Bartek-pl Opublikowano 18 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2005 Witajcie Mam Samsunga 710T, dziwny jest jakiś... Oczy od niego bolą, zmuzy w windowsie i to bardzo bo jak kreska przechodzi o jeden pixel to zaczyna migotac, strona przy scrolowaniu z tabelkami migocze, nawet kursor troszke migocze!... Podłączone mam na DVI. Jakoś niemoge się przekonac do ego samsunga, philips 170S był bardziej przyjazny dla oczu bo jak sie w niego wpatrywalem to jakbym wpatrywal sie w karke papieru, cos pieknego... Takie dobre komentarze na komputroniku do tego samsunga a przekonałem się ze to syf! Jaka jest najlepsza firma ktora robi dobre monitory??? http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=228 :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-pl Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 OK, to była wina złej konfiguracji monitora. Ogólnie jest spoko monitorek, ale ten monitor jak i LG z DVI są nieprzyjazne dla oczu. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Czasamioczy bola jak w nocy sobie ustawisz jasnosc na fulla. To chyba logiczne. Ja teraz jak siadam do crt to bola mnie oczy a na lcd moge po 12godzin siedziec i 0 zmeczenia. Monitor mam narazie podlaczony przez d-suba ale niedlugo zmienie grafe i zobacze czy jest jakas roznica na dvi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-pl Opublikowano 21 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2005 Na Philips 170S mogłem siedziec kilka godzin i jak odeszłem to tak miałem wypoczęte oczy jak po wstaniu z wyrka! Na Samsugnu tym lub na LG 1730B ciezko sie luka na monitor, a jak zamkne oczy to lekko szczypie. Konfigurowałem roznie ustawienia monitora. NIC. Niemoge zroibc tak aby niebolaly, a w philipsie nic nie musialem ustawiac :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...