ciche.kapcie Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 tak sobie czytam ten wasz topik i niewiem co napisac :) z jednej strony niechce sie pchac z wielkimi pochwalami dla nvidi i jej 6600 gt bo zaden zemnie spec :) ale przyznac musze jak dla mnie ta karta jest poprostu bardzo dobra nie ma gry ktora by sie przywisila lub przyciela na ustawieniach max w 1280x1024 jak wiadomo jest to grafika zbudowana od podstaw na szyne pci ex co widac tez w bardzo milym akcencie podkrecenia karty 1000/500 -> 1250/560 niewiem czy to dobry wynik czy nie podkrecam dalej :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_the Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Domell- z tych testów co zapodałeś rzeczywiście wynika że i 6600GT i 9800Pro nawet częściej potrafią ostro zjechać z wydajnością szkoda że nie ma tam jedynej gry pisanej pod katem ATI czyli HL 2?? , tylko co powoduje że pare osób zaczeło narzekać na swoje karty czy to wina wersii na AGP że sobie nie radzi czasami czy inna przyczyna??? może dopiero 6800 ze swoimi potokami to jest to :) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 A ja powiem tak: za bardzo jestescie przyzwyczajeni do cyferek. Conti: POCZULES te 20fps? Czy tylko sie czepiasz bo zobaczyles cyferki we frapsie? U mnie tez spadlo do 22 fps (tyle fraps zarejestrowal) - ale jakbym nie zobaczyl loga z frapsa to bym nie zwrocil uwagi. Posluze sie cytatem uzytym przez Ciebie w innym poscie: "(...) the result is that the fps average is still the same but the visual effect proves to be fluider." Dla osob niekoniecznie oblatanych w angielskim: "(...)efekt jest taki, ze srednia ilosc fps jest taka sama, ale wrazenie wizualne jest plynniejsze". Co do sterow: ja od moemntu instalacji systemu (poza krotkim epizodem z 71.24) mam jedne: 71.20 i nie mam z nimi zadnych problemow. Wiec bujda jest, ze nie ma zadnych sterow do tej karty. Tak jak juz pisalem wczesniej - wszyscy kreuja te karte na pogromce 9800PRO. A to nie jest pogromca, tylko godny konkurent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 (edytowane) Widzisz - zgadzam się z tobą, to jest konkurent a nie pogromca. A przeglądając różne testy i przypisy do tych testów odnosi się wrażenie a czasami wręcz czyta, że pogromca. Co do fpsów - już pisałem, frapsa zainstalowałem i zacząłem się przypatrywać po tym jak zagrałem sobie. Po prostu po paru minutach gry odczułem, że coś nie tak. Potem przeinstalowałem system i dopiero wtedy jak nie było poprawy zacząłem szukać przyczyn. A stwierdzenie, że to engine gry..... może i tak, tylko dlaczego r9600xt sobie lepiej radził i dlaczego posiadacze radeonów nie narzekają. Przejrzałem fora zamiast opublikowanych testów i co wychodzi: w grach się tnie, ale to super karta bo ma 3500 smarków w marku05 ;) . Nie mam wyświetlacza lcd, na rozdzielczości 1280 mi nie zależy, może być 800x600 byleby płynnie, w dooma3 nie gram, w smarki też nie gram. Zaryzykuje stwierdzenie, że jeśli ktoś miał do tej pory radeona 9500/9600 to niestety może się rozczarować. Jak toś miał fx-a to będzie co najmniej zadowolony albo i zachwycony. Edytowane 17 Stycznia 2005 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lead Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Ja osobiscie czuje straty fps bo jestem "weteranem" gier :) Sa osoby dla ktorych niema roznicy miedzy 30 a 60fps bo przeciez nie skacze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 (edytowane) Nie no costi jak wywale wszystkie efekty i mam fps 40-60 to gra jest bardziej dynamiczna a nie jak przy 19-20 jakby plywal lodka a nie samochodzem :-| Tez zaczynam miec pewne obawy do tej karty ...... :? Chociaz uzytkownicy 6800NU narzekaja na fps min. 15 ale z drugiej strony w HL2 jak ustawiam rozdzialke 1024x768 i wsio na hight i AAx8 to przy akcjach po postu nie da sie grac tnie jak cholera . Moze powodem w moim przypadku jest fsb 133 i 1800 mhz albo poprostu za duzo oczekuje . Juz sam nie wiem metlik mam w glowie . Edytowane 17 Stycznia 2005 przez Kolekcjoner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 (edytowane) Hmmm, czyzbym byl jedynym zadowolonym? :) Conti: zrob eksperyment i ustaw sobie rozdzialke 1280x1024 i zobacz ile wtedy fps bedzie. 6600GT sie bardzo ladnie skaluje z rozdzielczoscia i moze sie okazac, ze odczujesz przyrost a nie spadek fps... Kolekcjoner: mialem (w sumie to nadal mam ;) ) prawie identyczny sprzet jak Twoj: podkrecenie proca, obnizenie jakosci dzwieku na low i dodanie parametru -heapsize 256000 do skrotu (na 512MB RAM) rozwiazalo moje problemy z HL2. Edytowane 17 Stycznia 2005 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Frames, Time (ms), Min, Max, Avg 2604...... 104479.....14....36....24.924 :( . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolekcjoner Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 (edytowane) Mam jeden wielki metlik w glowie ....... Conti a wez sobie ustaw taktowanie ramy na 500 mhz bo przeciez wszytkie testy i inne duperele robili na takich parametrach a nie 400 wiec moze to cale zamieszanie jest tym wywolane ze niezgodnie z tym co jest napisane na roznych testach itp itd . A co do porownania naszych 2 kompow costi to ty masz lepszego proca rev B0 a ja zryte A0 i na dodatek mam jakis po<span style="color:red;">[ciach!]</span>y rev plyty glownej :blink: Plyta to wogule jakis kuzwa niewypal czy co bo jak zmieniam fsb to musze najpierw wylaczyc zasilacz wlaczyc zeby sie komputer uruchomil . A co do proca to MASAKRA . Ustawiam 12,5x160 1,75V no i wlaczam Prime95 i komp mi sie zawiesza po ok 2 minutach :mur: . A wiecej vcore nie daje niech sobie pozyje moze go przynajmniej komus sprzedam . Ehh jakbym mial teraz kasy ...... Edytowane 17 Stycznia 2005 przez Kolekcjoner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 (edytowane) Kolekcjoner Testy robiłem przy taktowaniu 530/520(1040) A co do ramów to idą synchro z fsb, bo inaczej jest strata wydajności na nForce2. Edytowane 17 Stycznia 2005 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Conti - nie chce byc zlosliwy, ale cos musisz miec zryte w kompie. Przypomnij sobie moj post w topicu o 6600GT - przy max ustawieniach nie schodzilo ponizej 22... Moze na innych trasach by bylo inaczej, ale nie mam jak porownac. IMHO problem jest w engine NFSU2, a nie w karcie - w innym topicu narzekaja posiadacze 6800 :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteksquall Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Tak sobie siedze, czytam ten topic i dochodze powoli do wniosku że najeżdżacie ostro na 6600GT, że tnie niemiłosiernie na full detalach. Może to nie wina karty tylko np RAMu. Na granie w D3 na Ultra nie ma zabardzo co myśleć bez 1Gb RAMu. Z tego co zauważyłem to większość ma 512Mb, zresztą tak jak ja ale to ciut zamało.. Pdodbnie rzecz ma się z prockiem. Poniżej 2Ghz nie ma co się nawet łudzić że ta karta bedzie miała kopa, zresztą nietylko ta z większością kart tak jest. Radek 9800, jakby nie patrzeć, to układ który ma juz niecałe 1,5 roku (w IT to dziadziuś), i o ile 6600 trzeba procka powiedzmy 2Ghz to radek zadowoli się już jakimś 1,5 Ghz. Jeszcze zastanawiałbym się nad tą 128bitową szyną, ale moim zdaniem ona na nic znacząco nie wpływa w rozdzielczości do 1024x768 (przy wyższych może się dusić). Druga sprawa to sterowniki, jeśli to wina sterowników to pewnie je kiedyś poprawią (tylko kiedy), co nie znaczy, że czas który marnotrawią na optymalizacje pod 3dmarka mogliby przeznaczyć na porządne dopracowanie sterów. A trzecia sprawa to to że gdzieś, już nie pamiętam gdzie, wpadłem na informację że CineFx 3.0 jest bardzo elastycznym układem pod względem aplikowania nowych technologii za pomocą odpowiedniego softu min. sterowników, tak więc myśle że o prawdziwej wydajności 6600GT przekonamy się za jakiś czas. Ja jak narazie nie narzekam, a gry śmigają aż miło popatrzeć i mam nadzieje że pośmigają jeszcze conajmniej pół roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 I to jest chyba najlepsze podsumowanie. Calkowicie sie zgadzam z przedmowca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 costi Nie mam nic zrypane, zaraz po nfsu2 zapuściłem smarka05 - wynik 3361 ;). barteksquall Na stronce wcześniej pisałem już, że mam nadzieję na nowe, lepsze stery. Pisałem także, że karta jest przeznaczona do konkretnych gier z naciskiem na fpp. Czy jest zła - nie, nie jest zła. Źle się stało, że została przereklamowana. Zamiast w testach wystąpić w roli poprawionego następcy 5900xt i konkurenta 9800pro niektóre serwisy wyniosły ją pod niebo, gdzieś nawet widziałem coś w stylu deklasowania 9800xt. Stąd rozczarowanie i wqrzenie, przynajmniej moje. Nie lubię, jak serwisy niby obiektywne są nieobiektywne. Nie chce przekreślać karty. Chcę tylko zwrócić uwagę, że nie jest tak rewelacyjna jak to opisują. Nie jest wydajnościowym pogromcą r9800pro, jest konkurentem. Raz lepszym, raz gorszym. A jak ktoś do tej pory miał radeona, to może się z lekka zdziwić włączając AA w grze, lub odtwarzając film dvd czy divx. I to wcale nie pozytywnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLACK_MONKEY Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 ogólnie to powiem tak, po zmianie z ati na nvidia (spowortem bo miałem pełno różnych kart tych firm) widzę poprawę obrazu w serii 6 , większe poczucie płynności, jest po prostu lepiej niż na Ati i ten kolor w grach i obraz w filmach jest wyraźniejszy i bardziej naturalny, a kolor czerni po prostu jest idealny na nvidii, widać wykupienie inżynierów z byłego 3DFX przyniosło rezultaty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Ja moge od siebie dodac tyle: jestem osoba z natury sceptyczna i z rezerwa podchodze do zapewnien producentow, do tego wiem jak sie "waluje" 3DMarki... Uwazalem, ze to niemozliwe, zeby 6600GT byl powalajaco lepszy niz 9800PRO przy nizszej cenie - marketing tak nie funkcjonuje. Spodziewalem sie karty na poziomie R9800PRO, moze ciut wyzej - jak widac, nie pomylilem sie ani troche :) Wiec rada do przyszlych nabywcow 6600GT: to nie jest zla karta (mimo wrazenia, jakie moznaby odniesc czytajac ten topic ;) ), ale nie nalezy sie po niej spodziewac nie wiadomo czego. Jak dla mnie jest to ekwiwalent 9800PRO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 (edytowane) Nie no costi jak wywale wszystkie efekty i mam fps 40-60 to gra jest bardziej dynamiczna a nie jak przy 19-20 jakby plywal lodka a nie samochodzem :-| Tez zaczynam miec pewne obawy do tej karty ...... :? Chociaz uzytkownicy 6800NU narzekaja na fps min. 15 ale z drugiej strony w HL2 jak ustawiam rozdzialke 1024x768 i wsio na hight i AAx8 to przy akcjach po postu nie da sie grac tnie jak cholera . Moze powodem w moim przypadku jest fsb 133 i 1800 mhz albo poprostu za duzo oczekuje . Juz sam nie wiem metlik mam w glowie . 1222094[/snapback] heh ja w hl2 gram na 1280/1024 i AA 4 i fa 16 i jakos nietnie (wszystko max) Edytowane 17 Stycznia 2005 przez amras Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 HL2 lubi wysokie FSB: u mnie zmiana ze 133 na 166 przyniosla ogromny wzrost wydajnosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 To moze byc to ze nv potrzebuje mocnego procka. A tak poza tym to HL potrzebuje strasznie mocnego procka - mi podkrecanie procka daje bardzo duzy wzrost fps w tej grze. A co do nfs u2 to mysle ze cos w grze jest skopane skoro nawet 6800 ma tam klopoty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 A co do nfs u2 to mysle ze cos w grze jest skopane skoro nawet 6800 ma tam klopoty 1222379[/snapback] Podobnie jak nowy Wampir :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 (edytowane) tak czy inaczej mówienie ze karta jest kiepska i wypada dobrze tylko w 3dmarkach to przegiecie, ut2k4 smiga slicznie, half life doom3 wszystko ładnie... tylko jak narazie nfsu2 ma problemy tylko ze ta gra od poczatku była skopana na fx 5700 było płynnie tylko ze jak dałem detale na maxa to wszystko było jedmnym wielkim syfem.. wiec to raczje nie jest moim zdaniem gra która powinna byc wyróznikiem czy 6600gt to dobra karta czy nie. to tak jak byśmy powiedzli ze radki 9800 sa złe bo zle chodza w doomie 3... a co do waszych wyników to w duzym stopniu kwestja słabego kompa ogulnie czy sterów.. bo kazdemu w nfsu2 wychodzi jak narazie inaczej:/ mi np nietnie wcale spada do 27 ale nie tnie... Edytowane 17 Stycznia 2005 przez amras Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PFK Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 conti ma racje apropo swiatel, i to nie wina sterownikow a architektury karty, w doomie3, tam gdzie nie ma swiatel max fps jest 3x wiekszy od sredniego a tam gdzie sa jest 3x mniejszy do tego gdy zaczalem wylaczac swiatla w configu, okazalo sie ze w pewnym momencie doszedlem do limitu max fps, dalsze okrajanie gry ze swiatel zwiekszalo tylko min fps... pozatym wiekszosc nowych gier ma odgornie ustalony limit fps(np 60 w doomie3), wiec lepiej miec stale 35 niz skoczne 15-150 jak u mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Pokaz mi poza D3 gre, ktora ma limit fps (vsync nie licze) :) Swoja droga, jak musiales na 6600GT wylaczac swiatla, zeby dotrzec do tych 60fps, to masz cos ostro nie tak - u mnie ok. 60fps jest przez wiekszosc czasu (1280x1024 High). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) Pokaz mi poza D3 gre, ktora ma limit fps (vsync nie licze) :) Swoja droga, jak musiales na 6600GT wylaczac swiatla, zeby dotrzec do tych 60fps, to masz cos ostro nie tak - u mnie ok. 60fps jest przez wiekszosc czasu (1280x1024 High). 1222535[/snapback] i to jeszcze z aa 2 i fa 8 przy 1280/1024 jest płynnie i zwalnia ale do 35 klatek:/ edit: wszystko jasne on ma 512 ramu do gry która zre 900mb ponad mieli mu przez dysk a zwala na karte llllllllllllllllllllllllooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllll llll Edytowane 18 Stycznia 2005 przez amras Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amras Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 conti ma racje apropo swiatel, i to nie wina sterownikow a architektury karty, w doomie3, tam gdzie nie ma swiatel max fps jest 3x wiekszy od sredniego a tam gdzie sa jest 3x mniejszy do tego gdy zaczalem wylaczac swiatla w configu, okazalo sie ze w pewnym momencie doszedlem do limitu max fps, dalsze okrajanie gry ze swiatel zwiekszalo tylko min fps... pozatym wiekszosc nowych gier ma odgornie ustalony limit fps(np 60 w doomie3), wiec lepiej miec stale 35 niz skoczne 15-150 jak u mnie 1222514[/snapback] jak chcesz mieć stale 35 to kup sobie dróga kośc pameici i postaw to na 400mhz... a nie zwalasz na karte zamała ilośc ramu i niskie fsb.. jezu ludzie popatrzcie czemu macie zle a nie mało klatek- zła karta.. tnie wam bo wam brauje ramu :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 hihi Czytajcie dokładniej. Nigdzie nie napisałem, że to zła karta. Zawsze piszę, że to konkurent 9800pro. A że ma słabsze i mocniejsze strony to fakt. W każdym teście wychodzi słabszy silnik oświetleń jak i słabszy vertex shader. Za to ma lepsze texturowanie i lepszy pixel shader. TYLE. Czy oznacza to, że kiepska karta ??? Gdzie to widzicie ??? Po prostu karta się inaczej zachowuje w grach, pewne gry "lubi" innych nie. A jeśli ktoś nie potrafi odróżnić cięcia się gry z powodu niedoboru ramu od cięcia się z powodu problemów karty z wyświetlaniem obrazu to już nie moja wina. Ciekawe jest to, że "wychodząc na słoneczko", czy natrafiając na kilka latarni zawsze się przycina, w tych samych miejscach. Ja stawiam na sterowniki. Panowie powinni odpuścić sobie smarki a zabrać się za optymalizację pod gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny16 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Conti - nie chce byc zlosliwy, ale cos musisz miec zryte w kompie. Przypomnij sobie moj post w topicu o 6600GT - przy max ustawieniach nie schodzilo ponizej 22... Moze na innych trasach by bylo inaczej, ale nie mam jak porownac. IMHO problem jest w engine NFSU2, a nie w karcie - w innym topicu narzekaja posiadacze 6800 :huh: 1222196[/snapback] Oj narzekają można sobie poczytać tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=110525 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) zastanawiam sie czy robicie formaty po kazdej reinstalacji sterow... prawda jest taka, ze zaden program nie usunie resztek sterow, a wydajnosc spada... probowalem kilka razy, po formacie, swieze stery i odpalam takiego doom3 1024/ultra high - wynik 103fps pozniej wywalam stery, czyszcze programikami, instaluje nowe, wynik 70fps na tych samych ustawieniach, 30% to dosc duzo :E btw jezeli ktos przechodzi z 9800pro/xt na 6600GT i mysli ze odczuje duza roznice to troche w glowie ma poprzestawiane ;] a nfs dziwne jest, tez dla mnie srednio sie podoba, chociaz nie jest zle. ale to jedyna gra. EDIT: wlasnie gralem sobie w nfs:u2, 1024/max/fsaa max/anizo max zdarza sie ze spada do 38fps, ale przez 90% gry mam stabilne 45fps (wahania +/- 2fps). wylaczenie vsync pomaga :blink: ogolnie nie narzekam :D 1280x1024 srednio 40fps Edytowane 18 Stycznia 2005 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny16 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Ja stawiam na sterowniki. Panowie powinni odpuścić sobie smarki a zabrać się za optymalizację pod gry. 1222693[/snapback] A może ograniczeniem dla GF serii 6 jest procek i dlatego są problemy (to takie tylko moje gdybanie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskuła Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Hm. Za 2-3 miechy chciałem zmienić platformę na A64. Jednocześnie zastanawiam się nad płytą z PCIex. Musiałbym zrobić przesiadkę z 9800Pro na 6600GT aby jakoś się skalkulowało. Czy jest w tym sens? Czytając ten wątek już sam nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...