m1xer Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Mam coolerek jak w temacie, ostatnio czyszczac go z kurzu zobaczylem ze miedzy listkami i pod wentylem mam lekkie przebarwienia.. cos jak osad ktory mozna zaobserwowac np na miedzianych naczyniach. Szukalem w archiwach forum, ale po ostatnim przeniesieniu nie ma tam za duzo info, lub sa jakies nieaktualne linki :? Czym skutecznie wyczyscic caly radiator?? polecacie jakies pasty, czy inne plyny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ls75 Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Ja czyscilem CIFem ale to niezbyt dobry pomysl bo rysuje powierzchnie i jak zaschnie to robia sie grudki. Tez szukam jakiegos sposobu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Mozesz zrobic zdjecie tych plam? Dziwna sprawa bo mam kilka miedziakow i na zadnym niczego podobnego nie zaobserwowalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Mozesz zrobic zdjecie tych plam? Dziwna sprawa bo mam kilka miedziakow i na zadnym niczego podobnego nie zaobserwowalem. 1221405[/snapback] Niestety nie mam mozliwosci zrobienia zdjecia (brak aparatu), co do osadu ta sa to takie niewielkie zielono-szarawe plamki (glownie znajdujace sie pod wentylatorem), czy zwykla polerska pasta np do czyszczenia srebra starczy? Czytalem tez o moczeniu radiatora w wodzie z sola + aluminiowa tacka na dnie.. tylko czy takie moczenie mu nie zaszkodzi :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 ja bym odkręcił wentylator i sam radiator solidnie odmoczył w mydełku ;) robiłem tak z zalmanem 7000alcu (plam nie miał;-) ) i wychodził czyściutki :) wysuszyć jest łatwo - wentylator pokojowy dla pewności na godzinkę ew. kaloryfer na maksa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1xer Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 ja bym odkręcił wentylator i sam radiator solidnie odmoczył w mydełku ;) robiłem tak z zalmanem 7000alcu (plam nie miał;-) ) i wychodził czyściutki :) wysuszyć jest łatwo - wentylator pokojowy dla pewności na godzinkę ew. kaloryfer na maksa ;) 1221599[/snapback] Hmm jesli nikt nie poda jeszcze innej opcji czyszczenia, to trzeba bedzie go potopic w mydlinkach (oczywisce sam radiator :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...