Skocz do zawartości
Crosis

R.o.s.e Online

Rekomendowane odpowiedzi

Ten rolback dotknął chyba tylko osoby z lvl 70+

1403878[/snapback]

raczej nie. mam 77 i nic nie zauważyłem. ani exp ani zule ani żaden item mi nie zginał. ale domyślam się co czują wszyscy, którzy ucierpieli na tej sytuacji. ale to wciąż beta i jakby nie patrzeć wszyscy gracze są swoistego rodzaju królikami doświadczalnymi. liczę na to, że w pełnej i płatnej wersji Rose będzie wolna od bugów, a przede wszystkim od takich nieśmiesznych sytuacji. życzę wszystkim szybkiego odrobienia strat. powodzenia. pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zaskoczony pozytywnie, że dzisiaj wyszedł patch, który poprawia błąd ze sklepikami. Zauważyłem też, że w sklepikach pojawiają się przecinki :) Może to w jakiś sposób pomniejszy plagę scammerstwa.

Rollback nie dotyczył tylko postaci powyżej 70lvlu. Znam przypadek, iż jedna osoba na 50lvlu straciła na tym 2 lvle i ma teraz 48 poziom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... osoba na 50lvlu straciła na tym 2 lvle i ma teraz 48 poziom.

1403968[/snapback]

ale co może być tego przyczyną ? wiem, że duże prawdopodobieństwo utraty itemów czy expa jest w momencie, kiedy jest się zalogowanym na serwerze, który się właśnie wyłącza. GM zawsze informują przed wyłączeniem serwerów, ale ci, którzy mają markety i są afk nie mogą na to nic poradzić. Zastanawiam się więc, czy jest jakaś inna jeszcze przyczyna takich sytuacji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysypal sie channel 3, juz drugi raz. Wyglada to tak najpierw pada clan chat, pozniej wchodze na pvp(clan field) i gra sie zatrzymuje(kompletny freeze). Jedyne wyjscie to alt+f4. Oczywiscie az do maintenance nie moglem wejsc na 3, po wyborze postaci zamiast waiting dostawalem Server Disconnected. Byc moze sytuacja z rollbackiem wystepuje tylko u osob ktore spelnily te warunki, bo jakos nie wiem z jakiego innego powodu mieliby nas karac.

Btw wyslalem raport/zalozylem topik na ich free boardzie i widze kompletny brak reakcji/odpowiedzi, brawo dla gravity.

Edytowane przez zysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Btw wyslalem raport/zalozylem topik na ich free boardzie i widze kompletny brak reakcji/odpowiedzi, brawo dla gravity.

1404489[/snapback]

Myślisz, że mają czas na czytanie tego? Na pewno są tam tysiące postów i żeby być na bierząco trzeba by było poświęcić masę czasu na czytanie tego, już nie wspominając o odpisywaniu.

Nie ma się co denerwować, i kłucić o jakieś [ciach!]ły. Dużo nie straciłeś, więc graj dalej GL & HF :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślisz, że mają czas na czytanie tego? Na pewno są tam tysiące postów i żeby być na bierząco trzeba by było poświęcić masę czasu na czytanie tego, już nie wspominając o odpisywaniu.

Nie ma się co denerwować, i kłucić o jakieś [ciach!]ły. Dużo nie straciłeś, więc graj dalej GL & HF :)

1404922[/snapback]

A za co im placa? Za granie?

Ok, rozumiem freeboard, bo ludzie spamuja, ale zero reakcji na raporty? Po co zrobili taki dzial, jezeli nikt tego nie czyta?

Nikt sie nie kloci, bo nawet jesli chcialbym to nie mam z kim (zadnego kontaktu, chyba ze chcesz dzwonic do nich).

Duzo nie stracilem? Dla mnie 3m expu i 3m zulych to dosc duzo, ale to pojecie wzgledne. Bardziej nie podoba mi sie calkowity brak odzewu.

Ps.

GuildWars any1 ?! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może mi ktoś odpowiedzieć - dlaczego, mimo celnego 1hita na worm dragon, drops moze byc podniesiony przez kogos innego ? <_<

zdażyło mi się to kilkanaście razy i powoli tracę cierpliwość, bo w ten sposób zwinięto mi z przed nosa paręnaście smoczych łusek...

czy taka sytuacja dotyczy tylko worm dragonów, czy może ktoś jeszcze spotkał się z takim noobstwem na innych animalach ?? <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile dostałeś expa za tego mamuta w procentach? Ok, już wiem - 1,58% :|

Calkiem duzo jak za 1 stwora, za zwyklego mamuta ~1.10, ale gra bez party nie ma kompletnie sensu.

Dzisiaj maintenance, ktory jak zwykle sie przedluza i w dodatku zadnych informacji o updejcie... :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[updated Content] 

1. New Clan Mark registration function has been added (You can register your own Clan Mark.) 

2. Way to register clan mark 

- Conditions of applying your own clan mark 
* You can apply ĄŽmark.bmp fileĄ? into client folder so you can create your own mark image. 
* Only clan master can apply clan mark. 
* Clan mark image file has to be Size : 20 * 20, Color: 8 bit. 
* Clan mark can only be applied once in a week. 

- How to apply clan mark 
* Connect to ROSE Online and click clan info window. (Clan master only) 
* Click ĄŽreviewĄ? button to see the image of Mark.bmp. 
* Through button ĄŽregisterĄ? you can use your own clan mark image. 

-When error occurs 
* When Mark.bmp file is not existing. 
* When Mark.bmp file image is over 8 bit color 
* When Mark.bmp file size is over 20 * 20. 
* When Mark.bmp file has correct file name but wrong file type, or wrong format. 
* When Mark.bmp file is deleted after register or while you are registering image 

[Fixed Bug] 

* Character can be transferred after death in person shop. 
* Standing running bug has been fixed. 
* Character name and monster HP gauge are seen in the water 
* Tab bug regarding instant surge in speed has been fixed. 
* The images of Gatling Launcher and Faust appear clear when dropped on the ground. 
* The image of stairs located between Cave of Goblin B2 and B3 appears clear. 
* Minus experience points appeared in cheat window are no longer seen after resurrected by Cleric. 
* After 1:1 trade, message of ĄŽTrade has been completedĄ? pops up. 
* Other characters are seen normally at the bridge in Magick city of Eucar. 
* The images of legendary flute and shadow mirror appear normally when dropped. 
* Party members can fight in the Righteous Training camp 
* Though you have 1 level character, tutorial no longer appears when you select other characters. 
* Message pops up normally when you talk to NPC after you disorganize your clan. 
* Bug of running even with weigh exceed has been fixed.

Może to rozwiąże problem z klanami o tych samych obrazkach. Niestety żadnej poważnej zmiany w tym updejcie nie widzę :mellow:

BTW: gratulacje. 3 lvl klanu :) Musieliście zdobyć tylko clan points, czy może jeszcze jakieś materiały/inne wymagania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW: gratulacje. 3 lvl klanu :) Musieliście zdobyć tylko clan points, czy może jeszcze jakieś materiały/inne wymagania?

Dzieki, jakies drewno/metal, ale wszystko mozna kupic u npc. :P

Ładny znaczek skopiowalem z hom&m? ^_^

Dołączona grafika

Co dziwne nie chcial dzialac w 8 bitach, musielismy zrobic w 24.

Edytowane przez zysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczek ładny. Pathfinding ;) Z 3 części o ile dobrze pamiętam.

Dokladnie Scouting, Pathfinding w takim rozmiarze brzydko wygladal. :]

Nie działa w 8 bitach? W sumie nie można brać tego co pisze Gravity na poważnie ;)

Tzn, te ktore inne klany wrzucily sa w 4 i 8 bitach, ale nasz nie chcial tak dzialac. :P

@ Clan Base Camp.

1

2

3

Edytowane przez zysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zostałem orżnięty na 173k przez kogoś, kogo uważałem za przyjaciela :/. Pazerny na kase wieprz :/. Zbierałem tą kase od początku gry (nie wliczając kwoty, którą wydałemna itemy). Teraz mam z 40k :/.

Edytowane przez Raiven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi