Abaddon+ Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 witam przeczytalem wlasnie poradnik, i kilka recenzji plyt Asus A8V Deluxe Via K8T800Pro i Gigabyte GA-K8NSNXP-939 nVidia nForce3-250 osobiscie napalilem sie na tego gigabyte'a ze wzgledu na DPS ale - asus polozyl go we wszystkich testach (minimalnie ale zawsze) - na asusie testujacy uzyskal max fsb 285 a na gigabyte ok 260mhz - gigabyte ma zmiane vcore tylko do 1,7v - cena anie gra roli (200zl drozszy gigabyte) wnioski lepsza plyta jest asus , DPS nic nie daje w przypadku tej platformy - czy ktos moze to potwierdzic z forumowiczow ? - jakies inne plyty godne polcenia ? bez PCI-E i nie na NF4 z duza regulacja vcore (1,8-1,9) - jak sie ma DFI ? ale nie na NF4 do tych plyt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j.h.hudy Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 gigabyte- płytka NIE do OC , dużo bajerów i stabilna ASUS-stabilna,do oc ale ja sie do asusa zraziłem potym jak miałem asusa kt880 ..... ale jest to wyłącznie moje zdanie i uważam że można śmiało brać asusa :) (nie wszystkie asusy są złe :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 gigabyte- płytka NIE do OC , dużo bajerów i stabilna ASUS-stabilna,do oc ale ja sie do asusa zraziłem potym jak miałem asusa kt880 ..... ale jest to wyłącznie moje zdanie i uważam że można śmiało brać asusa :) (nie wszystkie asusy są złe :)) 1222689[/snapback] Asus do OC ?? To chyba jakas pomylka , mi nie chciala przekroczyc 1:1 260 T1 , obecny gigabyte K8Nf-9 dochodzi do 290 IMO Albo MSI K8N neo2 albo czekanie na DFI SLI / MSI DIAMOND i zmiana grafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ApyNet Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Podstawa, że Asus A8V Deluxe Via K8T800Pro A moze napisał być do jakiego procesora. Wtedy było by łatwiej dobrać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixtol Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Gigabyte i Asus to pozadne firmy plytek, jak nie najlepsze. Obie stabilne, jednak OC z przewaga na Asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Oczywiscie ze nienajlepsze. Typowe myslenie... zupelnie bledne. Gigabyte i o/c to padaka. Zaczynajac na problemach z zimnym startem przy wysokim HTT na duzych fluktulacjach napiecia konczac (wbrew temu o czym swiadczy uklad zasilajacy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...