Skocz do zawartości
Crosis

R.o.s.e Online

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Właśnie zostałem delerem/ I mam kilka pytań.

1 Z kąd mam brsać questy?

2 Od kogo mam się uczyć?

3 Jakiej broni używać?

4 Co rozwijać?

Pisząć to mam gre zminimalizowaną do paska więc prosze nie piszcie przejrzyj gdyż mój komp ledwo ciągnie.

Za szybką odpowiedż będę wdzieczny i wszelkie rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest clan:PP - TweakPL

oto pare fotek:P

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

serwer moze sie slimaczyc:PP bo to szkolny:)

a tu wszystkie zdjecia spakowane rarem:PP

RAR

ps. z rarem moze byc klopot ale nie znam sie na tym zabardzo:P

Edytowane przez Fidel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm.. a mi rosa juz dziala !! :) sciagnalem z www.roseon.com i ok.. wczesniej mialem z www.rosajp.on czy cos tam.. poki co mam 7 lvl i jestem totalnym newbie zupelnie nie wiem osochozi :D bedzie mozna sie pozniej jakos do klanu dostac?

aa i mam sprzedawac rzeczy typu: insect legs albo jakies inne materialy u NPC czy zostawiac je? :)

muse daje tylko i wylacznie w inteligencje czy tez po trochu w inne statsy tez musi dac ?

i last pytanie - jak sie tworzy party ? :)

a sama gra jest b. fajna, troche przypomina Priston Tale, ale w to jakos lepiej sie gra, tylko laguje zdeczka :)

moj nick to: NightRain gdyby kogos interesowalo :)

Edytowane przez Bonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

37lvl i cos ciezko to widze... tak wolno exp leci :mellow: Poza tym sesja i malo czasu :sad:

A jesli chodzi o questy to mam 2, owoce z guardin tree... na tym poziomie n/c, a drugi to z righteus knights zebrac rekawice od grunter warriorow... zabilem z 50 i mam 4 rekawice.. nie musze mowic z jakim problemem przychodzi mi ich zabicie. Wiec albo cos wymyslimy grupowego powaznego tak ze exp bedzie szybciej sie nabijal albo nie wiem jak to bedzie ;) Wazne ze klan juz jest.. reszte sie pomysli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ten quest z owocami dzisiaj wykonałem :D A ja prawie z każdego gruntera mam rękawicę :) Tylko że mam 30 charyzmy :) A to sporo daje. Teraz to mam prze[ciach!]y quest, mam zabić 20 kaimanów i... 5 Grunter King :D Jak będe na 70 lvl'u to się za to zabiorę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sword Of Unkown - Kupilem cos podobnego [Atk.Power - 41, Atk.Dist. - 3M, Atk.Speed - +3] za 10k.

Kukri - To jest slabe samo w sobie ale ma str +7 i dex+ 7 8O Wiec mniej napewno nie :roll:

Gdzie zdobyles takie itemki :blink: ?

Edytowane przez Ur8an

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh same problemy z tym r.o.s.e .. tez macie tak ze wchodzicie, konczy sie ladowanie, drugi raz pokazuje sie te niebo z chmurkami i dalej nic sie nie dzieje ? to znaczy ja w sumie w tym momencie jestem chyba zalogowany i moge sie ruszac, ale caly czas widze tylko niebo i chmurki :) da sie cos z tym zrobic ? jak na razie to na 5 prob od wczoraj udalo mi sie wejsc raz i nie chce mi sie czasu dalej marnowac... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[Tip] Monster name in gray color - They are so weak that you cannot get any experience point or item from them.

[Tip] Monster name in sky blue color- They are too weak and you can rarely get item.

[Tip] Monster name in blue color - You can easily hunt them but you can have lower than half possibility of item droping rate and gaining experience point.

[Tip] Monster name in light green color - you can beat down the monsters without much damage. But you can expect lower item drop rate and less experience points.

[Tip] Monster name in yellow  color- They can be a good target of your hunting.

[Tip] Monster name in orange color - It would be difficult for you to fight them.

[Tip] Monster name in red color - You can fight them with your party members or with good items.

[Tip] Monster name in pink color - They are really difficult targets but you can try with your best party members.

[Tip] Monster name in purple - They are not your target. You'd better avoid them.

[Tip] The stronger monsters are, the more possibility of gaining item you can have.

[Tip] On the other hand, when you hunt weak monsters, possibility of gaining good items and high experience point will drop.

ja jestem ciemny z angielskiego wiec moze ktos mi powie z ktorych potworkow najczesciej wypadaja itemki nie chodzi mi o zbroje itp tylko o zwykle rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kancik:to co wlepiłeś dotyczy li i jedynie jakie potworki powinniśmy atakować...czyli że za potworka z szarym imieniem nie dostaniesz expa, że powinniśmy walczyć z pomarańczowymi...a wiadomo że lepsze itemki wypadają z tych silniejszych potworków (czyli czerwonych).jak się odessam od rose, mogę to dokładniej przetłumaczyć jak ktoś nie wie o co chodzi...generalnie: jeśli potwór jest słabszy od nas (czyli kolor zielony, niebieski) to drop rate będzie generalnie niższy, a im trudniejszy, tym lepsze itemki.

Edytowane przez Nevaglarien

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zlote powinienes bic, pomaranczowe som trudne ale dajom wiecej expa, czerwone mozesz bic z party albo bardzo dobrymi itemami, ruzowe som zarombiscie trudne ale mozesz sprubowac ze swoim najlepszym party, purpurowe to nie dla ciebie unikaj je

jestem na serwie 3 do 19 jak ktos chce kupic unknowna albo foolish mask pisac do DonWito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktos jakas metode, zeby zabic kinga i zdobyc ten klucz ? Juz nie mam sily, jak te wszytkie pier****ne paly rzucaja sie na niego jak tylko sie pojawi. Ja nie wiem, albo jakies kompletne gnoje w to graja, albo goscie sa nierozgarnieci. Mowie im, ze potrzebuje klucza. Oni twierdza, ze kazdy go potrzebuje. A jest teraz z 5 osob, ktore moga go sklepac, wiec proponuje, zebysmy utworzyli kolejke, w ktorej moge byc nawet na koncu i po kolei go zabijali. Kazdy mowi ok, a potem rzucaja sie na niego jak tylko sie pojawi...no nie moge juz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz dwa wyjscia... bedziesz probowal w nieskonczonosc majac nadzieje ze a nuz w koncu sie uda, albo olejesz to na ten moment i wrocisz do tego ok 3x lvl - bedzie duzo latwiej. Optowalbym przy drugiej mozliwosci, zaoszczedzisz sporo nerwow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi