Skocz do zawartości
Fuju

Sempron + Coppershim

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem rozwiazanie problemu z Barton-ami i ATHLON-ami XP, ATHLON-ami oraz Duron-ami ale jak to jest z Sempron-em ???? czy nie bedzie zadnych problemów Sempron + THERMALTAKE CopperShim rev. 2.0, nie trzeba bedzie zadnej tasmy naklejac, piłowac CopperShim-a albo wywracac CopperShim-a na lewa strone???? prosze o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak kolega wyzej napisał , a zeby rozwiac wszelkie wątpliwosci moge napisać że sam posiadam shima na procku i wszystko ładnie pasuje do siebie;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe czy warto dać CS na semprona i pentagrama qc92cu ??

bo przy pierwszym montażu nie dałem tych białych podkładek i sie zrąbał troche rdzeniek ....

proca wymieniłem , nakleiłem podkładki , i rdzeń w nowym procku ma sie dobrze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo przy pierwszym montażu nie dałem tych białych podkładek i sie zrąbał troche rdzeniek ....

proca wymieniłem , nakleiłem podkładki , i rdzeń w nowym procku ma sie dobrze :D

1222701[/snapback]

Jakie podkładki. Gdzie Ty je wkładasz. Jak mogłeś coś ukruszyć. To jest montać nie do zepsucia. U mnie śrubki idealnie dokręciły sie do końca przy lekkim oporze. Nawet chyba chciałbym mocniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1222701[/snapback]

ja mam semprona , shima i pentagrama q 80alcu

nie dawałem tych śmiesznych gąbek, tylko cs'a.

jakoś nie mam zaufania do gąbek przy procesorze:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O rany, a nie mzona miec tych gabek i coopera? O_o Przeciez one sa dosć elastyczne by w niczym nie wadzic ;) tzn sa bardziej miekkie od tworzywa z ktorego został zrobione shim ;) Chyba ze chodzi o cos innego eh :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy pierwszym montażu penta 92-cu założyłem coppera i miałem coś dziwną temperature. To zdemontowałem to i jeszcze raz zamontowałem i znowu to samo.

Za trzecim razem już nie dawałem CS i bez niego mi temperatura spadła :-P więc nie widze senu by go w ogóle zakładać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy pierwszym montażu penta 92-cu założyłem coppera i miałem coś dziwną temperature. To zdemontowałem to i jeszcze raz zamontowałem i znowu to samo.

Za trzecim razem już nie dawałem CS i bez niego mi temperatura spadła :-P  więc nie widze senu by go w ogóle zakładać.

1222783[/snapback]

dla bezpieczeństwa?;]

strzezonego pan Bóg strzeze:>>>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorki za odgrzebywanie staroci, ale właśnie mam taką blaszkę, chciałbym dać ją na mojego semprona, tylko ona przykrywa kilka tych malutkich gówienek, ktoś mi powiedział - bedzie zwarcie, bedzie kuku. Co zrobić - piłować, czy wystarczy te gówienka folią przykryć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...