Skocz do zawartości
lead

Geforce 6600gt - Slabszy Niz Oczekiwalismy ?

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie nie zauważyłem "zwolnień" tzw Matrixów w Undergroundzie, ale ok - sprawdzę dokładnie jutro ;) Gram już około 19 lat, także wiem co jest płynne, co nie :) Jutro dodam odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość bachus81

wierze, zę dziala oki

ja ostatnio jestem pod wrażeniem i to dużym Leadteka 6600 na PciE

karta bardzo dobrze sie kręci, gierki (Farcry, NFSUG2, DOOM 3 )chodzą na niej płynnie na HIGH i Very HIGH ustawieniach

i to za 480 zł

jak dla mnie wypas karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałem needa ;) Prędkość gry jest praktycznie taka sama - zwalniało mi na GF4, i to faktycznie było niby płynnie, ale w slow-mołszonie ;) Teraz tak nie ma, zostawiłem w 1024/768 wsio max tylko aa na 2czy3 (z4) poziomie i wyłączony Enchanced Contrast (raz że zwalnia, dwa że dziwnie jakoś wyglądam, mnie się nie podoba). Puściłem frapsa, i na takich ustawieniach mam przy widoku z auta (wyścig street-x, kupa kurzu) 25min fps 30-40max, jak jestem pierwszy to 30-33 min fps - nie ma kurzu ;) Jak widać auto to jest gorzej kilka fps do tylca, ale z widokiem auta to tylko po mieście sobie pykam, wyścig to ze środka. Mam wyłączone lusterko (denerwuje mnie, w poprzednim aucie też nie miałem w realu, tylko boczne :) ) W mieście z tylca mam koło 40klatek. Po wyłączeniu wszystkiego (kompletnie) lata 50-120 klatek i to jest bajeranckie hehe, zupełnie inna płynność, ale szybciej się nie jedzie - komfort gry jednak inny. Cóż, można się było spodziewać ;) Pozostaje jednak przy high, no bo skoro się nie tnie, nie zwalnia, to ja chcę mega grafę podziwiać ;) Poważnie fajnie się jeździ! Wiadomo, że w 640 będzie lepiej, ale.... po co efekty zawarte w grze ;) Może coś jeszcze innego - mam dopiero 1rwsze upgrady do woza, może szybsze wozy bardziej tną heheheh :) Pozdro !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed godziną stałem się posiadaczem Winfasta 6600GT B)

Dotąd miałem R9800PRO .... a wymieniłem, bo była okazja, no i nic mnie to nie kosztowało w sumie :D

Dziś wieczorem zaczynam testy i sie okaże .... pierwsze pójdą HL2, N4S:U2 i D3 :D

Stay tuned :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed godziną stałem się posiadaczem Winfasta 6600GT  B)

Dotąd miałem R9800PRO .... a wymieniłem, bo była okazja, no i nic mnie to nie kosztowało w sumie  :D

Dziś wieczorem zaczynam testy i sie okaże .... pierwsze pójdą HL2, N4S:U2 i D3  :D

Stay tuned  :rolleyes:

1293477[/snapback]

Oczywiscie najpierw robisz format tak? I jesli masz to stestuj riddicka :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Format to później, na razie tak na sucho ...... nie mam czasu na reinstalke, w weekend dopiero.

HL2 - jak dla mnie bez zmian ..... pod warunkiem że zdjąłem AA na x2, anizotropowe zostało x6 - gra w 1024x768, wszystko na high daje taką samą płynność jak na radku - na nim mogłem grać na wyższych AA bez straty płynności.

Może po formacie będzie lepiej :huh:

Dalsze gry później :D

Aha, w windozie jak dla mnie obraz bez zarzutu, filmy DivX/DVD wyglądają tak samo, karta jest cichutka, aczkolwiek przy WC wybija się na 1 miejsce - trza będzie bloczek zapodać B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kidzi, fes testy porobiłeś...

Tylko HL2, i piszesz bez zmian, a 20% ustawien musiałeś zmniejszyć, aby usyskać taką samą prędkość. Sprawdzasz to frapsem, czy na oko?

Daj coś więcej informacji, ale rzetelnych i obiektywnych, popartych programami testującymi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem że na oko to 'chłop w szpitalu umarł' , ale tak właśnie było :)

Zrobie więcej testów, ale czas, czas ..... w weekend ...... :) Będzie reszta gier, jakiegoś 3Dmarka dorzucę - musi się ściągnąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wielką prośbę!!! Niech mi ktoś odpowie jakiej firmy kupić 6600gt! Mam do wyboru: Leadtek, Gigabyte, Asus'a, Gainward'a. Mam straszny mętlik w głowie, od trzech dni siedzę tylko na necie i czytam i czytam i okazuje się że nic nie wiem. Liczę na szczere podpowiedzi o osób które mają swojego 6600GT.

Dzięki wielkie za pomoc.!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Leadteka i jestem zadowolony. Gainward jak dla mnie - nieopłacalny ze względu na cenę, inne karty też można podkręcić i działają (chyba ;) ).

Innych kart nie widziałem, także się nie wypowiadam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@raziels

Najmocniejszy Gainwald to 6600GT GS GLH - coś ok. 1080 zł w Komputroniku.

Mam tą kartę i na standardowym chłodzeniu masz moje wyniki w sygnaturce.

Miałem nie zmieniać chłodzenia, ale coraz częściej o nowym myślę. Standardowe chłodzenie GW jest do d***.

Radiator na GPU to badziewny odlew z jekiegoś metalowu /wątpie by była to miedź pokryta chromem, bo chrom dławi oddawanie ciepła/ i jest na tyle ciężki że sprężynki na kołkach mocujących nie są wstanie go dobrze docisnąć do rdzenia. W efekcie nagrzania radiatora odkleja się on od rdzenia.

Zważywszy na wyniki w markach jest to super karta, ale po wymianie chłodzenia /może jakieś heatpipy/.

Wtedy powinna iść dużo więcej.

Edytowane przez speedriver

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@raziels

Najmocniejszy Gainwald to 6600GT GS GLH - coś ok. 1080 zł w Komputroniku.

Mam tą kartę i na standardowym chłodzeniu masz moje wyniki w sygnaturce.

Miałem nie zmieniać chłodzenia, ale coraz częściej o nowym myślę. Standardowe chłodzenie GW jest do d***.

Radiator na GPU to badziewny odlew z jekiegoś metalowu /wątpie by była to miedź pokryta chromem, bo chrom dławi oddawanie ciepła/  i jest na tyle ciężki że sprężynki na kołkach mocujących nie są wstanie go dobrze docisnąć do rdzenia. W efekcie nagrzania radiatora odkleja się on od rdzenia.

Zważywszy na wyniki w markach jest to super karta, ale po wymianie chłodzenia /może jakieś heatpipy/.

Wtedy powinna iść dużo więcej.

1306061[/snapback]

Uuu ja sa swojego gigabyta dalem niecale 800 zlotych i wyciaga mi ponad 3900 w 3dmark05, wiec dokladac prawie 300 zeta za 300 puknciorow w 3dmarku to jest chyba porazka :/

Zreszta kazdy kupuje co chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@miecio

a Twój gigabyte ma vivo, bo prócz marków kompresja video jest dla mnie ważna, powiem nawet że ważniejsza niż same marki.

Archiwizuję sporo video z kamery cyfrowej, do czego ta karta jest wyśmienita: ma kopa, jest funkcjonalna a kompresja pod P4 4.0 z HT, to czysta przyjemność i oszczędność czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@miecio

a Twój gigabyte ma vivo, bo prócz marków kompresja video jest dla mnie ważna, powiem nawet że ważniejsza niż same marki.

Archiwizuję sporo video z kamery cyfrowej, do czego ta karta jest wyśmienita: ma kopa, jest funkcjonalna a kompresja pod P4 4.0 z HT, to czysta przyjemność i oszczędność czasu.

1306198[/snapback]

Niestety nie sprawdzalem jak sobie gigabyte radzi z kompresja.

Swoja opinie wyrazalem tylko co do markow.

Chociaz zawsze myslalem ze kompresja glownie uzalezniona jest od proca a w mniejszym znaczeniu od grafiki.

A tak apropo kart za 850-900 mozna juz dostaj Gigabyte GV-NX66T128VP VIVO/DVI taktowany niewiele gorzej niz twoj GLH bo 530/1120 a wiec po oc moze i wypasc podobnie do Gainward'a.

Wiec podtrzymuje swoja opinie ze wydanie 1100 za geforca 6600gt bylo troche nierozwazna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzcie co wam dadza stery 71.84 XG

Mi daly to ze fps nie spadaja tak mocno

A moze to kwestia tego ze wyzylowalem timingi pamieci ram komputera bo byly ustawione defaultowo

Jednym slowem gram w nfs:u2 i moh:pa z wieksza przyjemnoscia :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie ciekawe sa 75 90 a Extreme Tweak Ru czy jakos tak:)

Dopoki nie wyjda jakies,ktora wniosa cos ciekawego pozostane przyt tych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam Sparkla i 0 klopotow.Jesli masz slaby sluch-bierz Sparkla,nie bedzie przeszkadzal,choc nie wiem czy Gigabyte nie zasuwa takze jak odkurzacz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz to ja mam problem na NFSU2.Podczas gry na sterach 71.90 WHQL w 1024x768 AA MAX FULL DETALE po 2-3 okrazeniach na ekranie pojawiaja sie dziwne pasy,obraz skacze i zanika.Dzieje sei to w ulamkach sekund wiec screenow nie nadazam robic,powtarza sie to co pare sekund.Wina karty engina gry czy moze zbyt wysrubowanych ustawien co do AA?Jeszcze pozostaje kwestia sterow.Srednio ok 33 fps,ale co z tego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość =H2o=Destroyer[PL]

TAk czytam z tym Nfs-em i waszymi kartami i tak mysle sobie ze te karty cos wolno chodza, ja na max aa i 1280x1024 mam tyle co wy w 1024x768 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak,tylko ja mam 256 ramu i testowalem przy wlaczonym p2p :)

Na 9800 pro mialem w granicach 25-27 fps max,bez AA a teraz na MAX AA 33 ale co sie dziwnego dzieje wlasnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi