Skocz do zawartości
Outlander

Dziewny Problem Z Ostrością

Rekomendowane odpowiedzi

Coż jak zwykle w takich sytuacjach winna jest osoba trzecia - Darksoul <_< Wypatrzył on że w moim monitorze czcionki stają się nieostre im dalej od środka ekranu. Po dokładnej obserwacji stwierdziłem że tak jest :angry: Co więcej nieostre są też linie poziome niezależnie od miejsca na monitorze, żeby było dziwniej linie poziome są ostre jak żyleta na całej szerokości :blink: ... Krótko mówiąc POMOCY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Tak ... ale to nie moje okularki tego dokonały ( >-10 na obu oczentach)

Najgorzej jest z obrazem na obrzeżach ekranu, w strefie centralnej obraz jest nieco leprzy. Na moje (ślepawe) oko problem może leżć w albo cewkach poziomego odchylania strumienia na maskownice albo może coś z układem dostosowujacym wiązke do płaskiego monitora. Ogolnie wyglada to tak jakby walnac soften ~5 na screen z monitora wzdloz osi X (poziomej) i poprawic dla obrzezy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest wlasnie brak ustawienia zbierzności kolorów w rogach ekranu w kineskopach Flatron nie pozostaje ci nic innego jak pobawić się w OSD by wyregulaowac te zbierzność.

Kumpel też ma 775 Ft i u niego to porażka w stosunku do mojego monita (wycinek kuli) ale ja juz mu mówiłem zeby se ustawił a on dalej nic z tym fantem nie zrobił.

Ten efekt jest dlatego bo elektrony zamiast padać pod kątem prostym na luminofor padają pod kątem i pobudzaja sąsiednie pastylki luminoforu i z tąd ten efekt rozmycia.Tylko nie pamiętam czy maska ma jakieś korektory padania elektronów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi