McT Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Mam problem z kompem. Polega on na częstych zawieszeniach i restartach. Podczas instalacji programów b. często wyskakują błędy CRC oraz niebieskie ekrany z błędami KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR i PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA. (Przedtem się restartował bez ostrzeżenia, ale ostatnio wyrzucać po zawieszce takie błędy) przy nagrywaniu płyt także się restartuje (w nero zaczyna skakać od 0 do 100% bufor nagrywarki i potem (2-3 sekunda) następuje restart. Konfiguracja mojego kompa jest następująca: płyta msi kt4 ultra atlonXP 1700+ ddr 333MHz 256MB x1 seagate barakuda IV 80Gb ntfs gforce ti 4200 cd-rw i dvd (na jednej taśmie) zasilacz 350W ups win XP pro Pamięć sprawdzałem memtest`em i goldmem`e i wyszło bezbłędnie. (btw jak długo ma ten test działać? 2h wystarczy?) To nie jest wina systemu, bo to jest już 3 (na 98 było to samo) Napięcia są w porządku, a temp. procka i pamięci to max 40 st. C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 moze tasme dyskowa docisnij albe zmien... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Przeskanuj dysk narzędziem od Seagate. Program i instrukcję znajdziesz na ich stronie. No i tak jak pisze Logan, sprawdź taśmę. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...