymalizowane pod DUALa to one na 100% będą działać w DUALu ,czy to i tak bedzie loteria ( albo bedzie DUAL, albo nie-dowiem sie dopiero po zamontowaniu)!?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak myślicie czy jak kupie pamieci optymalizowane pod DUALa to one na 100% będą działać w DUALu ,czy to i tak bedzie loteria ( albo bedzie DUAL, albo nie-dowiem sie dopiero po zamontowaniu)!?

1221079[/snapback]

Jezeli chodzi o tzw. Dual Kit`y to sadze, ze sa to pamieci dobrane tak, zeby dzialaly ze soba. :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że to jakiś paradox. Masz płytę główną na nF2 która musi obsługiwać duala, i takie same kości jak twierdzisz. No wiec moze cos z tymi pamięciami jest nie tak. A propo kupna ja bym wzioł TwinMos-y, mają dobre CL. Pamięci "zoptymalizowane pod duala" - heh, nawet jak bys kupił identyczne kości w różnych sklepach to też ma być dual i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...no to widocznie ja miałem pecha, albo WY mieliście szczęście:-) bo u mnie te KINGSTONY (które mam w opisie) co niedawno kupiłem to jednak niebardzo się lubiły i chodzą tylko w singlu:-/ ...dzisiaj zamówiłem GEILe ,zobaczymy czy one ruszą w DUALu (czy znowu nie będe miał FARTA:-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A propo kupna ja bym wzioł TwinMos-y, mają dobre CL. Pamięci "zoptymalizowane pod duala" - heh, nawet jak bys kupił identyczne kości w różnych sklepach to też ma być dual i tyle.

1222479[/snapback]

Z tego co wiem do te TWINMOSY i te GEILe maja dokładnie tak samo "dobre cl" czyli 2.5! ...a co do kupownia pojedyńczo kostek (chodzi o 512) pod DUALA w różnych sklepach to wydaje mnie się,że musiałbyś mieć wyjątkowe szczęście żeby trafić kości o podobnym numerze (kolejności opuszczania taśmy produkcyjnej) to może i poszłyby w DUALu, przynajmniej ja mam takie doświadczenia. Po tym jak okazało się,że te KINGSTONY u mnie chodzą tylko w singlu wróciłem do sklepu i przez 3 dni dobierałem i testowałem różne "sztuki" , o podobnych numerach, o różnych numerach-> KAŻDA z KAŻDĄ ,a DUALa nie znalazłem tylko mnie palce rozbolały:-) ...dla rozjaśnienia troszke sytacji dodam,że przed zmianą na 2x 512 KINGSTON , miałem wcześniej 2x 256 KINGSTON które chodziły w DUALu bez najmniejszych kłopotów! według mnie to owy "paradox" polega właśnie na tym,że jak widać ten nFORCE2 wcale nie MUSI obslugiwać DUALa, przynajmniej z tego co wiem to przy 2x512 bywa z tym różenie;-)

Edytowane przez ZUQu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi