barteksquall Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Przesiadka z R9800Pro na 6600GT nie ma zbytnio sensu, jeśli chcesz sie przesiadać to najlepiej na 6800. No chyba że się bardzo mocno uprzesz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Piotrze_the-są też osoby które narzekają na problemy z Radkami 9800pro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Nikt nie mówi, że NV 6600GT jest do kitu tak samo nikt nie mówi, że 9800 jest najlepsze tylko moim zdaniem i pewnie innych jest, że cena NV6600GT jest narazie stanowczo za duża. Jakbym miał do wyboru 9800Se modowalne za 600zł i NV 6600GT AGP za 700zł no to wybrałbym bez zastanowienia NV. PS "RAZOR". A jeśli chodzi o nick to mam już go od dawna choć widzę, że ty też od dzisiaj go nie masz. Strasznie się do niego przywiązałem :rolleyes: . Pewnie na tym forum znajądą się jesczze z 4 osoby o podobnym nicku :razz: . 1221789[/snapback] rozumiem ze jezeli jest tansza i wydajniejsza niz r9800Pro a czasami nawet i wydajniejsza niz 9800XT to jest za droga tak ? lol wielki lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pudi Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Macie racje GF 6600GT to porazka moim zdaniem "ale" tylko dla tych ktorzy potrzebuja duzej mocy, dla przeciatnego polaka ze skapym budzetem jest ok, ale np dla mnie (mialem miecha temu 6800GT, spalony ;(. Kupilem 6600GT BFG wersja 525/1000 taktowanie niby nieziemskie jak na karte za 800 zeta, marki smarki przechwalki, a macie racje przez te 128 bit skacze jak cholera z 100 na 20 kl np w HL2, gram wlasnie w HL2 i w 1024/768 no nie powiem ze jest super plynnie Mobile 2660, 1Gb ramu, dla rozdzialki 1024/768 jest ok do przeciatnych gier, ale np go MoHPA to juz tragedia, a nie mowie juz o np STALKERze lada dzien ;] bedzie tragedia, gralem w STALKERA na ECTSie w Londynie i grafa powala, a ze mam monitor 22" wiec granie w 1024/768 to dla mnie tragedia wiec wracam do mojego 6800GT, podsumowojac 6600GT to zaslaba karta zeby komfortowo pograc we wszystko do konca roku. BTW sprzedam miesiacznego GF 6600GT taktowania 525/1000 cena 600zl, jak tylko ktos moze sobie go odebrac z Londynu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PFK Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) jak chcesz mieć stale 35 to kup sobie dróga kośc pameici i postaw to na 400mhz... a nie zwalasz na karte zamała ilośc ramu i niskie fsb.. jezu ludzie popatrzcie czemu macie zle a nie mało klatek- zła karta.. tnie wam bo wam brauje ramu :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: 1222558[/snapback] ale wy jestescie upierdliwi, wylaczylem wszystkie swiatla i tekstury z konfigu jak testowalem zeby nie bylo waskich gardel, i zeby wiedziec ze to swiatla zwalniaja... moze powininem o tym napisac... troche swiatelek i teksturek Frames: 2500 - Time: 16407ms - Avg: 152.374 - Min: 49 - Max: 337 mniej swiatla i tekstur(z przewaga swiatla) Frames: 1968 - Time: 8127ms - Avg: 242.156 - Min: 135 - Max: 334 wiekszosc swiatel wylaczona, tekstury jw. Frames: 2054 - Time: 8229ms - Avg: 249.605 - Min: 180 - Max: 336 (wylaczenie tekstur i pozostawienie swiatel, min 143) timedemo nie ma limitu fps, a mierzylem timedemo... wybralem doom3 bo ta gra jest robiona pod nv, pozatym ma latwy konfig jakbym wcisnal druga kostke ramu to by sie nic nie stalo, i tak prawie wszystko ladowalem do pamieci PRZED wczytaniem timedemo i nic nie mialo prawa zwalniac, szczerze mowiac to timedemo sie dluzej wczytywalo niz trwalo Edytowane 18 Stycznia 2005 przez PFK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RAZOR_ Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) rozumiem ze jezeli jest tansza i wydajniejsza niz r9800Pro a czasami nawet i wydajniejsza niz 9800XT to jest za droga tak ? lol wielki lol 1223171[/snapback] czy ty wogole wiesz co piszesz czy piszesz żeby coś napisać Chodziło mi oto, że narazie jest za droga i jej wydajność nie jest oszamiająca i za np. 600zł można mieć 9800SE/XT (która jest równie wydajna a jest z nią mniej problemów). Jeśli bym miał wydać 900zł i mieć problemy z grami no to już wiadomo co bym wybrał. Edytowane 18 Stycznia 2005 przez _RAZOR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 heh ja w hl2 gram na 1280/1024 i AA 4 i fa 16 i jakos nietnie (wszystko max) 1222322[/snapback] haha bo ktoś ci uwierzy. Na takich ustawieniach to u mnie sie czasem przycina i nie powiesz mi że na ponad 2x wolniejszej karcie Ci sie nie przycina. Pierwszy lepszy test, wolniejsza 2.6 raza :lol: O lepszym procku nawet nie wspominam. Chyba jakiś masochista jesteś ze grasz na takich ustawieniach. Wracając do głównego wątku, nie wiem co wy chcecie od tej karty. Prawie zawsze jest szybsza od 9800pro. Minimalny fps również jest wyższy. Pokażcie mi test w którym widać te rzekome spadki fps. Spadki FPS, moze nie tyle spadki a niski minimalny fps to ma ATI w FarCry ale to troszke dziwna sprawa, bo przed wypuszczeniem patcha 1.3 było wszystko dobrze. The situation with minimal framerate demonstrated by the RADEON X800-series than comparable GeForce 6800-series remains here as well. We do not know the reason for such behavior, but here is an observation: With CATALYST 4.8 and FarCry 1.1 minimal fps was 49.7 in our “Pier” demo used this Summer; With CATALYST 4.8 and FarCry 1.2 minimal fps dropped to 42.5 in the same demo; With CATALYST 4.8, FarCry 1.2 being rendered using Shader Model 2.0b path minimal fps slashed to 37.9 in exactly the same demo; In all three cases average fps was about 72 frames per second. While we have changed our “Pier” demo since our previous benchmarking sessions, the new one continues to show that the RADEON X800 XT PE’s minimal fps in 1600x1200 is around 43, while the average is approximately 85. Cytat z Xbit. Chyba NV maczała w tym palce, bo jak wiadomo FarCry miał demonstrować wydajność kart NV a on lepiej na ATI chodził ;) Wracając do 6600 sprawdziłem sobie wykres z NF:UG2 i wyniki jak widać są przyzwoite. http://www.hardocp.com/article.html?art=Njg5LDg= Ale nie jest to jednak karta na której można sobie pozwolić na FSAA i AF w najnowszych grach, nie wiem czemu niektórzy z uporem maniaka twierdzą że jest płynnie jak na testach wychodzi średnio mniej niż 30fps :D To chyba jakiś fanatyzm. Albo mają na myśli dzwięk a nie obraz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny16 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Trzymajcie się krzesła i zajrzyjcie tu :-P http://www.nvnews.net/vbulletin/printthread.php?t=43560 chyba nie ma co narzekać na to co się ma (GF6600, 6800NU) :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 http://sklep.benchmark.pl/pelny_14561.html 6600GT: karta kosztuje ca. 850 PLN http://sklep.benchmark.pl/pelny_7058.html 9800PRO: karta kosztuje ca. 930 PLN. pierwszy plus dla 6600GT testy: http://www.tweakpc.de/hardware/tests/graka...0gt_agp/s06.php niemiecki http://www.pctuning.cz/default.aspx?ArtID=...D=2&ChapID=6875 czeski (a co!! :D) no cóż...9800 gorszy, może nie o klasę ale wyraźnie. drugi plus dla 6600GT A trzeci plus ode mnie, tak ogólnie. Bo jak widze to pier...do...lenie o Szopenie, że "czemu się nie da" i "czemu tak słabo" to mnie pyry w piwnicy gniją. Bo do białej gorączki mnie doprowadzają ludzie którzy kompetnie nie jarzą cóż to jest wydajność graficzna i to że nie da się jej nagle podnieść o 50% bez wydawania kolosalnych pieniędzy. Bo po raz kolejny rozbrajają mnie ludzie którzy "mają kolege który ma problemy z grami". Niech se ten kolega kupi podręcznik do windowsa i poczyta forum tweaka, najllepiej przez 2 tygodnie non stop, to może mu się obraz nagle poprawi. I ostatnie: bo choć raz w życiu chciałbym zobaczyć te super-niesamowite 9800SE@9800XT które są porównywalne wydajnościowo z 6600GT i na których mozna grać płynnie "wszystko na full" w FarCry 1024x768. Miałem 9800@XT. Nie dało się. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Trzymajcie się krzesła i zajrzyjcie tu :-P 1223359[/snapback] NFS Underground 2 Demo 1600x1200 Maxed Ingame AA/8xAF Light Trails Off Min=19 FPS, Max=44 FPS, Avg=30.77 FPS 1600x1200 Maxed Ingame AA/16xAF Light Trails Off Min=16 FPS, Max=44 FPS, Avg=28.77 FPS Ten engine jest wprost genialny :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johny16 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 NFS Underground 2 Demo 1600x1200 Maxed Ingame AA/8xAF Light Trails Off Min=19 FPS, Max=44 FPS, Avg=30.77 FPS 1600x1200 Maxed Ingame AA/16xAF Light Trails Off Min=16 FPS, Max=44 FPS, Avg=28.77 FPS Ten engine jest wprost genialny :lol: 1223372[/snapback] Dla osób którym nie chce się kliknąć w link testy były robione na .......................................... 6800 Ultra SLI I szykuje się jeszcze jedna dopracowana gra :lol: Chronicles of Riddick Intro Level SM2.0++ Mode -1600x1200 0xAA/0xAF Min=18 FPS, Max=32 FPS, Avg=23.38 FPS SM2.0 Mode Min=62 FPS, Max=84 FPS, Avg=69.70 FPS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 johny16-ten tryb SM2.0++ to jest taki..... dziwny tryb.Ktoś już o tym pisał na forum, że na tym SM2.0++ tekstury czy cienie(a może jeszcze coś innego)są liczone w 4-krotnie wyższej rozdziałce niż na ``normalnym`` trybie SM2.0... Nie jestem pewien gdzie o tym było ale jak znadje to dam linka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RAZOR_ Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) I ostatnie: bo choć raz w życiu chciałbym zobaczyć te super-niesamowite 9800SE@9800XT które są porównywalne wydajnościowo z 6600GT i na których mozna grać płynnie "wszystko na full" w FarCry 1024x768. Miałem 9800@XT. Nie dało się. 1223368[/snapback] No to jak nie mogłeś grać płynnie w 1024x768 na max detalach w FarCry na 9800xt no to jedynie mogę ci pogratulować :lol:. A jeśli chodzi o 9800Se/XT wcale nie jest rewelacyjna ani wypasiona ani... poprostu cenowo narazie jest najlepsza. Oczywiście jak cena 6600GT trochę spadnie i dopracują sterowniki ( bo wątpię, żeby te problemy tu przedstawiane były spowodowane dupnie zaprojektowanym GPU raczej na 100% jest to wina sterowników ) to wtedy można się zastanowić nad jej zakupem :wink:. Edytowane 18 Stycznia 2005 przez _RAZOR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Przede wszystkim to nie wyciagajmy tak ochoczo 9800se@pro/xt, bo dorwac w 100% modowalna karte to w tej chwili juz pewna sztuka (karty z pcserwis to wyjatek - ale oni sie dogadali z hurtownia, a jak sie policzy przesylke to prawie 700zl wychodzi) - a jak sie nie zmoduje to lipa ;) Majdan: ja mu uwierze, bo gram na takich samych ustawieniach i tez nie mam problemow. Moze i tam jest momentami mniej niz 30fps,ale ja tego NIE ZAUWAZAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Przede wszystkim to nie wyciagajmy tak ochoczo 9800se@pro/xt, bo dorwac w 100% modowalna karte to w tej chwili juz pewna sztuka (karty z pcserwis to wyjatek - ale oni sie dogadali z hurtownia, a jak sie policzy przesylke to prawie 700zl wychodzi) - a jak sie nie zmoduje to lipa ;) Majdan: ja mu uwierze, bo gram na takich samych ustawieniach i tez nie mam problemow. Moze i tam jest momentami mniej niz 30fps,ale ja tego NIE ZAUWAZAM. 1223552[/snapback] 30FPS to jest średnio na takich ustawieniach, testy nie kłamią ;) Momentami poniżej 30FPS to ja mam. Nie pierniczcie że na karcie która jest o 250% wolniejsza od mojej na takich ustawieniach nic wam sie nie tnie, jak ja u siebie zauważam przycinanie się. Ja mam ZNACZNIE więcej FPSów niż 30 w 1600x1200 FSAA 6x AF16x ale grać to sie raczej nie da. Pierniczycie farmazony i tyle. Na takich ustawieniach to z NV tylko 6800U jest grywalna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 .....i GF6800GT. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 @ Majdan @, popieram!!! Skoro JA widzę że się tnie, a koleś ma TEN SAM sprzęt, to u niego też SIĘ TNIE. Tylko że: coponiektórzy uważaja 20fps-ów za "nie-cięcie". mnie już by szlag trafił, wolałbym grać na niższych ustawieniach. Co do Far-Cry'a: patrz wyżej. Ta gra na FULL, ale pradziwe FULL tnie się na WSZYSTKICH 9800XT. I nikt mi nie powie że tak nie jest. UWAGA: jako cięcie uważam PRZYCINANIE, czy sa takie momenty w grze gdzie karta wydala 20fps-ów maks. A "wydajność cenową" 9800SE@XT...że niby najlepsza w tej chwili....to wiecie.... do internetu najlepszą wydajność cenową ma komp za 300PLN... Do Dooma3 już nie. Co do 6800Ultra i Riddicka: to wcale nie musi być bzdurne. Gostki olali tryb bez AA i zajęli się SM 2.0. Bo kto rozsądny gra dzisiaj bez AA?? chyba ludzie z GF 4 Ti :) Bez obrazy . Mam Riddicka i rzeczywiście, engine nie jest dopracowany, ale grałem na 1280x980 na high i nie cięło sie w ogóle. A gra jest rewela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Nie wiem czemu uparcie nie jestes w stanie zaakceptowac faktu, ze na wolniejszej karcie moze sie komus komfortowo grac? Zerknij chocby tutaj: http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=113 (choc tu bylo bez AA/AF) oraz tu: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2278&p=1 (sa tez podane wyniki z AA na koncu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 kurcze ja was nie rozumiem :blink: :blink: za 800 zeta chcielibyscie karte ktora pociagnie 1280x1024 czy tez wyzej z max detalami AAx4 i AFx16????? no ludzie wyluzujcie...prezciez to NIEREALNE...owszem gry sprzed roku w wiekszosci uciagna...ale najnowsze gry (doom3,hl2,pop2,riddick) z super grafa nie beda chodzily na takich ustawieniach i basta!!! pomyslcie gdyby wasze karty za "skromne" (w cudzyslowie..niech nikt sie nie oburza..wiem ze to dla nas troche sporo kasy, ale na zachodzie to taka karte moga kupic sobie co tydzien) uciagnely najnowsze gry w takich ustawieniach to kto kupilby 6800,6800U, SLI 6800?? jednostki, maniacy..."Wam powinno starczyc" ze taka karta uciagnie KAZDA NOWA gre w 1024x768 i max detali (ew. jakies AAx2 i AFx4)....wiec wydaje mi sie ze 6600GT spelnia swoja role prawda???? ja z kolei sie ciesze ze na mojej 6800 moge spokojnie pograc w 1024x768 z maxem detali AAx4 i AFx16....zadna gra nie tnie (ok sa wyjatki jak np. nfsu2 w ktorym mam praktycznie stale 29-30fpsow, ale juz go sobie darujmy...skopana gra i tyle)...w 1280x1024 tez pewnie mozna spoko grac (ale tego raczej nie sparawdzam bo moj monit. ma wtedy 60Hz :blink: ) zachowujecie sie jakby Was ktos oszukal...SPOJRZCIE prawdzie w oczy!!! jest to karta ze sredniej polki i jako taka spelnia swoje wymagania w 100%.... a maniacy 9800pro....a bez komentarza...chwalicie co macie i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Nie wiem czemu uparcie nie jestes w stanie zaakceptowac faktu, ze na wolniejszej karcie moze sie komus komfortowo grac? Zerknij chocby tutaj: 1223660[/snapback] Zerknij sobie, jak widać nawet 6800U/GT nie zawsze wyrabiają. Bez przeciwników w zamkniętych pomieszczeniach to moze masz płynnie :lol: A bez FSAA i AF to zupełnie co innego, po włączeniu upiększaczy 6600GT w HL2 w 1248x1024 traci na wydajności znacznie, liczba klatek spada ponad dwukrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 4-krotnie to przesadziłem ale spadek jest znaczny: Sam gralem u kumpla na 6800 i u niego przymulało a co dopiero na 6600. 1221748[/snapback] No jakos mi nie przymula... Zastanawiajace ze przewaznie jesli ktos pisze o "przymulaniu" to jest to uzytkownik jakies Radeona, a gral na GFie u qmpla :lol: Tak samo ja moge napisac, ze "u qmpla" Radeon 9800XT muli na Deluxe Sky Jump... :lol: - i to jest prawda, ale wina jest kod gry - nie wyrabia na szybkim sprzecie. Tak samo jest tu, wina nie musi lezec po stronie karty (i 128bit raczej nie ma tu nic do gadania) a po stronie reszty sprzetu, syfu w systemie, zlych sterow lub engine'u gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 kurcze ja was nie rozumiem :blink: :blink: za 800 zeta chcielibyscie karte ktora pociagnie 1280x1024 czy tez wyzej z max detalami AAx4 i AFx16????? no ludzie wyluzujcie...prezciez to NIEREALNE...(...) 1223667[/snapback] Wiesz, 25fps ale spoko wszystko płynnie, bo musze sie w jakiś sposób dowartościować. :lol: Nie rozumiem po co tacy ludzie wprowadzają innych w błąd, ktoś sobie po przeczytanie takich tekstów może pomyśleć że 6600Gt naprawdę gwarantuje komfort gry na takich ustawieniach, co jest oczywiście bzdurą. Tylko 6800SLI gwarantuje że musi być niemal idealnie płynnie w każdej grze na takich ustawieniach. X800XT PE też nie wszędzie wyrobi, Doom3 jest jednym z przykładów gdzie nie wyrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) Eh... pokazywanie tego typu wyników, bez aa, jest bez sensu (mówię o Costi). Wyszło na To że w HL2 radek 9800 jest lepszy od GF 6800. Przecież to paranoja. ALE WRACAJMY DO TEMATU, czyli czy 6600GT nas zawiódł. WG mnie: w żadnym wypadku, to jest dobra karta, b.dobrze się kręci, a dodatkowo zakupiona na PCI-E może nam się przydać w przyszłości (SLI :D). Przeisadka z 9800 na 6600GT nie ma chyba sensu, ale już z 9500 ew GF4Ti jest jak najbardziej opłacalna. Edytowane 18 Stycznia 2005 przez maltana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RAZOR_ Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 No jakos mi nie przymula... Zastanawiajace ze przewaznie jesli ktos pisze o "przymulaniu" to jest to uzytkownik jakies Radeona, a gral na GFie u qmpla :lol: Tak samo ja moge napisac, ze "u qmpla" Radeon 9800XT muli na Deluxe Sky Jump... :lol: - i to jest prawda, ale wina jest kod gry - nie wyrabia na szybkim sprzecie. Tak samo jest tu, wina nie musi lezec po stronie karty (i 128bit raczej nie ma tu nic do gadania) a po stronie reszty sprzetu, syfu w systemie, zlych sterow lub engine'u gry. 1223686[/snapback] za 2 tygodnie też bedę miał 6800GT więc się okaże jak to z nią jest :rolleyes:. A jeśli chodzi o FarCry I Hdr to na 6800 przymulało mu i to ładnie(system i wszystko inne ma idealnie taki maniak windowsowy. proca też złego nie ma Bartek 2500+ ramu 1Gb). A czy ja coś powiedziałem, że na 9800 nie przymula. Dla rozsądnych ludzi wystarczy ja gram na 1024x768 na max detalach bez AA i AF i gra się dobrze ciagle mam wlączonego FRAPsa i min FPS nie schodzi 40 klatek. NA AA jak już wiadomo 9800 nie są za dobre więc troche tnie :mur: na Ridiku ale skończy się to z nadejściem 6800GT. Zgadzam się z tym, że 128 bit spokojnie wystarczy tym bardziej, że ich wydajność nie jest wcale niższa niż np. radzia 9800 na 256bit przekłada sie na to nowy GDDR3 i wysokie taktowanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lead Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 (edytowane) A co powiecie na temat wydajnosci tej karty w MOH:PA ? Jak jest duzo przeciwnikow to fpsy spadaja do 20-25 (wielkie opoznienie podczas ruchy myszka wszystko plywa) Czyzby potrzeba wyczesanego procka w tym momencie ? A tak z ciekawosci to ile macie markow w 2001 ? Edytowane 18 Stycznia 2005 przez lead Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maltana Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 MOH_PA to zapuełnie inna sprawa....tam to serio trza mieć 2x6800GT SLI coby wsio płynnie chodziło na full.... a gra na 9800 bez AA to czysta... żenada.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikR Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 moj 6600 gt zastapil wysluzonego GF 4Ti. i nie narzekam. jak juz ktos napisal jest to klasa srednia, a wiec nie dziwie sie wcale ze jakas nowa gra nie chodzi mi ze wszystkimi detalami na max. jezeli ktos chce miec demona szybkosci to nic nie stoi na przeszkodzie aby wydac na karte ponad dwa tysiace jesli kogos stac. akurat nie zalezy mi aby kazda gre odpalac na max ustwieniach, tylko o to, zeby moze w troche gorszych ustawieniach grac komfortowo. po to wlasnie kupilem te karte - dla komfortu grania. pozatym wiele czytalem takze o poprzedniej karcie grafiki kiedy ja posiadalem. i tutaj sie chyba uwidacznia to dla kogo ile klatek to jest plynnie. przewaznie w porownaniu z innymi gralem na troche gorszych ustwieniach. powod - chodzi wlasnie o komfort. pozatym czesto gram w gry wyscigowe na kierownicy a tutaj plynnosc jest najwazniejsza, wyglad gry schodzi na dalszy plan. tak samo jest teraz. wole ustawic gorsze ustwienia. oczywiscie sa ludzie ktorzy graja w wyzszych ustawieniach i sa zadowoleni. plynnosc gry to ocena subiektywna. niektorzy jak np moj kolega, ktory ma juz starszy sprzet jesli mu jakas gra odpali to jest ok i tak gra i wg niego da sie grac. wiec jesli ktos napalil sie na te karte jako pogromce 9800 i w dodatku demona szybkosci ktory na max ustawieniach pozera wszystkie gry to sie przeliczyl. jak juz pisalem jest to srednia klasa i tyle wlasnie kosztuje dzisiaj karta z tej polki. karta ta daje mi to ze moge sobie spokojnie plynnie pograc na w miare dobrych ustawieniach ale daje mi takze komfort psychiczny - mam swiadomosc ze bede mogl sobie pograc we wszystkie gry w nadchodzacym roku - oczywiscie na rozsadnych ustawieniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 aj aj aj - czemu wszyscy patrza na NFS2U ? ta gra jest totalnie zkopana i nie moze sluzyc jako miarodajny "benchmark" a co do samego GF6600GT to wlasnie na nia czekam (przesiadka z FX5900) i mysle ze w moim przypadku bedzie to dobry krok choc nie moglem narzekac na FX-a wydaje mi sie ze zakup 6600GT jest oplacalny bo w przedziale 800-900 pln nie ma nowej karty ktora by sie tak dobrze prezentowala w relacji cena-wydajnosc i nie sa to moje slowa ale we wszystkich serwisach internetowych trabia tak od samego pocztaku kiedy tylko przetestowano 6600GT ... dlatego duzy + dla Nv a co do Radeonow to caly czas uwazam ze sa to bardzo dobre karty a zaczolem od 9100 poprzez 9500 az do 9700 ... nie mniej jednak nie sa one bez wad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mafia35 Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 A co powiecie na temat wydajnosci tej karty w MOH:PA ? Jak jest duzo przeciwnikow to fpsy spadaja do 20-25 (wielkie opoznienie podczas ruchy myszka wszystko plywa) Czyzby potrzeba wyczesanego procka w tym momencie ? A tak z ciekawosci to ile macie markow w 2001 ? 1223807[/snapback] 3DMark2001 nie jest juz miarodajnym benchmarkiem.... Testuj w 2003 i 05. W marku01 za duzo zalezy od samego proca, magistrali itd. Z reszta to test DX8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2005 Mark01 to w zasadzie test DX7 - tylko jeden test to DX8 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...