Hunter166 Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 <quote>teraz ja się wypowiem dlaczego krąży opinia, że amd jest niestabilne?? ponieważ amd kupują przeważnie ludzie, którzy na kompa chcą wydać jak najmniej i dlatego kupują najtańsze zasilacze, najtańsze płyty z [ciach!]ianymi chipsetami, kupują dyski różnych dziwnych firm i niemarkowe pamięci dlaczego krąży opinie, że intele są stabilne?? ponieważ intela kupują ludzie, którzy mają kasę i nie oszczędzają na zasiłce i innych komponentach podobna zasada jest przy podkręcaniu, ktoś kto kupił procka za 1000zł i będzie go kręcił to nie założy wentyla za 30pln tylko przynajmniej wc za dość sporą sumkę, to nie dziwmy się ze w rankingach ekstremalnego podkręcania wygrywa intel bo co ma powiedzieć taki gość, który ostatnie pieniądzorki wydał na amd a2500xp-ma i się cieszy ze ma 2500mhz na chłodzeniu za max 100 pln a co do strony amd.pl to proponuję wejść na stronę telekomunikacji polskiej s.a. i co się okaże. no oczywiście to ze tepsa jest najlepsza na świecie, jej usług nie da się porównać z żadną inną firmą dostarczającą usługi telekomunikacyjne, chociaż wszyscy doskonale wiemy, że tak nie jest. tak samo jest ze stroną intela.</quote> Ja jak bym mial duzo kasy i tak bym nie zainwestowal Intela uwazam ze AMD jest we wszystkim lepsze jezeli potrafi sie wykorzystac zalety a co do Intela to niebylbym tak przekonany.Wiekszosc osob tutaj piszacych uwaza ze AMD jest lepsze to chyba nie przypadek????? Pozdrawiam:-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prodigal Son Opublikowano 20 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2005 Fajnie się tu błotem obrzucacie... :D To ja wsadzę kij w szprychy twierdzeniom że ten kto ma AMD chwali AMD a ten kto ma Intela chwali Intela. Otóż ja mam oba. W domu mam to co w podpisie, a w pracy mam P4 2,8 HT na ASUSie P4P800, 2GB RAM, grafa FX 5900. Oczywiście kupując sprzęt do domu kierowałem się również względami finansowymi :? Ale nie tylko... Bo prawda jest taka że mój komp w domu jest szybszy! Ten z pracy jest szczerze powiedziawszy wołowaty... A domowy śmiga aż miło. Na obu jest Win XP SP2, na obu pracuję na tych samych aplikacjach, żeby nie było że w domu używam kompa tylko do grania. Nie żebym nie grał... :lol: Ale chodzi mi o aplikacje użytkowe. Jak ktoś ma orientację to wie jakie ma wymagania Inventor albo choćby ACAD Mechanical. I prawda jest taka że ten w domu, chociaż teoretycznie słabszy, to jednak szybszy. To są moje subiektywne odczucia. Jak kto ma inne to jego sprawa. A co do stabilności, też nie zauważyłem różnic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 i kolejny dylemat ! :) ................. jak to ma być komp do pracy (mam na myśli obliczenia potężne itd.) to weź P4 ze względu na HT jśli kompa będziesz mial do grania w gierki to weź Amd ! a co to stablinosci to jest porównywalna chociaz IMO AMD jest stabilniejszy a pozatym mozesz go nieźle skręcić ! wybieraj............ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 (edytowane) a co ma HT do szybkosci obliczeń? moze mylisz z SMP?? ja mialem intela a teraz mam amd a zaoszczedzone 500zł przeznaczylem na polepszenie grafy :) Edytowane 21 Stycznia 2005 przez fit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...