k0nrad Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 (edytowane) Witam, Mam duży problem z komputerem. Moja konfoguracja to: - płyta ASUS A7v600-X - Athlon XP 2000 (Thorton, nie kręcony), - 384 MB RAM (256 kingmax i 128 nanya) - Radeon 9200 128MB 128bit Sapphire, - Samsung 120 GB SATA, - zasilacz Feel 300W. Dzień po dodaniu 128 MB ramu komputer wogóle nie wstaje, tzn. wiatraki się kręcą, wszystkie kontrolki się świecą, CD-ROM się otwiera ale nic poza tym. Żadnych sygnałów z głośnika systemowego. Kartę graficzną, ram i procesor sprawdzałem na innym komputerze i są sprawne. resetowałem CMOS i też nic to nie daje. Wpinałem pod moją płytę Durona 850 MHz, grafikę GeForca 2 i ram na kościach Elixir i też nie wstaje. W czym może tkwić problem? Płyta całkiem padła? Edytowane 17 Stycznia 2005 przez k0nrad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Kiedyś jak mi stary komp nie wstawał (objawy jak w twoim kompie - czarny ekran, pc speaker milczy, wiatraki się kręcą) to wyjąłem mobo i wziąłem ją pod lupę i okazało się, że ścieżka jest przerwana. Zanim jednak wyjmiesz mobo sprawdź ją jeszcze dokładając części stopniowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0nrad Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Dokładałem już części stopniowo i nic to nie daje. A jeśli to byłaby przwerwana ścieżka to czy jest to do naprawienia? I czy w takim wypadku mógłbym skorzystać z gwarnacji producenta (mam jeszcze 14 miesięcy gwarancji)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NoVVy Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 Z gwarancji raczej nie możesz skorzystać w takich sytuacji bo jest to usterka wynikająca z niewłaściwego użytkowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...