muciek Opublikowano 31 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2005 bardzo mi sie podoba -_- to jest to "coś" :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) Bardzo mi się podoba, schludnie i przejrzyście. Ten rezerwór widać z przodu? Czy zasłania go zaślepka z zatoki 5.25. Jak nie to zarzuć fotkę :D Ciekaw jestem jak by to wyglądało. Jak jest zamontowany dysk? W jakiś sankach, czy w czymś takim? Edytowane 2 Lutego 2005 przez Kazik70 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAYDAY. Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ładnie i schludnie. Bardzo fajna pompka i ten kofig ehhhhhhhh.... :sad: Czy ta pompa musi zasłaniać dolny wentyl w zasilaczu, nie można jej przesunąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) bardzo ladnie :D jak nazywa się twoja buda albo wiesz jakie są jeszcze co mają z przodu miejsce na 3 wentyle?? sam skałdam wc ale jeszcze barkuje mi pomki bloku i wichra 12cm :) w twoim wc bym troche zmienił, wode na proca bym prowadził prosto z chłodnicy (pompka też ja troche ogrzewa) i wlot na proca bym zrobił na środkowym wlocie bloku (prosto na jądro) pozdro btw. co do budy to chodzi mi oczywiście o big tower Edytowane 2 Lutego 2005 przez quarantino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Buda to Chieftec Dragon Interesuje mnie czy są straty na bloczku poprzez puszczenie wody przelotowo, chociaz podejrzewam że minimalne, Ogólnie bardzo ładnie zrobione WC, na wysokim poziomie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Tak się zastanawiam czy tego wiatraka nie dało się umieścić w wewnątrz shrouda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 (edytowane) Nie odzywałem sie dość długo, bo nestety miałem małe puk samochodem i wyłączyło mnie to na chwilę. Węże to jakieś tanie z praktikera. Jedynie 1 kawałek między blokami jest na cellfascie z obi i niestety jest do wymiany. Kiedys cellfasty były dość twarde. Te sa bardzo miekkie i juz na szpuli w sklepie były spłaszczone. Gorąca kąpiel im nie pomogła. Ograniczają trochę przepływ więc albo wymiana albo jakiś peszel lub sprężyna. Zresztą jak tylko dojdę trochę do siebie to te węże trochę poskracam, bo niektóre mogą być krótsze. Wentyl mieści sie w shroudzie na styk, więc go tak raczej nie wsadzę, ale już w planach jest nowy shroud z grubszej pleksy i na 2 wentyle. Może zrobię jak proponujesz :) Buda, to Chieftec Dragon DA01SLD. Ma swoje wady, ale ogólnie bardzo fajna i obecnie chyba dość tania. Pompa nie zasłania wentyla w zasilaczu. Tak to jakoś wyszło na zdjęciu. Jest on wlasciwie za pompą, Zresztą w drodze TAGAN :) Rezerwuar of course widać z przodu. Dysk jest przykręcony na sankach między rezerwuarem a nagrywarką. W planach blok :) Straty z powodu wyłączenia króćca na bloku są :( Wydaje mi się, że ok 2 stopni. Gdybym wyłączył któryś skrajny pewnie byłoby mniej, ale przeważyły względy estetyczne. Poza tym myślę o PowerX jak tylko zaczną go znowu trzaskać. Ogólne wrażenia są bardzo pozytywne. Słychać w zasadzie tylko zasilacz i dysk. Dysk bardzo niewiele. Temperatura jest stała i naprawdę muszę się napocić, żeby podskoczyła o kilka stopni. Szczęka mi opadła gdy po 2 godzinach dooma 3 zobaczyłem temp na procku wyższą o 7 stopni i na grafie o 5 (46 i 45). Temperatura wody 30-33 stopnie przy temp powietrza 23-24. Inny sprawa, to wiarygodność pomiarów mojej płyty. Niby wszystko ok i mierzy, ale czasami skoki temperatury wydaja sie zbyt nagle. Podobno ktos juz kiedys sie na to skarzyl. Na szczescie grafika (Asus V9999GT) mierzy chyba dość dobrze. Na powietrzu było w idle 55 stopni, czasem wiecej. Po 2 godz. grania czesto 75. Teraz temp oscyluja w granicach 39-40 idle i 45-6 stress. Wiec chyba nieźle :) Edytowane 4 Lutego 2005 przez Subvoice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Please, zapodaj fotkę przedniego panelu, ten rezerów mnie interesuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Hej kazik... w podpisie masz 2.8V na procku? to jakas pomylka czy jak? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 tyle to pewnie na pamieciach ma albo chodzilo o procka, ale literowke zrobil (moze mialo byc 1.8V) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Z tego co widze w jego podpisie (Thorton 2000+ @ 2500 Mhz) to musialo byc raczej 2.08 niz 1.8 :D chyba ze jakis cud egzemplarz ale w to to ja nie wierze :D Pozdrawiam =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik70 Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Już poprawione, z kąd to się tam wzieło :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 No ładnie ładnie :) tylko ta pompa mi sie nie podoba, ale to twoja buda. Czysciutko i bez zbednego syfu to sie szanuje ;) Nice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...