Skocz do zawartości
Crosis

R.o.s.e Online

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiejsze polowanie, solo GMG, jak na 78lvl knight chyba nieźle, a niedługo podejde do mamotka  B)

Dołączona grafika

1421085[/snapback]

gratki, ale mam jedno ale....

solowalem gmg na 77 lvl tez knightem i jakos dostalem 30k expa.

nasuwa sie wiec pytanie - jeden lvl roznicy i az o 9k expa mniej ??

za mamuta nie lykniesz duzo wiecej... ale potow pojdzie co nie miara.

powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja dopiero zaczynam w to grac są do tego jakies serwery cyz tylko ten 1 oficjalny ??

Bo na tym oficjalnym sa 3 channel do wyboru i wszystkie mi pisze excessed :(

Pozdrawiam

1423485[/snapback]

poki co jest jeden jedyny serwer casio <_< ktory od dluzszego juz czasu jest wypchany po brzegi. ale wepchnac na sile sie mozna. niektorzy uzywaja programow "pomocniczych" <_<, a inni maja swoje sposoby :lol:

moze kiedy gra bedzie w pelnej wersji i co za tym idzie - takze platna, dostawia drugi moze trzeci serwer. chociaz mogliby juz to zrobic teraz, tj. udostepnic drugi, jednak juz platny serwer. moim zdaniem nie tylko rozwiazaloby to problemy z przepelnieniem serwera, ale rowniez przesitowaloby graczy. chociaz patrzac na inne tytuly gier online p2p (pay to play) nie wiem czy mozna miec nadzieje, zeby cos sie zmienilo. w kazdym badz razie - wytrwalosci i cierpliwosci we wciskaniu sie na serwer. pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soldier - Quest for Job Change

To get to Zant, go North-West, more north than west, from the docks at Adventure Plane. When you cross your first bridge,
you'll find another, cross it, on your right will be 2 wagons, and a bunch of crates. Then you take the first path,
which is easier than the 1 ahead on your right, both are on your right. You go to "The Valley of Luxem Tower"
which is a huge desert with tons of new foes. Then head across the desert, to the most upper left part of the map,
with an entrance to Canyon City of Zant. You will talk to Warren, when you get in Zant, he's the 3rd NPC on your right,
as soon as you go up the hill, into the laggy town of Zant. When you recieve the quest from him, you need to kill 10 Honey Bees,
don't be alarmed, you kill them, and you AUTOMATICALLY get the sting when you kill the Bee. After killing the bees,
return to Leonar, which is the person who you are getting the recommendationship for Warren from. He'll test you some more,
making you get 3 Pumpkin seeds from Elder Pumpkins. All your monsters are found in the Valley of Luxem Tower.

(PS: IF the monster is KSed, you won't recieve the quest item, and also, sometimes the quest doesn't register
when you kill a bee, so ALT+Q and check how many stings/seeds you have)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hello, this is International ROSE Online GM Team. It's been already 5 months since IROSE started its beta-test service. We appreciate for your constant concerns and loves despite of several unexpected and shameful happenings which has been occurred during beta service. We are sure that IROSE has been remaining in a quite good condition because of great support of all IROSE users and we will try our best to globalize ROSE Online. We would like to announce you that we've decided to reset IROSE service through this week's update. Level, skill, items, job will be reset. Some balance problems and unsatisfied parts will be patched. There might be many of users who feel sorry about your previous avatars but we are expecting constant loves like before. This reset and update will give you more exciting and fun IROSE. Date of Reset and Update : 9th may, 2005 (Mon) Beijing - 13:00 - 16:00 New Delhi - 10:30 - 13:30 Sydney - 15:00 - 18:00 Bangkok - 12:00 - 15:00 Hong Kong - 13:00 - 16:00 Kairo - 22:00 - 25:00 London - 06:00 - 09:00 Paris - 06:00 - 09:00 New York - 0:00 - 03:00

Mozecie odpuscic sobie lvlowanie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czuje się wykorzystany ;P. Właśnie dobiłem do 40lvl, mam fajne itemki, nieco kasy, dołączyłem do fajniutkiego klanu i [gluteus maximus] ;P.

Jak myślicie, jakie będą plusy tej sytuacji? Bez hackerów? Nie sądzę. Może łatwiejszy dostęp do kanałów i mniejsze (jak nie znikome) lagi? Trochę wątpię :/. Eh... mogli uprzedzić to bym się nie męczył ;].

Mogliby również więcej napisać o tych zmianach.

Edytowane przez Raiven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki problem

dysk C - 500 mb wolnego miejsca (winda)

dysk D - 4 gb wolnego miejsca (różne)

jak chce zainstalować tą gierke to pokazuje że jest za mało miejsca na dysku tak jakby docelowo było ustawione na C

jak ustawić na D ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a mnie to sie nawet podoba, ze resetuja gre. nie dlatego, ze znow bedziemy rowni, nie dlatego, ze inni na tym ucierpia i nie dlatego ze nie mam nic do stracenia. jesli zostanie wszystko tak jak bylo, mam na mysli kolejnosc lokacji, questy, joby, itd. to wielu z nas nie popelni juz tych samych bledow, jak chocby skill pointy, czy atrybuty awatarow. znikna stare wasnie, niepotrzebne wrogie nastawienia... to bedzie plus !! jesli jednak (co jest bardzo prawdopodobne) system gry i zasady znacznie sie zmienia, bedzie tez ok. w ciagu 5 m-cy niektorzy gracze nawineli na swoje konta mnostwo zuli, itemow, materialow itd, itt... dlugo by wymieniac. no i kosmiczne ich lvle ... 150+ moze wiecej, bo zadnego starszego nie spotkalem. byc moze rozwoj postaci zostanie spowolniony, dojscie do duzej kasy nie bedzie juz takie proste... wystarczylo udezyc na 70 lvlu na lune i w ciagu tygodnia mozna bylo uklepac niezla sumke. podejrzewam ze tak moze wlasnie byc. analizujac dalej - planet ma byc 7. sa tylko dwie. przeliczajac - jak myslicie? ktory lvl mialaby postac na 7 planecie ?? i jakimi kwotami zuli wtedy trzebaby obracac, skoro juz teraz sa itemy po 50 000 000! tworcy tego chyba nie przewidzieli, udostepniajac tak szybki rozwoj i wzbogacenie sie postaci. oczywiscie to jest tylko moje zdanie i byc moze wielu z was sie z nim nie zgodzi. ja jestem za resetem gry. chociaz dzisiaj ciezko mi powiedziec, czy zaczne grac od nowa. spedzilem w tej grze jakies 2,5 miesiaca. gdzies mi ten czas uciekl. ale najwazniejsze - nie uwazam go za straconego. co bedzie dalej - to sie okaze, ale poki co - trzeba wpychac sie na sile na serwer i grac dalej :) a noz im sie odwidzi :P pozdrawiam.

bym zapomnial...

co do problemu z dyskami - moim zdaniem rozwiazanie nie tkwi w zmianie partycji (podczas instalacji chyba mozna zmienic sciezke... nvm). moge sie mylic ale byc moze rose nie chce ci sie zainstalowac ze wzgledu na zbyt mala ilosc dla katalogu tymczasowego. nie wiem - to jedyne co mi przyszlo do glowy, bo w sumie 500 mb wolnego przy systemie xp to niewiele - zwlaszcza z dostepem do sieci.

a druga sprawa o ktorej bym zapomnial to pytanie - czy wiecie z ejest mozliwosc gry rose offline ? tyle ze mija sie to z celem, ze wzgledu na to, iz nie wpadlem na pomysl, jak postac, ktora gra sie offline wrzucic ponownie do gry online... pomyslimy, zobaczymy :)

Edytowane przez Edhelloss

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to zajebioza, tyle czasu co spędziłem na tej grze idzie na marne teraz? Po resecie nie wiem czy powróce do ROSE, jeszecze jak wszystki itemki strace...ehh dużo osób odejdzie coś mi sie nie wydaje żeby ludzie z 1xx wrócili, żeby nabijać wszystko od początku, chyba sobie odpuszcze lvlowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czuje się wykorzystany ;P. Właśnie dobiłem do 40lvl...

1425592[/snapback]

:blink: Piszesz, że czujesz się wykorzystany? Co w takim razie mają napisać osoby z levelami powyżej 100?

ja jestem za ;p

zbyd wiele hackow jest moze w koncu to zrobiom :)

1426284[/snapback]

Oby. :blink:

Nie narzekajcie tak bardzo. W końcu to jeszcze beta i zaczynając grać w ROSE dobrze wiedzieliście, że jesteście beta-testerami. Jasne, szkoda tych lvli i itemów, i czasu poświęconego na te granie, ale tak jak mówię, to jest beta, a my jesteśmy "królikami doświadczalnymi" (na własne życzenie). Zapewne Gravity zresetuje servery nie raz. Do p2p jeszcze długo, a jestem przekonany, że przed p2p będzie na pewno co najmniej jeden reset.

Jestem tylko ciekaw jakie zmiany będą po updejcie. Może 3 planeta, 3rd job, nowe questy, itemy, skille?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja tam juz nie moge sie doczekac pelnej wersji. jesli tylko koszt m-cznej "exploatacji" gry nie bedzie wyzszy niz w przypadku łorld of łorkraft to grac bede przez najblizsze kilka lat. jesli chodzi o dodatki, to mnie tam ani itemki ani questy ani 3rd joby (bo pomyslcie ile czasu nam zabierze dojscie do 3rd joba - kilka ladnych tygodni - i znow buch! reset :P heh he) nie uciesza tak bardzo, jak drugi serwer, bo non-stop exceedeed casio przyprawial mnie czasami o mdlosci i nadwyrezal moj system nerwowy - chocby byl platny - chocby byla jeszcze chorerna beta - chocby tylko kawalek tego drugiego serwera :D heh he - ja juz nie moge. nie zamartwiajcie sie tym restartem az tak bardzo. kazdy dal czesc siebie w ta gre, kazdy cos przezyl. ale to nie jest koniec rose. za mysla Crosisa idac - miejmy nadzieje ze reset przyniesie tylko korzysci, mile zaskoczenia, moze nowy engine graficzny, a moze procz dodatkow i innych gadzetow cos, o czym nikt nie bedzie smial pomyslec... heh... gg mi sie urywa od goracych dyskusji na temat restartu. ja tam niepoprawnym optymista jestem. licze na same plusy, plusiki i takie EXTRA plusiory po tym resecie :D heh he. pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto po resecie z forum wraca do ROSE?

1426388[/snapback]

Tak jak napisalem w pm, zalezy ilu znajomych dalej bedzie gralo.

:blink: Piszesz, że czujesz się wykorzystany? Co w takim razie mają napisać osoby z levelami powyżej 100?

Oby. :blink:

Nie narzekajcie tak bardzo. W końcu to jeszcze beta i zaczynając grać w ROSE dobrze wiedzieliście, że jesteście beta-testerami. Jasne, szkoda tych lvli i itemów, i czasu poświęconego na te granie, ale tak jak mówię, to jest beta, a my jesteśmy "królikami doświadczalnymi" (na własne życzenie). Zapewne Gravity zresetuje servery nie raz. Do p2p jeszcze długo, a jestem przekonany, że przed p2p będzie na pewno co najmniej jeden reset.

Jestem tylko ciekaw jakie zmiany będą po updejcie. Może 3 planeta, 3rd job, nowe questy, itemy, skille?

1426819[/snapback]

Nio tak, wiedzielismy tez ( przynajmniej tak wynikalo z wypowiedzi [GM]Kiki ), ze nie bedzie zadnych resetow. Oczywiscie pretensji miec nie mozemy, bo to tylko nasza wina, ze reset sie odbedzie. Widac gravity nie widzialo innego sposobu na "wyczyszczenie brudow".

Co do update`u to lepiej zeby mieli cos ciekawego, inaczej wiele osob zrezygnuje.

Exceeded server ? Nie sadze zeby to sie za szybko przytrafilo.

Szkoda tylko ze zwlekaja do poniedzialku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nio tak, wiedzielismy tez ( przynajmniej tak wynikalo z wypowiedzi [GM]Kiki ), ze nie bedzie zadnych resetow.

1426998[/snapback]

Sądzę, że GM nie jest do końca pewnym źródłem. GM zgłasza błędy, problemy do Gravity, a przecież to Gravity decyduje o resecie.

Oczywiscie pretensji miec nie mozemy, bo to tylko nasza wina, ze reset sie odbedzie. Widac gravity nie widzialo innego sposobu na "wyczyszczenie brudow".

1426998[/snapback]

Gdyby nie hacki i tzw. oprogramowanie trzecie, z których co najmniej kilka osób z Tweaka korzystało (między innymi żeby dostać się do gry). ROSE ma nadal status BETY i zaczynając grać w ROSE, powinieneś być świadom, że reset może się odbyć. Rozumiem Twój smutek, stracisz wysoki lvl postaci, itemy, kasę, klan, czas poświęcony na grę (ile to było? 20/24h?). Jesteś zły, bo stracisz coś, na co długo pracowałeś, ale powtórzę to jeszcze raz, to jest wciąż BETA. Gravity wybrało taką drogę rozwiązania problemy. Jeśli Ci to nie odpowiada to zrezygnuj, bo po co się męczyć?

Co do update`u to lepiej zeby mieli cos ciekawego, inaczej wiele osob zrezygnuje.

1426998[/snapback]

Wiele osób zrezygnuje, wiele przyjdzie. W końcu cały czas pojawiają się osoby, które nie grały jeszcze w ROSE, a będą chciały pograć.

Exceeded server ? Nie sadze zeby to sie za szybko przytrafilo.

1426998[/snapback]

Zobaczymy :) Założę się, że już niedługo servery znowu nie będą wyrabiały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1 nie mam pretensji i mialem wrazenie, ze wlasnie to napisalem.

Po 2 robilem jeden lvl dziennie, to jakies 4-5h/day i dobrze sie przy tym bawilem, nie czuje, ze zmarnowalem ten czas. :blink:

Po 3 jezeli gm nie wie, to nie powinien sie wypowiadac.

Po 4 hm jakis dziwny ton wypowiedzi, czuje sie atakowany. Moze nieslusznie, ale jak masz do mnie jakies pretensje to wal. :unsure:

Po 5 mialem 117, jak tylko bede mial ochote zrobie od nowa nawet 255. :wink:

Edytowane przez zysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1426819[/snapback]

Ale ja jak najbardziej rozumiem sytuację i wiem, iż strata mojego lvl przy tych 100+ jest niczym i nie robię z siebie największego poszkodowanego. Ale to mnie zdenerwowało (a prawo miało, mimo, iż dla Was to tylko jakiś marny 40lvl) bo prawie miesiąc przy grze siedziałem. No i to już druga niespodzianka w drugiej grze mmorpg jaką grałem. Za pierwszym razem przy pierwszej grze (Priston Tale) jak zacząłem grać (koleżnka mi poleciła) to po kilku dniach ostrego tłuczenia lvl nadeszło info od GM'ów w stylu "dziękujemy za gre, testowaliście ją 2 lata, teraz jak chcecie grać to płaćcie, a jak nie to wyp****"... ;p No, może nie było aż tak rygorystycznie, bo po protestach w grze zrobili coś takiego, że do pewnego lvl można było grać za free, a powyżej trza było płacić - i dodali jeszcze, że kochają swoich ppl ;]. Tak czy inaczej mi to się nie kalkulowało, aby pograć i skończyć z przymusu i z miejsca opóściłem gre.

lol, to tyle ze wspomnień i przepraszam za to ;P

A teraz z innej beczki. Po resecie zamierzacie swoje klany odbudowywać? Jakieś zmiany lub coś? Np. z tego co wiem, to PathFinder wstępnie może przyjąć (póki nie zlvl'uje) 15 członków, a chętnych jest około 20 jak nie więcej ;].

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz z innej beczki. Po resecie zamierzacie swoje klany odbudowywać? Jakieś zmiany lub coś? Np. z tego co wiem, to PathFinder wstępnie może przyjąć (póki nie zlvl'uje) 15 członków, a chętnych jest około 20 jak nie więcej ;].

Nie wiadomo czy zresetuja klany, bo o tym nic nie napisali, ale pewnie tak.

Mam nadzieje, ze wiekszosc PathFinders jednak bedzie grala i bedzie dazyla do odbudowania klanu. :wink:

http://rakion.softnyx.net/

Niedlugo maja otworzyc open bete, calkiem ladnie wyglada. :wink:

Edytowane przez zysiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi